Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Menderes yol bisikleti yarışları 2015

Bu organizyonda yer alacakmısınız ?

• Toplam katılım
    35
@ferhat başkan gerekli açıklamaları ile yanıtsız soru bırakmamış helal olsun . Mesajları ile topiğe katkı veren herkese teşekkürler pazar günü görüşebilmek dileğiyle :)

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Scudo
Etkinlik linki (link)

@Malik altuntaş Yukarıda da belirtildiği gibi malesef kuralları federasyon koyuyor yoksa elitler için bizde üzgünüz

@Ferhat Köse Rotamız su sekilde:
KUŞADASI 8.30 (DEVLET HASTANESİ ADA KULE YOL AYIRIMI)
9-30 PAMUCAK LAMBALAR
10-30 AHMET BEYLİ( ÇAY MOLASI)
12-00 ÖZDERE (KISA MOLA)
13-15 CİVARI GÜMÜLDÜR. YEMEK MOLASI.
14-30 YARIŞ FİNİŞİ
15-20 ÇIKIŞ.
16-30 ÖZDERE.
17-30 AHMET BEYLİ(MOLA)
18-45 PAMUCAK.
20-00 KUŞADASI.
TOPLAM: GİDİŞ GELİŞ 108km

Saatler uymuyor galiba?

@Emre Tekinarslan
yarış 13 de başlıyor galıba ve inceledigim kadarıyla ruzgar arkadan başlayıp özdereden sonra tersten vuracak en kötü ihtimal bir buçuk saat civarı sürer lider gurubun finişh yapması bu sartlar altında finişte görşürüz :)

@ReşitÇağırgan
Reşit cumartesi akşamı Devrim hocalarla organizasyon yapmaya çalışıyorum becerebılırsem Adem hocayı fılan da cagıracagım master ların genel durumunu konuşabiliriz sende gelirsin tahmın edıyorum :)

Evet bu konuda bildirim almıştım senden doğrusu süper bir fikir ve mutlaka katılmak isterim :) ancak akşamı çok geçmesin 20.00 den sonra başka bir yerde olmam gerekecek çünkü
Cumartesi öğleden sonra telefonlaşalım

çok güzel bir organizasyondu ilk senesi olmasına rağmen fazla hata olmadı.gördüğüm tek eksiklik gümüldürde biten yarışta protokolü fazla beklememiz ve geri menderese bisikletlerimizi götürecek araçların kum kamyonu olması :) dolayısiyle ben ve benım gıbı dusunen bır gurup yarıştan sonra ıkı saat törenlerı bekleyıp ustune gümüldür menderes arasındakı bol tırmanışlı yolu akabinde rüzgara karşı yolu 1 saat 15 dakıkada almak durumunda kaldık :)

yarışa da gelecek olursak çok güzel bir hava vardı asfalt çok kalitesizdi ben kendi adıma sezon sonunu değişik kapatma adına değişik işlere giriştim :) hızlı başlayan yarışta arkama ilk 15 nci km de baktım gurup 15-18 kişiye düşmüştü ki bizim yaş gurubu 40 kişiydi.28 nci km de bir kaçış gerçekleştirdim ya hep ya hiç düşüncesiyle :) yaklaşık 10 km 20 dakıka da yakalanmadım :) aradaki farkı 2 dakıkaya cıkardıgım anlar da oldu fakat gerek sure uzadıkça yaşanan değişik psikolojıler gerekse de sahile indikten sonra ki ters rüzgar ve kısa sert rampalar yuzunden 40 n cı km cıvarı üzerimden 4 kişi geçti :) sonra boludan bir arkadaşla cevırdık ama bende pil bittiği için ona cok destek olamadım ve 3-4 kişi de son 5 km de yetiştiler bize ve yarışı galiba 8 nci olarak tamamladım .tüm katılımcılara madalya verilmesi hoş oldu.kendi adıma çok ders cıkarttıgım bır yarıştı 2 senedir yarışıyorum ama ilk ciddi kaçış denemem bu yarışta oldu ve asla okuyarak öğrenemeyeceğim seylerı o 20 dakıkada yaşayarak öğrendım ve gereken notları aldım.

buradan yarışa katılan bızlere destek olan özellikle kaçış esnasında yol kenarında muazzam destek veren yöre insanına sonsuz teşekkürler...

