Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida model tavsiyesi lütfen!

Tepki
6
Bisiklet
Merida
Herkese iyi akşamlar.
Çok iyi üreticiler ve çok iyi modeller var ama Merida'nın tipi çok hoşuma gidiyor.Herşeye rağmen yine de başka marka önerileriniz varsa seve seve dinlerim.

Kısaca İzmir Karşıyaka'da asfaltta ve sahil yolunda kullanacağım(başlangıç olarak Alaybey-Mavişehir arası),tabii ki performansım artınca şehir dışı da kullanabilirim.Baştan iyi kadro ve ekipmanlar istediğim için biraz pahalı modellere bakıyorum.Sınırlarımı maddi olarak zorlayacağım.

İstediğim modeller ; Crossway ve ya Speeder serilerinden birisi.Crossway Xt ve Speeder T5 , Merida'nın 2014 yılı şehir serilerinde en pahalı ve görüntü olarak en beğendiğim modelleri.Diğerleri ise Crossway 300 ve Speeder T3d.Bu modellerin vitesleri tam seri değil.Ön arka farklı hep,sizce hangisi fiyat/performans olarak daha iyi?

Tecrübeli arkadaşlardan istediğim;sizce hangi modeli seçmeliyim?Speeder şehir içi kullanıma uygun mu,amortisörsüz olması çok mu büyük handikap,kaldırımlardan atlamak gibi bir niyetim yok ama mecbur kalıp böyle birşey yaptığımda çok mu zararlı olur?
Başka bir konuda Speeder yağmurda,az biraz toprak yolda kullanılmaz,altınızdan kayıp gider gibi bir yorum okumuştum.Ne kadar doğru.Gönlüm Merida Speeder'den yana ama daha sonra pişman olmak istemiyorum.Sonuçta az para değil.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.(Bu fiyat ve model skalasında başka markalarda önerebilirsiniz.)

Scudo
@Deniz Dedelen

Kullanacağınız yol düzgün bir asfalt olacak ise düz maşalı bisiklet bakın hatta yol bisikleti bakın ama kaldırımdan falan inerseniz, bozuk yollara girerseniz, ıslak yollarda sürerseniz crossway modeline bakın. Düz maşa bisiklette bir anlamda yol bisikleti sayılır düz incecik bir lastik ıslak yolda hakikatten altınızdan gider bisiklet. Mecburiyetten hafif bozuk yola girerseniz çok problem çıkmaz ama konforsuz bir sürüş sizi bekliyor olacaktır.
Maksimum bütçenizi öğrenebilirsek belki başka alternatiflerde vardır.

• Beğen
Tepkiler: Berke
Teşekkür ederim yorumunuz için.Normalde düz asfalt ve bozuk olmayan yollarda kullanacağım ama mücbir sebeplerle başka yollarda olabilir tabii ki.Gönlüm Speeder T5'den hatta Scultura 903'den yana tipinden ve hızından dolayı ama ıslak yolda da bisiklet sürmek isterim,şehirler arası turlara da katılmak isterim.Yazdığım serilerde en pahalı bisiklet Merida Crossway Xt 3700 tl.lik liste fiyatıyla.Peşin ya da taksitle sanırım verebileceğim fiyat 3000-3500 tl seviyesinde olur.

@Deniz Dedelen

Tamam mecburiyetten gireceğiniz bozuk yolların çok uzun olmadığını düşünüyorum büyük bir problem çıkmayacak biraz titreşimleri fazla hissedeceksiniz hepsi bu.
Islak yola girecekseniz T5 ile Scultura903 arasında hiçbir fark olmayacaktır.

• Beğen
Benim tavsiyem gözünüze ve gönlünüze hoş geleni seçmeniz; bisikletinizi ne kadar çok severseniz o kadar çok biner, o kadar çok faydasını görürsünüz.

Speeder'daki vites sistemi Shimano'nun yol (yarış) bisikleti için yaptığı parçalardan oluşuyor, Crossway'deki ise dağ bisikleti için yaptığı parçalardan. Bütün parçaların aynı seri olmamasının sebebi Merida'nın (diğer pek çok firma gibi) performansa etkisi daha fazla olan arka aktarıcı gibi parçalarda daha üst serilerden parça kullanması. Fiyat/performans açısından pek farkları yoktur, aralarındaki esas fark parçaların ne için tasarlanmış olmaları.

