Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida bisiklet hakkında tercih, soru ve cevaplar.

@gurol

2004 zamanında spark scale ve bir çok scott modellerinde alman peter denk in imzası var halen bu tasarım sürüyor yani sizinde dediğiniz gibi almanlar çalışma prensibi olarak bu işi çözmüş durumda neden mi almanyada yapılmıyor böyle eşsiz markalar taiwanda işcilik ve üretim maliyetleri almanyaya ve bir çok avrupa ülkesine göre ucuz durumda şu anda peter denk canondale de çalışıyor şu noktayada değinmek istiyorum cannondale flash kadronun tasarımı scale tasarımı çok benziyor çünkü aynı isimin imzası var çok büyük değişiklik yapmalarına zaten gerek yok adamlar böyle üstün fikirleri ortaya birden atarsa kimseye bisiklet satamaz buda pazarlama stratejisi :in: saygılar

Scudo
Geç de olsa sizlerle paylaşıyorum; İlk ve son haliyle HFS 1000

• Beğen
Tepkiler: Ozzgurr
Merhaba Arkadaşlar,

Meridanın TFS300V modeli bir bisiklete sahibim. Bir konuda sizden yardım isteyecektim.

Geçen cumartesi günü bisikletimle bir kaza geçirdim. Sadece maddi hasar mevcut bisikletimde. Maddi hasarın talebi için polisin kaza tespit tutanağı ve sigortada dosya açtırmaya kadar her şey tamam. Fakat ekspertiz ile yapacağım hasar tespitinde bisikletimin faturasına da ihtiyacım olacakmış. Maalesef ki ben faturamı bulamadım.

Ekspertize göstermek üzere referans olarak kullanabileceğim bir fatura arıyorum. Bu konuda acilen yardımcı olabilir misiniz?

Telefonum: 555 809 1521

Teşekkürler

faturayı edindim arkadaşlar, teşekkür ederim ilgilenenlere..

kaza hakkında biraz daha bilgi ve yapacagınız görüsmenin durumu ve sonucu hakkında daha sonra bir baslık olusturabilirseniz bizler de bilgilenmiş oluruz hocam.

gecmis olsun..

Bu konuyu bi arkadaşımın isteği üzerine açıyorum.adanada merida satan yerleri bilen var mı yada kron veya trek felan bu tip bisikletleri satan yerler..

arkadaşlar bu iki bisiklet arasında seçiminiz ne olurdu?

sedona 'nın kadrosu daha kaliteli sanki ama merida da hoşuma gitti hangisini tercih etmeliyim ?

şöyle bir olasılık ta var scott scale serisinin üst modellerini de seçebilirim kafam anlıcağınız çok karışık ,günde en az 40 km pedal basarım... Ne yapmalıyım

yok mu yardımcı olucak kafam karıştı arkadaşlar

Ya allah aşkına kimse mi bakmıyo koskoca forumda

modifiyeli merida matts tfs100 kullanan biri olarak gönlüm meridadan yana. bisikletleri incelediğimizde ikisinde de slx kullanılmış.
shimano 2009 kataloğuna göre slx'in kullanım alanları:
*çoğu ön amartüsörlüler ve kısa esneme paylı tam amortüsörlüler(130 mm den daha az esneme paylı)
*enduro sürat
*küçük atlama ve düşüşlerle her türlü zeminde
*tam amortisör (150mm den daha az esneme payı)
diye açıklama yapılmış.
bisiklet uleması değilim.naçizane önerim güzel bir kadroya istediğiniz özellikte ve sürüş tarzınıza göre komponetle toplama bir bisiklet yapmanızdır.
bu benim naçizane görüşüm,üstad olan arkadaşlardan da yorum alın,ayrıca konuyu forum ana sayfasında olan "bisiklet seçimi" kısmına açsaydınız daha çok yorum gelebilirdi.
bu arada forum yöneticilerine özel mesaj ile ulaşmanız halinde bu konuyu ilgili yere alabilirler diye düşünüyorum,saygılar.

eyvalla kardeş bide forum anasayfasında açıyım

adliyenin karşısında dağ bisiklet var. orada bulabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Furkan Demir
(link)

yukarıda verdiğiniz linkte 1710 usd bir fiyat görüyorum. Yani 2600 tl dolaylarında.Ama Tora maşa kullanmışlar.Keza fren kollarıda bence seviyesi bu fiyat için altta kalmış.

marka ismi vermeden Rock Shox Recon SL Air 100mm travel forklu 500-700 tl daha uygun bisiklet bulabilirsiniz.

