Merhaba, ben de yarışa Genç Ankaralılar Spor kulübü sporcusu olarak katıldım. Yarışmaya bu yıl başında başladım. Bu katıldığım 5. yarıştı. Yol bisikleti yarışları dışardan görünenin aksine çok kompleks; beden performansı kadar, ciddi taktik, teknik ve strateji gerektiriyor ve bunlar da ancak yarış tecrübesi ile gelişiyor.
Ferhat'ın izlenimleri ve yorumları çok isabetli...
Ben yarışta, ilk sola keskin dönüşte, döner kavşağın iç kısmına sıkıştığım ve duracak kadar yavaşladığım için kavşak çıkışında ön gruptan kopmaya başladım. grubu yakalamaya çalıştığımız arkadaşlar da benden sonra grupetto'muzu çekemediğinden kendi başıma grubu yakalamaya çalıştım. İki kez grubu yakaladım ama her yakaladığımda, yakalar yakalamaz önce süpriz arayanlar, sonra kürsü adayları atak yaptığı için tekrar koptum. düz bölümde, var gücümle basıp en azından yokuşa bir grupla birlikte başlamak istedim ama 15 km lik bireysel zamana karşı modundaki sürüşüm buna yetmedi. arkamdan, bana tutunamayanlar 7 kişilik bir grup olarak geldi. her birinden güçlü de olsanız organize çeviren bir grup, bireysel sürenleri yakalar
Bu 7 kişilik grup ile yokuşa başladık. iki kişi daha kaldı. yokuş bitip düzlük başladı. tek başıma gitmek için hala uzun bir yol vardı. kimseyi de ikna edemeyince, yavaş bir grup ile sürmek durumunda kaldım. Ta ki, son sekiz km de, bizden 5 dk sonra start alan master B lerin lideri grup içine girene kadar. o gelince onun temposu ile finişe geldim, içinde bulunduğum küçük grup bize tutunamadı. Dolayısıyla Barış Özegemen, master b birincisi ile gelen yarışçı benim
Yarış sürem garmin i başlatmayı unutup, 4. km de başlattığım için emin değilim ama, 1:35:00 civarında olması lazım. Ortalama hızım 36 km/saat oldu. Yarıştan sonra da hemen Ankara'ya dönmemiz gerektiği için hakemlerden sonuçları öğrenmekle uğraşamadım. Dediğiniz gibi 15. sırada ya da civarında olmam lazım.
Bence ilk olmasına rağmen organizasyon gayet kaliteli idi. Bisikletlerin harfiyat kamyonlarına konarak taşınması biraz yürekleri ağza getirdi ama hiç birinde en ufak sorun olmadı. yüklemesi ve indirmesinde bizzat bulundum. Bisikletini her veren, bisikletinin fiyatını kamyonun fiyatıyla kıyaslayarak veriyordu görevliye
Ödüller, ikramlar, hava, insanlar, tezahürat yanap seyirciler, köylüler harikaydı. performansım beni çok tatmin etmedi ama yarış çok keyifliydi...