Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merhaba, bir kaç sorum var?

furkan afk

Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar, daha yeniyim street&dj 'de.. Bisikletim Kron CrazyHop 13". Üzerinde daha çok MTB ekipmanı var. 24 vites. Aynakolu tek dişli, rubleyi 8li yada tek yapsam ne gibi farklılık oluyo? Şuan 14,15kg. civarında. Normal olması gereken kaç kg? Detaylı şekilde anlatırsanız sevinirim.. :)

Scudo
En azından ağırlığı düşürürsün ve bisiklet biraz hasına dönmüş olmazmı ? :) İdel ağırlık ise 12 ile 13 arasıdır

Hasına dönmüş olur. Mesela bunny hop yaparkan arkayı fazla kaldıramıyorum. Kg bukadar çok alakası varmıdır? (Daha yeni oldum nasılda belli ama :D)

bisikleti direk single speed yap,frenleride cikar,on suspansuyonsun sert masayla kullan :)) mis gibi street yap..ne kadar hafif okadar iyi...

Single speedi normal günlük kullanımdada kullanabilirmiyim acaba?(street yapmadım zaman) yani biryere giderken.. Tahmini kaçıncı vitesse denk geliyo?
Biraz aynakol baktım sr suntour DURO D-HEX iyimidir?

Single speed bisikleti...duz yolda yada bayir assagi kullanirsin...Vites olarak karsiligi senin secimine baglidir diyebilirim.Aynakolda 23-25 32-36-38 vs...dis tercih edebilirsin.Arka gobektede ruble yerine 8-9-10-11 (genelde kucuk dislilerdir) single speed dusunuyorsan forumda bircok konu var,ayrintili bilgiyi alabilirsin.
Aynakol olarakta Truvativ hussefelt oneririm,sr suntour bana hep itici gelmistir...ekstrem olaylarin her dalinda en cok kullanilan aynakolda hussefelttir diyebilirim...
Ama en onemlisi kullanim alanini kesinlestirmendir...
mesela dj suruceksen...100mm masa,on frensiz,arka disk koyabilirsin ve single speed guzel olur
street suruceksen on suspansuyon yerine sert masa tercih etmen daha avantajli olucaktir...Olay bisikleti elinden geldigince hafif tutmak.Eyer gercekten ugrasicam diyosan,oncelikle surus karakterini belirleyip o yolda modifikasyonlara gitmendir.Iyi forumlar...

Dj daha yakın kesin gibi.. 100mm suspansuyonum var. Sıngle speed bıraz kafamı kurcalıyo. 2. El bolumunde mtb de bı tane arkadasımız fsa vdrıve ılgımı cektı. Şöyle yol izlemek ıstıyorum. Aynakol seçıp(fsa ıcın yorum) bıraz oyle deneyip.. Sonra sıngle speed gecmek.

FSA senin isini gormez...onun yerine cikma hussefelt bul ve howitzer gobek...cok saglam parcalardir,2. eldede sorun cikartmazlar.Boyasi cikmis vs hussefelt aynakollar 60-80tl bulursun.Tekli aynakola geciyorsan 36 dis oneririm(ben 36 kullaniyorum).Sonrasinda arka viteste uyum sorunu yasicaksin...muhtemelen tekli aynakolu zincir gergisi olmadan kullanamicaksin,zincir gergisi takinca bu seferde rublede en buyuk 3 disli gurultulu caliscak yada hoplayip zipladiginda vites kendiliginden deisikcek.Biskletin otomatikman 5 vitesli hale gelicek :)Bu sebeplerden tekli aynakola geciosan kisa bacak(short cage die gecer) arka aktarici ve ust viteslerde kullanman gerekicek...ayni ise ben giristim,simdi ruble-arka aktarici komple deisiklige gidiorm.En guzeli single speed arka gobek al(disk uyumlu) arka janti yeniden ordur,aynakol ve gobegide cikma hussefelt ve howitzer al.bide zinciri yenilersin...cikarttigin parcalarida satiliga cikart..vites sistemi,aynakol,gobek arka jant...bana kalsa on frenide cikartirim,cunku dj e uygun degil bos yere 400gr agirlik,hemde yeni parcalarin icin butcene katkisi olur...

Hussefelt çıkma bulursam hemen alırım,çıkma yokki.. Oyüzden farklı aynakollara yöneldim.Fsa nın çarkını azaltımta kullanmayı düşünüyordum.Single speed arkadaki çarkata kaçtane dişli olmazı lazım yok arka standart mı? Çıkardığım parçaları satışa çıkarcam zaten :) Çok sağol kafamdaki çoğu soruyu cevapladın.

hussefelt agresif kullanima uygun aynakollarda,giris seviyesinde urun...tr standartlarinda ki kullanicilar icin yeterli kalitede :) fsa nin o modeli tekli disli olur mu bilgim yok fakat tekli yapsan bile amacina uygun aynakol degil bence.Single speed arka gobekte 8-9-10-11 flan oluyor...

FSA nın 36 dişli bölümü var onu kullancam. Bide video izledim hiç göbek değiştirmeden ruble gibi takıyosun ondan bulabilsem güzel olur..((link)) Türkiye de varmı hiç bilmiyorum.. Yardımlarınız için teşekkürler herkese :)

26" teker için ön-arka dişli oranı 2 olursa iyi olur. Ortalama 20-25 km hız yaparak seyahat edersiniz. Dj için 20 mm sokma milli maşalar var, mesela RS Argyle 302, Marzocchi dj 1-2-3. Bütçe yoksa SR Duro alabilirsiniz.

Merhabalar ben ns bikes 2010 traffic kullanıyorum. Benim bisikletim single speed bmx lerde kullanılan aynakollardan var. önde 25 arkada ise 10 diş kullanıyorum. kendine göre sertliğini ayarlarsın bunun için bi kaç tane dişli alman gerekebilir. Ezbere aldığın dişliler sana ağır yada hafif gelebilir. doğru seçim için kullananlardan bilgi almanı öneririm.

Geri