Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida bisiklet hakkında tercih, soru ve cevaplar.

Merida crossway 20 v
(link)

Merida crossway 100
(link)

Ben sirf v fren seceneginden dolayi kafamin karistigini belirtmek istiyorum . Crossway 100 modeline v fren taka bilir miyim bilmiyorum ? Bu ikisinden birini alicam aklim 100 modelinde sirf hd fren diye almak istemiyorum . V fren modelide yok gibi anlamadim . Bir akil verin lutfennn. Aralarinda nasil bir fark var . Uzman olan arkadaslar yazarsa cok sevinirim ... kadro vs gibi . Bol pedallar diliyorum..

• Beğen
Tepkiler: Mavi Kartal
Scudo
crossway 100 modeline v fren takamazsınız çünkü kadroda v fren için delikler açılmamış (crossway 20de mesela arkadaki v frenin kadroya bağlandığı yere bakarsanız crossway 100ün kadrosunun aynı noktasıyla kıyaslayabilirsiniz)

boyunuza uygun kadroda geçen senenin modellerinden kalmış sıfırını ya da temiz ikinci elini bulamazsanız v frenli crossway 100 yok malesef.

ikisi arasındaki fiyat farkına değmez diye düşünüyorum, v frenden bağımsız olarak ben olsam 20yi alırdım, ikisi de başlangıç seviyesindeki kullanıcıyı üzmez.

kadrolar aşağı yukarı aynı kalitededir, farkları 100'de içten kablolama mevcut.

• Beğen
Tepkiler: FReeDoMSpY
@trabzonlu ozan oncelikle tesekkur ederim ozan bey :) . Bende yeni basliyacam bisiklete ve biliyorum hangisini alirsam alayim mutlu olacagim. Aklimdaki tek karisiklik frenler. Belki cok yazi okumaktan kaynaklaniyor. V freni cocukken bile tamir edebiliyordum. Belki v frene ilgim bu yuzden bildigim icin v fren almak istiyorum ama ne bileyim kafam karisiyor illaki :s

v fren kullanıyorum. dediğiniz gibi çok daha basit bir yapısı var. bir turda ön frenim sıkışmıştı, vaktimiz de yoktu, kolayca kabloyu makastan çıkarıp freni iptal etmiş yolumuza devam etmiştik. hd frende bir sorun olsa ne yapacağımı hatta sorunu nasıl tespit edeceğimi bilmiyorum açıkçası. öğrenilemez mi, öğrenilir tabi ama her türlü uğraştırıcı bir şey.

bir de eski bisikletimin hd frenini biraz sertçe sıkınca takla atmıştım, ayarına alışana kadar v frenli bisikletimi aldım. bu yüzden de hd frene bir antipatim hep mevcut olacak.

• Beğen
@trabzonlu ozan Galiba bende 20v alacagim hem fiyat hemde fren beni kendine cekiyor . Zaten kadro olayini cozmus bir marka merida . Diger sele veya lastik gibi ekipmanlar kolayca degistirile biliyor .

Hocam en basinsa arada 900-1000 tl fiyat farki var
Hidroligi bosver, 20-v yi ben de dusunuyorum ama butcemin uzerinde biraz. Eger arada kaliyorsan sana onerim 2015 Model merida 40-d bul ( beyaz renk) forumda kullananlar da var, hidrolik 27 vites.

(link)

Burda fotolardan beyaz olani secin, 1827 etiket fiyati. Bir inceleyin.

