Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Men's Diverge Comp E5 (2018)

@Adrenalin26
Scott ı yeni almasaydım,İkimiz giderdik nasip olayı.Birbirimize yoldaş olurduk.

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
Scudo
@hamlet2006
Forum dan birisi Teklif etti aslında, Şahsi arabasıyla, beraber gidelim diye, ama işte zamanım kısıtlı, yıllık izini Alamanyada yerim yoksa:)

IMG_2788.JPG İlk bisikletim. 32-35 mm lastik takılmasını destekliyordu. Forumdan başka bir arkadaşın bineği artık. Taşlı, topraklı yollara girdim mi ? Evet girdim ama asfaltta kendisiyle daha çok haşır neşir oldum. IMG_4376.JPG Bu da yeni bisikletim. Size de zamanla yetmeyecekse direkt olarak bu noktadan giriş yapmanız şiddetle tavsiye olunur.

ben bir alu diverge kulanıcısı olarak 2000$ sınırını bu bisiklet için geçmemeni öneririm. her ne kadar diverge çok yönlü bisiklet olsa da attığın taşla ürküttüğün kurbağayı iyi tartmanı tavsiye ederim.

uzun zamandır buralarda bisiklet araştırıyorsun, eğer 2600$ gibi bir bütçen varsa kendine iki tane bisiklet al; biri yol biri de gravel olsun, parayı kadroya yatır, donanımlarını ileride yükseltirsin. Böylece seçeneklerini çok daha artırmış olursun, jantını, grupsetini, seleni değiştirir, istediğin gibi keyfine bakarsın.

@Adrenalin26 hocam bir de buna bak Marin Gestaldt 2 zamanında almadığım için pişman olduğum bir alet :)

(link)

@ozips
Tek aynakol bir bisiklet asla kullanmak istemem, yıllarca bunun gibi 1x9 1x10 Takoz şehir bisikletleri ile gençliğimi yedim:D Sanırım Canyon alıcam ben her türlü :)

@trainspotting35
Bu Gravelmi, Endurance mi? Güzel bisikletmiş.

@Adrenalin26 Endurance ama gravel gibi endurance. Şimdiki bisikletim tam olarak endurance diyebilirim. (Lapierre Sensium 300)

• Beğen
@Adrenalin26 hocam dişli oranlarını kontrol edersen hiçte takoz şehir bisikletleri gibi olmadığını anlarsın ;) saf bir gravel bike kadro zaten american.

Ama bende de bir canyon aşkı yok değil. :harika:

Çok fazla özellik falan bakma artık bence bayadır araştırıyorsun :) rengini sevdiğin bir bisiklet al ve bin :) sonra her türlü yükseltmek isteyeceksin.

• Beğen
@ozips
Baktıklarım arasında En hesaplı en güzeli Canyon. İnşallah bir aksilik olmaz ise alıcam.

Ben de Diverge E5 Elite modeline biraz kafayı taktım. Eşime ve kendime düşünüyorum. Ancak ne kadar benim amacıma yönelik emin olamıyorum. Bisikleti kullanım amacım İstanbul'da şehir içi ulaşım (işe git gel vs) ve günübirlik ya da tatillerde 2-5 gün arası kamplı turlara çıkmak. Bu turlar asfalt üzerinde olabileceği gibi doğrudan stabilize yollar ve arazide de olabiliyor. Mesela Uludağ'a çıkmak, yaylalara çıkmak vb. Tam bir kamp yükü ile gerçekleştiriyorum bu turları. Uzun vadede ise eğer fırsat olursa eşimle uluslararası uzun bir tura çıkma niyetimiz var.

Diverge bana şehir içinde ve günübirlik turlarda performanslı sürüşler sağlayacak diye düşünüyorum. Açıkçası yol bisikleti deneyimi de (her ne kadar yol bisikleti olmasa da) yaşamak isterim. Ancak uzun vadede bir tur bisikleti görevini görebilir mi? Bu konuda emin değilim. Teknik olarak çok hakim olmadığım için yorum da yapamıyorum. Siz ne dersiniz?

(link)

@Murat Ü.
Gravel bike olduğu için bikepacking denilen yeni nesil hızlı,minimalist tur kavramına uygun.Gerçek tur bisikletlerinin görevini göremez ancak onlardan daha hızlıdır.Yol bisikletlerine göre yavaştır.
Baktığınız bisiklete alternatif olarak daha iyi donanımlı Specialized gibi marka değeri güçlü şu bisiklete bakın diyorum.Hem hidrolik diskli hem ultegra 105 karışık donanımlı:
(link)
Bir de kullanım amacınızı çok çok iyi belirlemelisiniz.Gerçekten gravel size göre mi?Sizin işinizi road bike da görebilecek mi?

Diverge benim de çok düşündüğüm ama sonra pahalı bulup vazgectigim bir bisiklettir. Ancak asfalt yolda binen ve sürekli kötü yollara gidebileceğini düşündüğüm hâlâ aklımın köşesinde olan bir bisiklet. Şu anda fiyatı daha makul, ben scott speedster s20 yi alırken makas daha açık, fiyat daha yüksekti.

