Scudo Sports

Merhaba

CENKERR

Üye
Tepki
0
İsim
Cenker
Bisiklet
Salcano
Ben cenker 14 yaşındayım tam bir bisiklet tutkunuyum bazı olaylardan dolayı 1,5 yıl bisiklet binemeden bisikletim Bodrum'da kaldı ben ise eski şehirdeyim sorum şu salcano NG650 alıcağım ama V frenmi Hidrolik disk mi yoksa hd frenmi alıyım (hd fren ilk defa duydum bu konuda fikrim yok) .
Genellikle bozuk yollar ve turlara alırlarsa turlara katılacağım hergün süreceğim hangi fren daha uygun olur (yağmur Dağil ona göre fren önerin lütfen)

Scudo
Dostum hoşgeldin. HD Fren disk frendir =) NG650 Giriş seviyesi için güzel daha önce kullandım sağlam. dağ bayırdan inerken HD frenler daha iyi. Bana kalırsa HD fren almalısın. Ama şunu da belirtmek isterim ki HD fren biraz daha pahalı ve bozulursa biraz tuzlu =)

@Husamettin01
Saol. Abi cok bayır aşağı yapmam peki hidrolikmi yoksa V frenmi (v free yağmurda çamurda sıkıntı yapıyor diyorlar öyleyse bakımını öğrenip hidrolik diş alıyım)

marka onemli değil hd fren bir bisiklet almanı tavsiye ederim. giriş seviyesi için marka onemli değildir. ileride bu dediklerimi tecrübe edince anlarsın. hatta şoyle bir tavsiyede bulunayım. sahibinden.com da ikinci el ilanlarına bak . ikinci el al derim. zamanla kendini geliştireceğin için altındaki bisiklet sana yetmeyecek. ayrıca bisikleti hor kullanacağın için sana daha faydalı olacaktır

ünlü bir bisiklet kullanan filozof der ki:
yarışmıyorsan eğer altında hangi bisikletin olduğu onemli değildir

@Burak_Cakir
Peki hidrolik kötümü abim

@CENKERR ne kadar gelişmiş bir bisiklet alırsan o kadar rahat edersin ama şoyle bişey var . ferrrari alıp araba kullanmayı bilmiyorsan bi faydası olmaz. hidrolik fren konusuna gelince avantajları ve dezavantajları vardır. v frene gore pahalı olur ama fren tutuş mesafesi yağmur çamurlu ... değişik havalara gore daha iyidir. ekonomik değildir. v fren papuç fiyatı 10 liraysa disk frende 20 tl dir.
ayrıca disk frenler ikiye ayrılı hidrolik ve disk olarak . hidrolik fren en iyisidir tabiki ama v frenin üst seviyelerinide alırsan o da fren hissi verir. şu piyasada ben üst seviye v freni gozle gormedim.

Yaklaşık 2 sene öncesine kadar hidrolik fren ile ilgili bilgim yoktu fakat kullanmaya başlayınca bütün tecrübelerim olumlu yönde oldu. Sadece balatalar eskiyince değiştirmeyi öğrenirseniz uzun yıllar kullanırsınız diye düşünüyorum..

• Beğen
Tepkiler: Husamettin01
öne HD fren taktır arkaya v fren taktır:)

@m.klcts bence tam tersi olsa daha iyi :D ön hd yi tüm güç sıkarsa takla atar arka hd olması daha güvenli geliyo bana

• Beğen
Tepkiler: m.klcts
HD dediği zaten hidrolik disk güzel kardeşim. Mekanik ve hidrolik olmak üzere ikiye ayrılır. Alacağın NG650 üzeründe de çok iyi bir hidrolik sistem yoktur. Shimanonun seri dışı fren setlerinden koyarlar. Ama ileride değiştirebilirsin fren setini. Daha iyi modellerle yükseltmeler yapabilirsin. Hidroliğin bakımından şikayetçi olanlar çok. Arada hava olur havasının alınması gerekir falan ki Eskişehir'de bu işi yapacak bisikletçiler çıkar. Mekanik olmadıktan sonra sıkıntı yok bence. Mekanik olacağına V olsun. Ama başlangıç seviyesi bir hidrolik setle alışır tadına varırsan daha üst seviye modellere yükseltirsin dediğim gibi.

Eğer dışardan hiç darbe almayıp kurcalamazsan en az 1 sene sorunsuz götürür o Yüzden hidrokik disk fren.

@CENKERR ,

Ne kadar bir bütçen olduğunu bilemiyorum,ancak sana tavsiyem ng650 alacak kadar var ise bütçen ve bu pra nakit ise, güzel kaliteli bir 2.el dağ bisikleti alman yönünde olacaktır. NG650 alacak kadar bütçen olduğunu düşünerek söylüyorum, o fiyatlara aldığın sıfır bir bisiklette yer alan hidrolik disk, sürüşünde fark yaratmayacaktır. İyi bir v-fren çok daha verimli oluyor. Bu arada ilk bisikletimin NG650 olduğunu belirteyim.

Sen hala anlamamışsın sanırım
Hd=hidrolik disk
Md=mekanik disk
V=v fren

Bu arada bende 14 yaşınd bir. Bisiklet tutkunuyum ilk önce bi soecialized stumjumper dağ bisikleti alcaktım ikinci eldi tam adamla anlaştık adama dedim ver bi tur deniyim yok olmaz kirlenir dedi hemde ful deore setti 1250 tl ama vazgectim bütçem 1300 kadar olduğu için ve dağa bayıra fazla girmem diye düşündüğüm için salcano hibridlere baktım ama adam gibi bulamadım şimdi en başından beri hasar görür naziktir diye almadığım ama gönlümü çeken yollardayım bakıyoz işte bişi alıcaz ama

Geri