Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida bisiklet hakkında tercih, soru ve cevaplar.

Konu biraz eski ama buna benzer bir olayda ben yaşadım velespit ile ilgili, ucretsiz kurulum için benden de para talep ettiler.Kask ve bir kaç malzeme almayı dülünüyorken oradan vaz geçtim hala boyle yerler varmı diye insan şaşırmıyor değil.Bir daha kapısından bile geçmem.

Scudo
@utku gürler.Bende merida cıyım.Anlattığın gibi bir durum saçmalığın daniskası.Aslı bisiklet ile hemen iletişime geç ve paranı geri al.Sorun zaten para değil velespit in tavrı.Hiç uygun ve hoş olmamış.geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: phoenix48
Speeder güzel bir seri.V frenli olması ağırlık anlamında disk frene göre 650 gr. civarı avantajlıdır.Bende özellikle 1 yıl eski bisiklet alarak (sıfır aldım)2013 T3-D ve 2014 scultura cf 905 lampre karbon var.İki bisiklette çok güzel ve akıcı.Yol bisikleti akıcılık ve hız konusunda şehir bisikletlerine göre tabiki rakipsizdir fakat hızlı ve akıcı olan şehir bisikletleri de var.Speeder 200 den daha akıcı olabilecek üst seviye speeder larda var.Ayırdığın bütçeye göre değişecek.Bol pedallı iyi günler...

yol bisikletiyle farkı, şehir içi kullanıma daha müsait. daha kolay manevra için düz gidonu var yol bisikletlerinin aksine. ön değiştiricisi 3lü, speeder 300de 2li diye biliyorum. 700 32 lastik var, yol bisikletlerine göre lastiği kalın yani. crossway tarzı şehir bisikletleriyle yol bisikletleri arası güzel bir bisiklet.

Merida fitness serisi 2 bisiklete sahip birisi olarak @Burçin Çoban'ın söylediğine katılıyorum ve ekliyorum Cube SL Road serisine bir bak derim.

• Beğen
Tepkiler: Burçin Çoban
Merhaba,

28'' merida crosswaye hangi park ayağı kullanılabilir bilen varmı?

Eşimin bisiklet'indede benim'kindede tandem bisikletten alırken Gökhan bey ayaklarını taktı.Şu ana kadar bir sürtmede yapmadı.

http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/31/176fa7c5890a24463826fe3565288e9e.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/05/31/5458ab4cde3307cd4bc67415026f38b9.jpg

• Beğen
Tepkiler: aga17
Ben de aynı şekilde taktım. Oldukça sağlam ve güzel duruyor. Tavsiye ederim.

https://i.hizliresim.com/MERjN9.jpg

• Beğen
Tepkiler: aga17 ve Elbrus
2008 den beri Sedona 751 mtb modelini kullanıyorum. Artık iyice kullanılmaz hale geldi. Daha çok İstanbul'da şehir içinde, bazen uzun yol için bazen de Bursa'da engebeli arazide dolaşmak için bir model arıyorum. Biraz araştırdım ve aşağıdaki modellere baktım. (Boy 1.84) Hangisini tavsiye edersiniz?

Merida Crossway 500
Merida Crossway 600
Cube 2015 Touring EXC
Cube 2015 Delhi Pro
Cube Tourıng Pro RF
Cube 2015 Cross
Cube 2015 Nature Pro

* MTB alıp lastikleri değiştirsek şehir bisikletine dönmüş oluyor mu? veya tam tersi?

Crissway 40v ile yılda 2545km yaptım, 950km si uzun yol. uzun yillar mtb kullandigim icin benimsemem zor oldu, lastikleri hemen degistirdim diger aksesuarlarida zamanla blog adresimde inceleme yazisi var. iyi bisiklet.IMG_5918.JPG

lastik değişimi şart. güle güle kullanın.

@Özgür AKAR Gerçekten dağ bisikletinden geçiş yapmak zor. Ben de ikisi de var ama gerçekten crossway'in tadı başka.

eğer bu modelde de krosvey 20 v deki 700*40 kenda lastikler varsa , lanet olsun be 1300 tl verdiğim bir bisikletin neden alır almaz lastiklerini değiştirmek zorunda kalıyorum, defalarca patladı , diğer bisikletim gost 1100 ve onunla o kadar uzun bir zaman ve mesafe boyunca patlak sorunu da dahil olmak üzere problem yaşamadım ki bisikletçim bile beni özlemek zorunda kaldı.

eğer bu modelde de krosvey 20 v deki 700*40 kenda lastikler varsa , lanet olsun be 1300 tl verdiğim bir bisikletin neden alır almaz lastiklerini değiştirmek zorunda kalıyorum, defalarca patladı , diğer bisikletim gost 1100 ve onunla o kadar uzun bir zaman ve mesafe boyunca patlak sorunu da dahil olmak üzere problem yaşamadım ki bisikletçim bile beni özlemek zorunda kaldı.

Bende 40 d kullaniyorum dis lastik olarak oneriniz olur mu?

Cw 40v nin llastikleri sert ve naylondu, bisikleti aldigim 2. gunu ilk patlagi verdim. 50km bitmeden de scwalbe maraton taktim. Yaz başinda daha gorunur olmak için kadroyu yeşile boyaticam, merida ismini taşımak istemiyorum, bisiklete o kadar masraf yapip komforumu + deger ile arttirmisken neden merida ismini yuceltim! sorana toplama deyicem e yalanda sayilmaz.

@yigitizmir Birçok marka model var, kullanacagin yol yapilarina uygun diş çesudini secmen gerekir, zirhli kastik alirsan daha az patlak stresi yasarsin. Ben maraton kullaniyorum evet pahali ama 2600km oldu ne patlak ne aşinma.

Merida Türkiye sayfasında Bayi ve Servisler yazan kısmı dikkatli okuyun arkadaşlar.
Yazanlar ile mevcut durum aynı olmayabilir güncel değil yazılanlar en azından Eskişehir için.
Bilginize.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geçen gün paşabahçedeki bisikletpro yu aradım bakım için fiyat istedim 60 lira dediler benim arabam punto 150 liraya 10 bin bakımı yaptırıyorum. Bir yağlamak 60 lira olur mu

Geri