Kurlar üzerine takılan setleri de etkilemiş, tiagra yerine Sora görüyoruz yol bisikletleri nde .
@murat Eşinizle tura çıkabileceğiniz bir bisiklet olduğunu düşünmüyorum. Yol bisikleti ve tur bisikleti ikilisi olarak eşimle sahile çıktığımızda eğik pozisyon ve yavaş sürüş beni öldürüyor. Kalça ağrısı ni siz düşünün. Bir de bunun günlerce saatlerce süren bir durum olduğunu...
Yine de çok hafif turlarda kullanılabilir. Bir tanıdığım btwin yol bisikleti ile İstanbul daha İzmir e gitti. Ustelik çadır kurarak...Mesele sizin beklentileriniz gerisi tamamen boş.

@hamlet2006 @alper 76 teşekkür ederim yorumlarınız için. Diverge ve diğer gravel bikeler gerçekten güzel bisikletler. Fakat sanırım benim amacım için farklı bir seçeneğe yönelmem gerekecek. Şu anda Merida Crossway 40v kullanıyorum. Onunla İstanbul dışında yaptığım turlar ve hemen hemen sürdüğüm yerler aşağıdaki gibi. Şehir içinde ve asfaltta bir gravel bike ile daha iyi bir performans alırım. Ancak yüklü olarak turda ve özellikle asfalt dışında aynı konforu sağlayamaz sanırım.

(link)

(link)

(link)

@Murat Ü. Meseleyi cozmuşsunuz dostum, ben de bundan bahsediyordum . Yol bisikleti neden sonra diğerine binince otobüs gibi geliyor rahat konforlu ama.... gitmiyor. Karari bu doğrultuda vermek lazım. Zaten sizde bu varsa dogrudan yol bisikleti alın, ben de fitness alacaktım vazgeçtim. Farklı şeyler... kolay gelsin

@alper 76 Şu anda kullandığım Merida'yı satıp hem eşime hem de kendime bir bisiklet alma niyetindeydim. Sanırım doğrudan tur bisikletlerine yönelsem daha iyi olacak. Konuyu daha fazla dağıtmayayım. Teşekkür ederim tekrardan. :)

Merhabalar,
Arkadaşlar ben bu ay içerisinde başlıkta da belirttiğim Specialized Diverge A1 bisikletini almaya karar verdim.
Fakat danışmam gereken son bir yer daha olduğunu düşünerek buraya konu açmak istedim.
Şimdi benim istediğim yolda belli bir hıza çıkabileceğim, fakat yolun kötü olduğu yerlerde de (tam arazi şartları değil) rahatlıkla yol alabileceğim ve tabi az da olsa hız yapabileceğim bir bisiklet, bazende 80-90km ye varan uzun yol yapacağımı düşünüyorum.Genel olarak bir bisikletten beklentim bunlar.
Bütçe olarak ise 3500 liradan bir kuruş fazla veremeyeceğime karar verdim. (ekipmanlar için ayrı bütçem var)
Ve bu paraya da başta söyledim bisikleti buldum, ay sonu gibi almayı düşünüyorum.
Siz benim bu anlattığım bilgilerden yola çıkarak verdiğim bu karar doğrultusunda ne düşünüyorsunuz bana neler önerirsiniz bir de sizden duymak isterim, sevgiler :)

Bisikletin özellikleri ise şöyle;

MarkaSpecialized
Model Yılı2017
Kullanım AlanıYOL
KadroSpecialized A1 Premium Aluminum, threaded BB
MateryalAliminyum
Kadro Boyu (Stok)54cm
Kadro Boyu (üretim)52,54,56,58
Jant Ebatı700c
Vites Sayısı16
Amortisör / MaşaFACT carbon fiber, alloy steerer/crown, Zertz inserts, post disc mount, Plug + Play fender mount
Fren SistemiTektro Mira, mechanical disc
Fren KollarıShimano Claris 2400 STI
Ayna KolFSA Gossamer Pro, Direct mount ABS, MegaExo Integrated Interface, 68mm English BB, 9-/10-speed, forged 6066 aluminum, 144mm Q-factor-48/32T
Vites KollarıShimano Claris 2400 STI
Arka AktarıcıShimano Claris 2400, 8-speed
Ön AktarıcıShimano Claris 2400, braze-on
RubleSunrace, 8-speed, 11-32t
ZincirKMC Z7, 8-speed w/reusable MissingLink
Jant Ön GöbekAxis Sport Disc, QR
Jant Arka GöbekAxis Sport Disc, QR
GidonSpecialized Shallow Drop, alloy, 125mm drop, 70mm short-reach
Gidon BoğazıSpecialized, 3D forged alloy, 4-bolt, 7-degree rise
ElcikSpecialized S-Wrap
SeleToupe Sport
Sele BorusuAlloy, 12.5mm offset, 2-bolt clamp, 27.2mm
Sele Kelepçesi31.2mm
Ön Dış LastikSpecialized Espoir Sport, 60TPI, wire bead, double BlackBelt protection, 700x28mm
Arka Dış LastikSpecialized Espoir Sport, 60TPI, wire bead, double BlackBelt protection, 700x28mm

Yahu ben sunu anlamadim. Diverge comp modeline bakarken foruma dustu yolum ama benim gordugum sizin bahsettiklerinizle uyusmuyor:

(link)

@Pawcraft tam olarak neden bahsettiğinizi bilmiyorum, ancak "Diverge Comp" ile "Diverge Comp E5" aynı model değiller. Sonunda E5 olan alüminyum kadrolu, zaten E5 de Specialized'ın kullandığı alaşımlardan birine verdiği isim.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri