Merida?Cannondale?

Mehmet Boran

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Haziran 2008
Mesaj
695
Tepki
663
Şehir
İstanbul
@Aytaç Biber

Konuya yaklaşımınız bir hayli ilginç , dedeler nineler falan , övmekten kast varolan bilgilerimi paylaşıyorum yasak mı ? colnago v.b diğer markalarımı tartışıyoruz burada değerli arkadaşım.


Merida Scultura EVO 909-20 Carbon Road Bike modeline bir göz at.
 
Scudo

Fatih Balkış

Forum Demirbaşı
Kayıt
4 Şubat 2007
Mesaj
458
Tepki
291
Şehir
vancouver-kanada
yol bisikleti klasmanında meridayı tercih edebilecek bir takım düşünemiyorum, profesyonelleri geçtim, kıta takımları bile zor,
 

Aytaç Biber

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Mayıs 2005
Mesaj
2.134
Tepki
2.081
Şehir
İstanbul
@bianchimania

Çok etkilendiğimi söyleyemeyeceğim. Üst düzey ekipmanla donatılmış iyi bir bisiklet. Ama hepsi okadar. Bana küçük dilimi yutturmadı:)
 

gurol

Forum Bağımlısı
Kayıt
15 Eylül 2004
Mesaj
1.664
Tepki
2.830
Şehir
İzmir
@uyku evi
Uyku evi, işler ne yazıkki böyle yürümüyor. Takım bisikletlerinin nasıl belirlendiğine değineyim.

Hiçbir fabrika "hah bir profesyonel takım gelsin de bizim bisikletimizi kullansın" beklentisinde değil. Hiçbir takım da "acaba hangisinin bisikletini kulansak" düşüncesinde değil.

Eğer fabrikanın sponsorluk düşüncesi varsa, takım ve fabrika bir araya gelip görüşüyor. Takım büyük ve başarılı ise medya getirisi yüksek oluyor, buna karşılık talepleri de yüksek oluyor. İşte fabrikaların sponsor olurken kendi belirledikleri sınırlar (tanıtım bütçesi vs..) sponsorluğun sayısını ve biçimini belirliyor. Eğer senin bahsettiğin gibi olsaydı tüm takımlar bir üreticiye (en iyi bisiklete) yüklenir diğer bisikletleri tercih etmezlerdi. Fabrikanın sponsorluğu bir kaç bisiklet vermekle de bitmiyor ortada para da dönüyor.

Fabrikalar genellikle bir profesyonel takım ile anlaşıp ona destek veriyor. Ama Colnago gibileri bir tane ile yetinmeyip bir kaç taneye çıkabiliyor (Milram, Rabobank...)

Merida'nın bu sene sponsorluk yaptığı bir yol takımı var. Ancak pro-team değil.

Ayrıca Merida'nın nano8 karbon teknolojisi ile üretilmiş yol kadrolarının test sonuçlarını inceledim. Rijitlik (stif) ve konfor (vertical flex) testlerinde ilk 5'te sonuçlar almış. Yani her pro-takımın tercih edebileceği kadar iyiler.
 

Fatih Balkış

Forum Demirbaşı
Kayıt
4 Şubat 2007
Mesaj
458
Tepki
291
Şehir
vancouver-kanada
@bianchimania

neyi kiminle tartıştığını anlamak için önce bir düşünceye sahip olmalı insan, sonra da bunu dile getirebilecek bir güce hükmetmeli, o güç sanıldığının tersine insanın görünen yüzüne değil, görülmeyen derinliklerini parlatır ve çabayı karşı taraftan bekler, kimi zaman yaşam boyu gelmez aydınlık, gelse bile aymaz bir zihnin kurbanı olur geçer gider,
 
B

BF Okuru

Misafir
@doğatan yılmaz


Arkadaşlar isterseniz asıl konuya gelelim.

Sayın doğatan yılmaz; Merida ile Cannondale arasında kaldığınızı belirtmişsiniz; ancak bisikleti ne amaçla aldığınızı belirtmemişsiniz. Evet parçalar ikisinde de aynı olabilir, ancak ikisi de farklı karakterde markalar ve neye göre bir ikilemde kaldığınızı çözemedik. Sanırım konunun uzamasının da sebebi bu.

Yol bisikletini ne amaçla istiyorsunuz? Akla ilk gelen antrenman/kondüsyon olabilir; ancak yol bisikleti çok daha fazla seçenekte kullanılabilen bir araçtır.

Bence daha fazla açıklama yapmalısınız.
 

Berkay Benli

Daimi Üye
Kayıt
30 Ocak 2007
Mesaj
336
Tepki
235
Şehir
İstanbul
@Aytaç Biber

Dünya'nın en büyük 2. üreticisi için gerçekten ilginç bir yorum...
 
Kayıt
21 Mayıs 2008
Mesaj
12
Tepki
0
Şehir
izmit
@Zuhâl

Sevgili Zuhal...
DownHill için kullanmayacağım, :)
Adı üstünde yol bisikleti YOL da kullanacağım...Kondüsyon için... ;)
 
B

BF Okuru

Misafir
gürol bey'e teşekkürler önyargılar yerine testlere bakmak gerektiğini bize hatırlattığı için. Rica etsem de bisiklet testleri yapan güvenilir bir kaç link atarak tecrübenizi bizle paylaşsanız
 

gurol

Forum Bağımlısı
Kayıt
15 Eylül 2004
Mesaj
1.664
Tepki
2.830
Şehir
İzmir
@kayhanYanılmıyorsam avusturyalı bir mühendislik firması bir çok üreticinin kadro teslerini yapıyor. Ancak detaylar yayınlanmıyor.