Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

merdivenlerden nasıl inilir?

talha yavuz

Daimi Üye
Tepki
94
5-6 basamaklı merdivenlerden nasıl inebilirz?
biraz gözüm korkuyo açıkçası :))

Scudo
Eğimine göre ağırlık arka tarafa verilir,arka fren sıkılır veya kilitlenir yine duruma göre, gerisi zaten takır takır geliyor. Salın gitsin bisikleti :)

kardeş ilk önce beyinen düşünüp bn inerim demen lazım sonrada iyice inecegin yere bak hiç gözün kormasın gidonu saglam tut biraz selenin gerisine cık ve arka freni biraz sık pedallara saglam baski ayakların kaymasın ve sonra merdivenlerden in ilk önce küçük basamaklarda dene biraz teccübe kazan sonra gözünde korkmaz saten önüne sıkan bütün merdivenlerden inersin buna emin ol sana simdiden başarılar dilerim

Talha Istersen Beraber Deneme Yapalım :) Sizin Oralarda Güzel Merdivenler Var Atatürk Lisesinin Çaprazında (:)

Birde birkaç basamak indikten sonra olmayacak galiba deyip durmaya çalışma sakın benim başıma geldi pek iyi olmuyor:) Başladınmı sonuna kadar git

• Beğen
Tepkiler: Cihan Ali
ilk once kaldırımlardan ın eğer bisikletın benım kısı gıbı eskı ıse acıma 3-4 merdıvende uç gıtsın :D gıdonu sağlam tut hıcbırsey olmaz

@talha yavuz

Haftaya Pazar Birseyler Yapmaya Calısıyoruz Universite Grupları Bölümünde Anadolu Üniversitesinin Altında Mesajları Yazıyoruz Gelmek Istersen Bekleriz Simdilik 2 Kisi Olsak Da :)

Anadolu ünv. otoparkın altında hacuzlar var oradaki merdivenden inmiştik içim huzursuz oldu xD sanki akort bozulmuş gibi geldi bu merdienden inme işi akorda zarar verir mi ?? verirse ne kadar ??

@hasan Setbaşı

akorda zarar verirmi verir ama nasıl indiğinde önemli...

ben artık az çok öğrendim gibi...
ben inerken eğime göre nasıl ki dik bir eğimden inerken sele gerisine gelme seviyesini siz ayarlarsınız. onu şu kadar git gel vs diyemeyiz nereden ineceğiniz ve ne kadar eğimli bir yerden ineceğinize bağlı olarak sizin ayarlaması gerekir...

eğerki merdiven bitimde önünüze bir engel çıkmayacaksa bence fren yapmaya çalışmayın çünkü yavaş inerken denge kaybetmeniz daha muhtemel

ayrıca bisikleti sabit tutmak yerine bizin vücudunuz hareketsiz kalsın ama sadece vücut...
bacaklarınız mümkün olduğunca bisikletin hareketine göre tepki versin ve bisikletin yaptığı harekete karşı koymak değil onunla hareket etmesi...

yani şunu demek istiyorum.
hani arazide ayaklarınızı da bir amortisör gibi kullanın deniyor ya işte yine burada da o geçerli...
aman ha sakın ön freni kullanmayın:)

ancak bu zaten deneyerek olacak kavranacak bir durum.. ne kadar çok denerseniz o kadar iyi anlarsınız nasıl tepki vermeniz gerektiğini o zaman daha iyi anlıyorsunuz...

• Beğen
Tepkiler: hasan Setbaşı
@hasan Setbaşı

akort elbette bozulur. ya ilk inişinizde ya da 100. inişinizde. bu zamanı sizin tekniğiniz belirler.

-ilk olarak vücudunuzu kasmayın, kollar ve bacaklar serbest olsun.
-indiğiniz merdivenlerin eğimine bağlı olarak vücudunuzu geri verin. eğer çok geri verirseniz merdivenlerin bitiminde amortisörun geri tepmesiyle birlikte zaten yeri az tutan ön teker yerden kesilir ve *** üstü düşersiniz. çok önde durursanızda lastik birşeye takıldığında kafa üstü düşmeniz kaçınılmazdır.
-son olarak sakın ön frene dokunmayın. dediğim gibi yeri az tutan ön tekerin ufak bir frenle bile kitleyebilirsiniz. en sağlıklısı eğim elverişliyse freneleme yapmadan inmektir.

zaten bir müddet sonra size zevk verecek korkmaktan çok merdivenin durumuna göre korkunuz artacak yani
büyük merdivenlerse kat arası yüksekse zaten inmesi riskli bir yer ancak
normal bir merdiven ise illaki inmek isteyeceksiniz...
:D:D
ben kendimden biliyorum baya bir riske attığım oluyor:D
söylendiği gibi kollar ve bacaklar serbest ancak vücut sabit bisklet altınızda hareket edecek...
ohh deyme keyfe:D

inmek kolay be kardesımarkadasların dedıgıgıbı sal gıtsın frene bıle gerek kalmıyo sıksanda ıse yaramıyo zaten kaymaktan baska:))kendımden bılırım sıralı merdıvenlerı takır takır salarak gıdıorum vala:)
onemlı olan cıkmayı ogrenmek suan ıcın bıkac merdıvenı cıkabılıyorum uzerınde calısmak laızm:)

@talha yavuz
ağırlığını arkaya ver direksiyonu sıkı tut dengeli tut sonra benim gibi 20 basamaktan inebilirsin.bisikletin amortisörlü ise tabi daha rahat olur.

@umutkahraman

seleyi mümkün olduğunca aşağıya indirmeni tavsiye ederim düşme riskini azaltırsın ...

@endneedless

selenin yüksek olması önemli değil....
XC yarışlarında da merdiven inilen etaplar var.
mümkün olduğunca denge sağlayın...
kollar ve bacaklar rahat olsun kasmayın...
ön fren yok ilk denemede hemen girmeyin bir gelin merdiven önüne cesaret toplayın sonra tekrar girin ama cesaretinizi toplayıp girip... kesinlikle korkarak değil kendinizden emin şekilde...
yoksa riskli olur:)

Geri