Scudo Sports

mekanik diski hidroliğe çevirme

İhsnn_zyvl

Forum Demirbaşı
Tepki
196
İsim
İhsan
Bisiklet
Salcano
merhaba
yakın zamanda mosso cycle cross sora almayı düşünüyorum ama üzerinde shimanonun mekanik disk freeni mevcut bunlar hakkında pek iyi yorum olmadığından bi süre sonra hidrolik yapmak istiyorum ancak drop barlı olduğundan o fren koluna hidrolik fren takılabiliyor mu acaba? sedonanın sora modelinde hidrolik fren var ama nasıl yapmışlar bilmiyorum

Scudo
@İhsnn_zyvl Sedona'da hidrolik fren kolları değil, TRP marka hidrolik kaliperler kullanmışlar. Bunlar kablolu vites kolları ile kullanılıyor, hidrolik depoları kaliperlerin üzerinde. Hidroliğe geçmek istediğinde kolları değiştirmeye gerek kalmadan bunlardan temin edip basitçe takabilirsin ama pek ucuz bir şey değil.

@Berk Karaca
yorumunuz için teşekkürler :) peki bu kaliperler mi ucuz olur yoksa sağlam bi mekanik disk mi avid gibi?

@İhsnn_zyvl Dostum drop bar için hidrolik sistemler şu an için kısıtlı ve hep yeni seri 11'li setlerde mevcut. Bisikletin üstündeki Sora ekipmanı tutarak hidrolik bir sisteme geçmenin tek yöntemi TRP kaliperler. Aksi taktirde grup seti komple değiştirmelisin. Shimano'nun veya Sram'ın hidrolik fren kollarını alıp Sora sistem ile kullanamazsın.

@İhsnn_zyvl Pardon, ikinci mesajında mekanik sistemi sormuşsun. Avid'in teknolojisi eskidi artık. Şu anda alınabilecek en iyi mekanik kaliper yine TRP firmasının Spyre modeli. Hidrolik modelden daha ucuz. Testlere ve yorumlara bakarsak normal bir mekanik sisteme göre çok daha başarılı. Ben de cx bisikletim için bu modelden alacağım muhtemelen.

Anladım çok teşekkür ederim :) bu arada sizin cx nedir acaba?

Geri