Bence şehir içi kullanımda amortisörsüz olması handikap değil avantaj; çünkü esas sorun kaldırımdan inmekte değil, kaldırıma çıkmakta ve ön tekerinize bağlı fazladan 2kg ağırlık taşıyorsanız bu hayli zorlaşıyor.

Yağmurda her bisikletin yol tutuşu ciddi ölçüde azalır, hangi bisikleti alırsanız alın yağmurda yavaş ve dikkatli gitmeniz gerek. Toprak yola gelince, "kullanılmaz" diye birşey söz konusu değil, yol bisikleti ile bile toprak yolda gidilir (ama biraz "sarsıcı" olur). Ancak Speeder'daki ince ve slik (dişsiz) lastiklerin toprak yol performansı (özellikle virajlarda ve çamurda) oldukça kötüdür. Bu sorunu cyclocross lastiği takarak aşabilirsiniz ancak asfalt performansınızdan biraz ödün vermiş olursunuz.

• Beğen
Tepkiler: ekranci
Ben crossway 40v kullanıyorum. Kadrodan son derece memnunum. Büyük bir kaza yapmama rağmen sadece kadro kulağımda hafif bir eğrilme oldu, o da 15tl ye değişiyor zaten. Ömür boyu kadro garantisi ithal modellerin en büyük avantajı. Size tavsiyem xt versiyonlarına çok para bağlamamanız. Fiyat performans eğrisinde bu donanımlar biraz fuzuli harcama gibi geliyor bana. 40v nin üstündeki aynı donanımlarla Roma Mekke arasında tur yapan üstadım Bahadır usta var :)

@Deniz Dedelen
Merida tercihi isabetli bir karar bencede.Bende cyclocross 4-T3D-Juliet olmak üzere 3 Merida ve Sedona İstanbul var.Şehirler arası turlara da giderim diyorsan bagaj bağlantısı olan T3 ü öneririm zira T5 te bagaj bağlantısı yok.Ayrıca T3 ile de heryere gidebilirsin ki cantları Alexrims.Yağmur işine gelirsek aldığın bisiklete hemen Schwalbe Maraton plus 700-32 takarsın(yönlü ve oluklu kanallı) istediğin zeminde gidersin.Kaldırımlardan inmek le T3 e bişey olmuyor.T3-D donanımı 105.Vitesler çok iyi ve hidrolik fren.Tavsiye ederim.

@Murat B.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim.Derdimi anlatabilmişim demek ki.Peki siz olsanız benim yerimde crossway mi speeder mi tercih ederdiniz.Daha hızlı bir bisiklet mi,daha çok yönlü bir bisiklet mi?Bir de Scultura 903 mü desem daha da uzatırım sanırım.

@Gökhan Taflan

Yorumunuz ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.Daha düşük fiyatlı bir Merida tercih etmeme nedenim;daha sonra yükseltmekle uğraşmamak için.Çünkü insan bir konuda ne kadar tecrübelenirse kullandığı ürünü hep güncellemek istiyor.Bunun bisiklet konusunda da böyle olduğunu düşünüyorum.

@Burçin Çoban

Yorumuz için çok teşekkür ederim.Öncelikle 2014 model T5 'de sanırım bagaj bağlantısı var,bayiide sordum var dediler.Peki siz T3'ü hiç şehirlerarası kullandınız mı?Bu konuda tavsiyeniz olur mu?Ayrıca hidrolik frenin v frene göre sizce ne avantajları ya da dezavantajları var?

Bugün kendime 2014 Merida Crossway 500 aldım, kız arkadaşıma da Merida Crossway 100 aldım. Bence mükemmel. Tavsiye ederim.

CW XT edition sizin için ideal gibi ?

(link)

@Berke1903

Merhabalar,

Benim 1500-2000 arası bir bütçem var ve ben bu fiyat aralığında Speeder T2'yi beğendim.Arka Tiagra ön acera vites kolları altus çok kötü değil gibi önerir misiniz bu bisikleti? %95 düz yolda ( caddebostan bisiklet yolu) gibi yerlerde kullanacağım sanırım düz maşa problem çıkarmaz. Sizib görüşünüz ne ? Bir MTB ' den sonra o lastikler ilaç gibi gelir herhalde :)

• Beğen
@Tolga Çelebi

Evet ilaç gibi gelir düz yol diyorsunuz T2 güzel, yarış bisikleti de bakabilirsiniz bütçenize göre Sedona 610 var.