• Beğen
Onu bilmiyom, 20-v den farkı 27 vites ve hidrolik olusu. O zaman 20-v alın , vfren ve 24 vites.

merida speeder t1 2014.jpg Arkadaşlar iyi geceler .Aranıza yeni katıldım bisikletler hakkında çok fazla bilgi ve deneyime sahip değilim bu nedenle bilgi ve tecrübelerinize dayanarak fikirlerinize ihtiyaç duyuyorum eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İki bisiklet arasında kararsız kaldım ve ikisi arasında çok büyük bir fark varmıdır bilemiyorum ayrıca hidrolik frenle v fren arasında tercih yapmalımıyım hidrolik fren İle v fren arasında ne gibi bir fark vardır. Bundan yaklaşık 1 ay kadar önce bir arkadaşımın şehir bisikletini kullandım merida t2 hafifliği ve sürüşü inanılmaz keyifli geldi o yüzden bende böyle bir güzelliğe sahip olmak istedim tek amacım bisikletten aldığım keyifi devam ettirebilmek ben bu zamana kadar uyduruk dağ bisikletlerine binmişim meğersem aslında ben bisiklete hiç binmemişim şimdi maddi olanaklar dahilinde (merida t1 2014 model 1780 tl v fren ) ve (merida t2 2015 model 2290 tl hd fren ) arasında kaldım başka bisiklet marka ve modelleri arasında gidip gelmek istemiyorum çünkü aklım dahada karışabilir sizce hangisini almalıyım sizlere şimdiden çok teşekkür ederim bu arada herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun

Dosyalar

• merida speeder t2 2015.jpg
    merida speeder t2 2015.jpg
    106,6 KB · Okunma: 33
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
2 yıl önce bisikletimin lastiği patladı. Velespit Kızıltoprak yakındaydı. Serviste alt katta 20'li yaşlarının başında genç bir teknik personel vardı. Bisikletin iç lastiğini değiştirdi. Patlak olanı geri verip "Evde tamir eder yedek olarak kullanırsınız" dedi. Geri zekalı, madem tamir edilebiliyordu niye sormadın? O gün bu gündür Velespit'in önünden geçmem, kimseye de tavsiye etmem...:(

@TheLathmere

@TheLathmere Atilla bisiklet 90 TL ister. Küçükyalı'daki Meridacı 100 TL. Uçmuş millet. Aslanların kendi tarihçileri olana kadar av öyküleri avcıyı övecektir. :(

Merhaba. merida crossway 20v ile merida crossway 40d arasında kaldım. Sizce hangisini tercih etmeliyim? 20v veya 40d kullanıcıları bisikletlerinden memnun mu acaba?

Merida her iki modelini de kullandım... Detaylı yazmak istemiyorum fakat ben yerinizde olsam disk frenli olduğu için 40d modelini tercih ederdim.. Hatta bir kademe arttırıyorum bence Merida crossway 100d modelini alsanız tadından yenmez :) Tam 3 sene crossway 100 kullandım çok memnun kaldım..

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Aktaş
İlginiz için teşekkür ederim. Her 3ünü de değerlendirip bütçeme göre bakacağım :)

cw 100 modelini düşünüyorum bende ama kilo problemim var. 120kg biri icin saglam bir bisikletmidir oneririmisiniz

• Beğen
Tepkiler: ambiguous
@oguz169
Ben Merida CW100 aldığımda 124 kiloydum. Bütün kilolarımı bu bisiklet sayesinde attım.. Kadrosu çok sağlamdır.. Kesinlikle tavsiye ederim...

• Beğen
Tepkiler: oguz169
@ambiguous
insallah alicam bende bitane cw 100 :)
bizim gibi kilolu insanlari birde bisikletciler anlasa artik neguzel olucak. gecende bir bisikletcide sehir bisikleti fiyatlarini sorayim dedim adam tutturmaz mi seni tazimaz onlar max85 kg tasir. napican sen bunu hiz mi yapican sana mtb verelim filan delirtti beni :)
sizin cw 100 ü kullanirken bir probleminiz oldumu bisilet ile ilgili bir sorun cikariyormu ağırlık yönünden

@mşehirli Tavsiyem listenize sedona 420yi de eklemeniz, donanım olarak crossway 20 ve 40 modellerinden hayli iyi, tam bir f/p bisikleti.

Geri