Sedona ve Merida'yı karşılaştırmak mı :) Merida tabi ki yılların verdiği tecrübe ve müthiş teknolojisi ile Alman markası Merida derim.

@Serhat Ankaralı

Serhatım MERİDA'yı bırak sedona ile karşılaştırmayı dünyadaki hiç bir marka ile karşılaştırmamak lazım...

Kesinlikle MERİDA al diyorum ben 2009 tfs xc 800d kullanıyorum tabikide maşası dahil bir çok yerinde modifiye odu ama bu bisiklet ile 3 ayda 5000 km yaptım arkasına bagaj takıp gezmediğim yer kalmadı hatda geçen seneki didim turumu bile bu bisiklet ile yaptım.

Şu an en mantıklı gelen tfs xc 100d alıp tüm takımı slx e çevirmek ve axon maşa takmaktır diyim
fiyat performans olarak en uygunu bu oluyor emin ol

Benim modifiyelerim ve sebepleri şunlar
1- Lastik Sebebi meridanın orjinal lastiği tam arazi için yapılmış asfaltda gitmiyor orjinali çıkarıp swalbe marathon plus 1.75 taktım 5000 km yaptım daha patmadı lastik.

2- Frenler sebebi balata aralarının daha fazla açılmamasından dolayı seri dışı 486 frenler diske çok sürtüyor habire ayar yapmaktan sıkılmıştım 4617km de frenleri kolları ile beraber slx yaptım. Sadece kaliper değişmememin sebebi 486 nın fren kollarının dik piston olmamasıdır.

3- Gidon sebep boyum 180nin üstünde olduğum için 18 inç kadro bana biraz küçük geliyor 19 inc tam gelecek malesef oda yok tu bu sebepden bel ağrısı kollarımın ağrısı çok artmıştı malum tur başı 150 km civarı gitdiğmiz için ağrılar oluyordu. Bende gitdim dawnhill gidon ve boğaz taktım bu sayede gidon yüksekliği çok güzel oldu.

4- Maşa sebep 2009 modelinde maşa olarak tora sl vardı yay ve yağ karışımı bir maşa sağlamlık konusunda üzerine yoktur ne yapsan kırılmaz patlamaz çatlamaz yanlız ağar ve havalı gibi hassas çalışmıyor bu sebepten 4617 km olunca dayanamıyıp Axon rld aldım kilitleme kolu ile beraber kelebekli borusu kesilmiş hali 1635 grm oldu tora 2254 grm dı :)

5- Barent ve Elcikler sebep her zaman uzun yol ve sert zemin kullanışı yaptığım için yumuşak elcik ve barent kullanmışımdır bu sebepten değiştim.

6- İç lastik Sebep orjinali iğne sibop ile geliyor fakat bu tip içlastikler çok problemli havayı biraz fazla bas sibop kesiyor yada metal halkasını biraz fazla sık sibop kesiyor. Ayrıca el pompası ile en fazla 50 hava basabiliyorsun ve benzinciye gitsen lastiğe hava basamıyorsun bu sebepten araba sibobu her zaman idealdir diyerek değiştim.

7- Sele Sebep Arkadaş tamponun kıymetini bilmek lazım taş gibi sele ile yol gidilmez gitdim yine aynı ebat ve açıda olan yanlız silikonlu sele aldım.

Hatırladığım değişlikler bunlar baştan diyim bencede git kadro al üzerini topla Ama yok ben uğraşamam diyorsan git xc100d al tüm seti slx yap maşayıda axon yap tamamdır fiyat performans olarak daha üstüne bisiklet olmaz

Meridanın kadrosunuda 2 Kişi binseniz kıramazsınız merida pahalıysa kadrosundan sebep pahalıdır bunu unutma.

Saygılar

Geri