Yarışa en azından izleyici olarak gelmeyi istiyordum fakat işlerim sebebiyle olmadı. Tebrikler herkese umarız seneye yaş grubuna 20-30 da eklenerek tekrarlanan bir yarış olur.

@Ferhat Köse ben yaşa takıldığım için giremedim yarışa üstüne hastalıkta olunca yataktan bile çıkamadım ama arkadaşlardan biri 5. olmuş diğeride 6. söke spor olarak daha konuşma fırsatım olmadı herkezle ama fotolarda adem hocayı gördüm 2. olmuş oda yalnız bir kişi ile görüştüm rüzgar mahvetti beni dedi ... gayet hızlı bir yarış olmuş ve çok güzel bir organizasyon ... seneye elit grubu da eklerlerse yaş aralığını arttırırlarsa katılım artar daha da gibi geliyor ... İzmir yarışlarının 3ne de gittim kendi adıma söyliyeyim hızlı yarışlar oldu bu haftasonuna kadar iyileşirsem katılmayı düşünüyorum ... sizde tebrik ederim gümüldür yarışı için görüşmek üzere sağlıcakla kalın :D

• Beğen
@Barış Özegemen
sökelilerden bir tanesi muhtemelen murat kech beni 4 kişi yakalayıp geçtikten sonra hemen arkamda olan arkadaştı sonradan benı gecti bende psikolojı ve enerjı kalmadıgı ıcın sonra o 4 arkadaştan bır tanesı devrım hoca koptu ıkısı bırlestı cok guzel cevırdı onumuzde dıger sökelı arkadaş ta bızi son 5 km yakalayan 4 kısının ıcındeydı .Adem hocanın yaş gurubu farklı onlar bızden 10 dakıak sonra cıktılar bızım yaş gurubuna göre daha yavaş gectı onların gurup.

@Hasan Saylık
sahile kadar ortalama hız 43-45 arasıydı :) sahilden sonra ki kısa sert rampalar ve ters rüzgar yüzünden yarış sonu ortalama 39 cıvarı bıttı bızım yaş gurubunda.kaçış yaptıgım bölümü segment olarak actım sahile kadar olan kısım da 46 ortalama vermişim.Yarışın ilk on onbes km sınde de ılk arkama baktıgımda gurup seyrelmişti yani sadece anteremanlılar kalmıştı o bölümde ortalama 42 cıvarıydı .Bu arada yarışlarda ortalama hız önemli değildir önemli olan bır kaç dakıkalık sert ataklara karşılık verip veremedıgınızdır yani gurup ortalaması 35 bıle olabılır ama 2 dakıka 45-50 tempo gıttıgınde yanıt veremıyorsanız guruptan koparsınız gurup bu şekilde sureklı atak çekerek seyrelir kımse cok kalabalık ıcınde yarış koşmak ıstemez.İniş varmış dedıgınız kısımlarda da ufak eğimler vardı yanı atıyorum gurup 40-45 giderken o hafıf egımde bırden 50-55 km hıza cıkıldıgında yer tutmasını bılemeyenler ve kısa sert interval antremanı eksik olanlar guruptan kopar bır daha da asla ana gurubun temposu ıle cevıremezler gıderek fark acılır.

@Ferhat Köse aynen murat abiydi kendisi :D diğeri yücel abiydi.... ama şunu duydum master b ler a ları yakalamış hemen hemen bir bölümünü diye duydum yani sizin yaş gurubunun 12.si master b lerin 1. ile beraber finish yapmış :D gelemedim ama çok güzel bir yarışı kaçırdım ona üzülüyorum inşallah daha güzel yarışlarda karşılaşma imkanı buluruz ....

• Beğen
@Burak Saatçioğlu Bisikletforum, facebook'da daha fazla bisikletçi arkadaş olması lazım, özellikle il temsilcilerini ekleyin.

Ayrıca dünkü Çiğli yarışları, iptal olmuş onun yerine bu pazar yarış olacakmış ben kesin gidicem lisans sorunu da kalmadı.

