Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mekanik Disk FREN!

Tepki
1
Arkadaşlar bende carraro 417 turner war ben bu bisiklete sonradan mekanik disk fren taktırabilirmiyim taktırırsam kaçtl ye mal olur ???

Scudo
bence kesinlikle mekanik disk fren kullanmayın
hem paranıza yazık hem de istediğiniz performans alamazsınız.
bu fren olayında insanlar kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyor.
mekanik disk fren hemde ağırlık hemde fiyat dezavantajına sahip kesinlikle uzur durun.

arkadaşlar yeni bir konu açmak istemedim...bütün fren tellerı standart mıdır...mekanık disk fren telı ıle v fren teli aynı mıdır...

Elimde temiz mekanik disk fren kaliperi var ilgilenirsen görüşelim..

mekanık dısk frenle v fren telı aynıdır tolga abi

@tolga çalışır

Selam,

Kafanızda soru kalmasın diye açmak istedim. Mekanik disk ve V-Fren aynı teli kullanır bir farkları yoktur. Fren ve vites telleri aynı değildir. Fren telleri vites tellerinden kalındır. Ancak her tel birbirinin aynı değildir pahalı olanların üzerinde genelde sürtünmeyi azaltmak için kaplama vardır, haliyle pasa karşı da daha dayanıklıdır.

cvp yazan arkadaşlara teşk. ederim...arka fren teli koptu...bir tane tel aldım fakat telin uç kımındaki topuzu fren koluna taktığım zaman durmuyor...fren kolundakı yuvadan çıkıyor...yanı topuz küçük gelıyor...ya da ben yanlış taktım...o yuzden soruyorum...sinan a ve bayulgen e teşk. ediyorum...bu gosterıyor kı ben yanlış bı uygulama yapıyorum...tekrar bakıcam...

v fren telinin ucunda daha yuvarlak ve şişman bir kurşun vardır, vites telindeki ise silindir şeklindedir.

arkadaşlar mekanık ve v fren tellerı standart değilmiş...benım bisikletımdekı fren telının ucundakı kurşun daha uzun yenı aldığım ise kısa...bu yuzden fren kolunun içindekı yuvaya soktuğun zaman durmuyor...

Her mekanik disk fren aynı mı bilmiyorum lakin dün arkadaşımın gravel bisikletini test ettiğimde frenler aşırı sert geldi. Kendisinde mekanik fren vardı.

Her mekanik disk fren aynı mı bilmiyorum lakin dün arkadaşımın gravel bisikletini test ettiğimde frenler aşırı sert geldi. Kendisinde mekanik fren vardı.
Kablosu paslanmış veya bir sorun olabilir. Geçen sene bir arkadaşımın bisikleti 1 ay kadar bende kalmıştı. Fren takılarak çalışıyordu, sert bir şekilde. Gidip telleri dğeiştirtmiş ve bakım yaptırtmıştım, fren normal bir hisle çalışıyordu.

Daha önce kullandığım Promax r300 frenler hidrolik kadar olmasa da bence gayet başarılıydı, firma da yol bisikletleri için kategorize etmiş zaten. Tek eksiği tek yönlü baskı uygulaması ve disklerden dolayı bisikleti 1 kg kadar ağırlaştırmasıydı. Şimdi bir kaç yıl sonra yeniden jant frene geçtim, güzel de bir papuç kullanınca her şey çok daha sade ve net.

O nasıl diskmiş yahu. en ucuz shimano disk bile 170-180gram. çifti 350gram olsun.
Tamam aslan kadar aslan 😀
V fren olsaydı 1 kilo hafif olurdu düşüncesi kalmış aklımda. Haklısınız toplasan 350

Geri