Scudo Sports

mekanik-hidrolik disk

@HaliliOzturk

işte parça bu :

http://img393.imageshack.us/img393/8686/10122006378md7.jpg

Scudo
Merhaba,
Mekanikten hidrolik disk frene geçiş konusunda benim de bir sorum olacak. Bisikletimde şu anda "Avid Ball Bearing 5 Mechanical Disc Brake w/170mm rotors" mekanik disk fren var. Bunu hidrolik disk fren ile değiştirmek istiyorum. Rotorları değiştirmeden sadece fren kolları, kablolar ve kaliperden oluşan bir set almak istiyorum. Bu şekilde setlerin mevcut rotor ile uyumlu olup olmadığını nasıl anlarım? Uygun fiyatlı bir Shimano BRM-446 set buldum ancak rotorlar ile uyumlu olmayacağını anlayamıyorum.
Yardımlar için şimdiden teşekkürler.
Barış

@Barış Altan
Rotor'un modeline bakın, bir de BR-M446'nın kullanma kılavuzuna. Hangi rotorlarla kullanılabileceğini yazar.
(link)

Merhaba Barış Bey,

Anlamanızı gerektirecek bir durum yok ortada, mekanik disk frenli bisikletiniz varsa 160mm rotor kullanıyordur, alacağınız fren sistemi ise buna destek vermektedir. Eski freni söküp yeni freni takıp ayarını yaptığınız taktirde bir sorun yaşamadan kullanırsınız.

@Barış Altan

Tamam yine sorun değil. Teknik bilginiz varsa kendinizde yapabilirsiniz. Ek olarak bir adaptöre ihtiyacınız olabilir sadece. Ya da bir kaç mm'lik pul veya somunla da çözümlenebilecek bir montaj olabilir.
@Barış Altan

Geri