Merhaba, ben de yarışa Genç Ankaralılar Spor kulübü sporcusu olarak katıldım. Yarışmaya bu yıl başında başladım. Bu katıldığım 5. yarıştı. Yol bisikleti yarışları dışardan görünenin aksine çok kompleks; beden performansı kadar, ciddi taktik, teknik ve strateji gerektiriyor ve bunlar da ancak yarış tecrübesi ile gelişiyor.
Ferhat'ın izlenimleri ve yorumları çok isabetli...
Ben yarışta, ilk sola keskin dönüşte, döner kavşağın iç kısmına sıkıştığım ve duracak kadar yavaşladığım için kavşak çıkışında ön gruptan kopmaya başladım. grubu yakalamaya çalıştığımız arkadaşlar da benden sonra grupetto'muzu çekemediğinden kendi başıma grubu yakalamaya çalıştım. İki kez grubu yakaladım ama her yakaladığımda, yakalar yakalamaz önce süpriz arayanlar, sonra kürsü adayları atak yaptığı için tekrar koptum. düz bölümde, var gücümle basıp en azından yokuşa bir grupla birlikte başlamak istedim ama 15 km lik bireysel zamana karşı modundaki sürüşüm buna yetmedi. arkamdan, bana tutunamayanlar 7 kişilik bir grup olarak geldi. her birinden güçlü de olsanız organize çeviren bir grup, bireysel sürenleri yakalar :) Bu 7 kişilik grup ile yokuşa başladık. iki kişi daha kaldı. yokuş bitip düzlük başladı. tek başıma gitmek için hala uzun bir yol vardı. kimseyi de ikna edemeyince, yavaş bir grup ile sürmek durumunda kaldım. Ta ki, son sekiz km de, bizden 5 dk sonra start alan master B lerin lideri grup içine girene kadar. o gelince onun temposu ile finişe geldim, içinde bulunduğum küçük grup bize tutunamadı. Dolayısıyla Barış Özegemen, master b birincisi ile gelen yarışçı benim :)
Yarış sürem garmin i başlatmayı unutup, 4. km de başlattığım için emin değilim ama, 1:35:00 civarında olması lazım. Ortalama hızım 36 km/saat oldu. Yarıştan sonra da hemen Ankara'ya dönmemiz gerektiği için hakemlerden sonuçları öğrenmekle uğraşamadım. Dediğiniz gibi 15. sırada ya da civarında olmam lazım.
Bence ilk olmasına rağmen organizasyon gayet kaliteli idi. Bisikletlerin harfiyat kamyonlarına konarak taşınması biraz yürekleri ağza getirdi ama hiç birinde en ufak sorun olmadı. yüklemesi ve indirmesinde bizzat bulundum. Bisikletini her veren, bisikletinin fiyatını kamyonun fiyatıyla kıyaslayarak veriyordu görevliye :)
Ödüller, ikramlar, hava, insanlar, tezahürat yanap seyirciler, köylüler harikaydı. performansım beni çok tatmin etmedi ama yarış çok keyifliydi...

@Engin Sarı
Engin her yarış tecrübene tecrube katıyorsun ama bu yarışta ılk kavsakta gerıde kaldıysan inan bu senın hatan daha önce kriteryum koştugunu bılıyorum ıkı uc defa yani her viraj cıkışı atak olacagını tahmın etmen gerekıyordu ve vıraja dogru sıralamada gırmek önemlıydı emınım bır daha aklından asla cıkmaz bu :) daha önceki tecrubelere dayanarak net bir tavsıyede bulunayım lider gurubu kaybettıysen hiç kendini parçalama yarışı antremana çevir ve bulunduğun gurubun sprintini almaya çalış ona göre strateji belırle boylece sprint yetenegın artmış olur.Bana bakma :) ben yarış koşmaya başladıgımda kendıme 3 yıl hedefı koymuştum ve bu yarış ile ıkıncı senem bıttıgı ıcın daha önce hep yapmayı ıstedıgım ama ya fırsat bulamadıgım yada gücümü toplayamadıgım ıcın deneyemedıgım bir şey denedım cok keyıf aldım kutahya yarısında da uzun rampada denemıstım :) rampa oldugu ıcın yakalanmam kısa surmustu keyıf alamamıstım bu sefer cok tatmınkar oldu :) Sezonu bıtırdık artık dınlenme zamanı 2016 da dumansız yarışmayı düşünüyorum bakalım etkisi ne kadar olacak. kürsüde sigara yakma hayallerımın gerçek olamayacagını anladım :) ıkı defa cok yaklaştım 4 oldum ama yetmedi:) ocak sonu subat başı sezon acılışında görüşmek uzere :)

bu arada kuzeni es geçme yenı bır yetenek doguyor cok iş var onda.....

• Beğen
Tepkiler: Tesup Taru
Geri