@mariokaldato
Sonradan kredi kartımla ilgili sorunlar yaşadın için yine get ile almak zorunda kaldım
aynakolu kendim yapamam. Ruble için belki anahtar alırım hem lazım olur ileride. Aynakolu bir daha çıkarmama gerek kalmayacak(mış) toz falan filan geçmiyormuş göbeğe :islik:
Güncelleme:
Aynakol ve rubleyi bisikletçiye verip kalanı kendim takmak istiyordum ancak tahmin ettiğim gibi orta göbek 2 gündür çıkmadı. (böyle şeyler genelde beni bulur
) bisikletçi akşam sanayiye götürecek. Ben de bu sırada youtube' un altını üstüne getirdim.
Vites kolunda şöyle bir şey vardı;
Bunu kim napsın kelepçenin içinde diyordum ama çok hoşuma giden bir özelliği çıktı kolun
Meğersem o parça gösterge kısmını söküp kapak olarak kullanmaya yarıyormuş. Önceki vites kolunun göstergesini bozduğum için bu şekilde kullanmaya alışıktım. göstergeyi iptal ettim. Hem daha şık oldu
Burdan da 20 gram gitmiştir
kolu aldığımda sanıyordum ki tek kol ile hem vites küçülecek, hem büyüyecek. Oysa sadece vites büyütme tuşunun hem çekme hem itme ile çalışmasına yarıyormuş
ben 4 er 4 er vites büyütüp küçülmeyi hayal etmiştim
Araştırmaya devam edince ilginç bir "bike hack" gördüm. Shimano XT kol ile xtr ı ayırmak için(xtr da vites büyütürken birden fazla büyütülebiliyor) kapağın içine engel koymuş. Şu video sayesinde vites kolunu xt görünümlü xtr yaptım diyebilirim. Artık vites büyütürken 2şer 2şer atlayabiliyor
Tabi bende neşter olmadığı için yarım saatten fazla uğraşmam gerekti.
Ok yönü vites çevirirken mekanizmanın hareket ettiği yön. Daire içindeki L şeklindeki yer sayesinde xtr gibi çoklu vites atmanın önüne geçmişler
L kısmını jiletle kesip dümdüz ettim ve xtr mekanizmasını elde ettim. Şuan vites küçültürken kolu 2 defa sonuna kadar ittiğimde zincir 9lu rublenin tümünü dolaşıyor(bu aynı) vites büyütürken ise 8 yerine 4 hamle ile 1 den 9 a geçebiliyorum.