• Beğen
@Deniz Dedelen

Bagaj aparatı için yanılmış da olabilirim.T3-D yi şehirler arası henüz kullanmadım.Bahar ayları ile birlikte başlayacağız.Merida T3 VE T5 için yol bisikleti donanımında düz gidonlu antreman bisikleti diyor.Geometri olarak gayet güzel ,yorucu değil.Yeni T3 ve T5 kadroları da çok güzel.Hidrolik fren V frene göre biraz ağırlık yapıyor.Ancak yağmur,yoğun çamur (cyclocross lastiği takıp toprak etaplara girerseniz) da tutmama gibi bir durumu olmuyor.Merida T serileri 6061 çift dipçiklenmiş aliminyum olarak imal ediliyor.Dolayısı ile dağ,tepe taşlardan atlamayacaksanız sizi her zeminde götürür.Deniz arkadaşımızın dediği gibi yol bisikleti ile de uygun lastkle toprakta gidilir.Forumda diğer yazılarda uzun yola çıktığınızda bir arıza olur ise tamiri V frene göre çok zor deniliyor fakat hidrolik hortumunu kırıp koparmadıktan sonra bir arıza çıkarmadığı da söyleniyor.2014 T3D veya T5 i tavsiye ederim.Ben beğendim.Başka bir seçenek te Cyclocross bisiklet.Asfalt,toprak,çamur,taş,stabilize,uzun şehirler arası tur..Uygun lastikle nerde isrersen orada git.En önemlisi ilk önce nerede gidecegine karar vermeniz gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Deniz Dedelen
Hayda şimdi bir de Cyclocross çıktı :) Sayın Burçin Çoban'ın son yorumuyla Cyclocross tipleri araştırdım ve tam aradığımı buldum.Hem yol bisikletleri gibi performans versin,hafif olsun hem de hybridler kadar sağlam olsun diye Speeder serilerine göz koymuştum.Fakat aradığım başka birşeymiş.Tek üzücü olan 2014 yılında Merida hiçbir Cyclocross modelini Türkiye'ye getirmiyor.

Özür dilerim ama konuyu tamamen saptırdım.Cyclocross tipleri araştıracağım.

Ben biraz kendi kendimize karıştırdığımızı düşünüyorum :) Bende MTB alıcam sözde, 26-29-27.5 arasında gidip geliyorum aylardır. En başta beğendiğimde alabilseydim hallolmuştu şimdiye kadar. Şimdi yok 2014 modelleri bekle vs ohoooo :) ama sanırım son kararım 27.5 MTB olucak bir aksilik çıkmazsa

• Beğen
Tepkiler: Burçin Çoban
Yurtdışından getirtmiyecek iseniz bildiğim o fiyata yakın tek cyclocross salcano cys 02 apex. Cyclocross Türkiye şartlarına ve çok amaçlı kullanım için en uygun bisiklet modeli bence. Benimde gönlümde cyclocross var. ^^ Eğer turlara katılacak isen Disk fren yerine V-fren bakman daha iyi. salcano cys 02 apexe v-fren takılıp takılmadığı konusunda bilgim yok.

(link)

http://www.sporfirsati.com/FB,720,51,salcano-cyc02-apex-yaris-bisikleti-ucretsiz-kargo-yaris-bisikletleri-salcano.jpg

forum konusu : https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=106771

bagaj konusu : https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=114901

Herkese yorumları ve bilgilendirici katkıları için teşekkür ederim.

Bugün Karşıyaka Seda Bisiklet'ten son Merida Crossway 900'ü aldım.Burada yazdığım herşeyi Seda Bisiklet'in sahibi Bülent Abi'ye anlattım.Daha pahalı olan Speeder t5 yerine,anlattıklarıma göre ihtiyacım olan Crossway serilerinden birini almaya beni ikna etti.Crossway serilerinde en çok 900'ü beğendim ve aldım.Bu sene 6 tane Crossway 900 sipariş etmişler ve 2 haftada 5'i satılmış.Geçen sene şanssızlık yaşamıştım istediğim Merida kalmamıştı.Bu sefer şansım yaver gitti son 52 kadroyu aldım.En yakın zamanda fotoğraflı bir inceleme konusu açacağım,hem merak edenlere hem de benim gibi kararsızlara yol göstermesi için.

Saygılarımla.

@Deniz Dedelen

15 Gün kadar önce Merida Cyclocross 4 aldım.Çok da beğenerek kullanıyorum.Sizin bisikletinizin de Cyclocross olduğunu düşünüyorum.

Geri