Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida Speeder'ın Yükselişi

Emeğinize sağlık bende de aynı bisikletten var ama kız oğlan kız :) hiç değişiklik yapmadım. Sizin gibi aktif binici değilim, maalesef ayda bir kaç defa binebiliyorum sadece. Bu arada kadroya bende sizin gibi çok hayranım, bir arkadaşın dediği gibi beyazda ayrı bir güzel duruyor bu canavarda.

• Beğen
Tepkiler: PuncherZ
Scudo
@ziyadeniz

@ziyadeniz hocam 54 kadro kullandiginizi belirtmissiniz boyunuz ve ic bacak boyunuz nedir , benim boyum 175 cm ic bacak boyum 83 cm 52 ile 54 arasinda kararsizim sizce bana speederda hangisi uygun olur.

speeder 3000 hakkında ne dusunuyorsunuz bi ara bunu almayida dusunmustum yanliz karbon olayihakkinda bir suru dedikodu var hic kullanmadigim icin full karbon korkutuyor , merida speederlarin karbon masa ve kadrolari hakkinda ne dusunuyorsunuz ne kadar saglamdir ?

@myasins Boyum 1.82 iç bacak 85cm. Speeder alırken bu modifikasyonu düşünerek aldım ve benzeri gravellerden çok daha ucuza malettim. 56 kadro da kullanabilirdim ama drop gidon ile daha agresif açıda sürmek için 54 tercihim oldu. Deneyerek bisiklet almak gerek şansınız varsa ikisinide deneyin.

Ben turcuyum karbon kadro bana gelmez. Ben karbon speeder almazdım. Nedeni karbon alacaksam bu performans için olmalı, speeder çok güzel bir fitness bisikleti olsa da iş performansa bir yol bisikleti değil. Ben Merida'nın alloy kadrolarına güveniyorum ki bisiklet ile girdiğim maceralar buna en büyük sebep. Karbon kadroları hakkında bilgi sahibi değilim. Sadece bazı modellerin maşalarında geri çağırma yaptıklarını gördüm ki bu bir hata olsa da satış sonrası desteği de gösterir.

@ziyadeniz
teşekkürler hocam , sanırım banada 54 olurgibi geliyor dediginiz gibi denemek lazim ama teşhir speeder bulamadım hepsi kutudaydi oyuzden kullananlara sorup netlestiriyorum.

@ziyadeniz Bisikletinizi çok beğendim.İyi günlerde kullanın.Merida uzmanı olarak bu bisiklet hakkındaki düşünceniz nedir?

(link)

bir speederde 200-300 olabilir ben düşünüyorum temiz 2. el :) 176 boyum iç bacak 73 cm kaç kadro olur

Allah gönlüne göre versin @BurakLEE
Sanırım 47-50 kadro boyları uygun olabilir. Ama kesinlikle binip bir tur atıp öyle karar ver.

@karaslanxl sagol hocam 2. elleride bin lira üzerinde. tur atma şansım yok şuan sen memnun değil misin? speeder 200 v ile T1 arasında ne farklar var.

@BurakLEE evet 2.elleri de o fiyatlarda seyrediyor. Ben memnunum. Speeder serisi 2014 yılına kadar t1, t2 olarak adlandırılıyordu. 2015 yılı itibariyle 100,200 diye adlandırılmaya başlansı. Her sene ufak tefek özellik farkları olabiliyor. Karşılaştırmak gerekir.

• Beğen
Tepkiler: BurakLEE
@BurakLEE Geçen ay arkadaşa 2000 tl'ye sıfır 2015 Speeder 200 D aldık. Boyu 177 52 kadro aldık. Boydan memnun. Ben 180'im 54 kadro kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Psychonaut
@ziyadeniz teşekkür ederim banada 2. el speeder 200 buldum ama f / p olarak nasıl? bende carraro 225 var onu satıp alacağım. ama bütçe olarak 1000 TL yi aşamayacağım . giant escape 2 city var şuan 950 bandında baktıgım birde şu ilanlar var. hafif ve sabit maşalı seri bir bisiklete geçmek istiyorum ama çok fark etmeyecek sanırım.

ilan şu speeder 200 (link)

speeder 300 (link)

@ziyadeniz hayalimdeki bisikleti yapmışsınız hocam tebrikler. Ben de hem hızlı, şehirli, gerekirse bozuk yollu ve tura uygun ve dropbarlı bir bisiklet arıyorum ama tam bunları karşılayan bir bisiklet bulamamıştım (doğal olarak :) sen çok iyi bir fikir verdin. Bol keyifli sürüşler, eline sağlık

• Beğen
Tepkiler: PuncherZ
Maalesef vede maatteessüf bence attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmeyecek bir eylem biçimi olmuş. Yapılan masrafla pekala kendine yakışır bir alü yol/yarış bisikletide alabilirdin. Bu denemeler bir nevi kadroperestliğin bir kötü tezahürü olarak karşımıza çıkıyorki buda zannımca öyle olmuş. Sipıdır nedir allasen. Milliyetçi formoza çinin bir üretimi değilmidir. Peki buna bu kadar önem atfetmekte neden. Ben anlamış değilim. Bu andropomorfik bakış açımız bizi daha çok zarar ettirmeye devam edecek anlaşılan.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
@mehmetsunu 2000 tl ye aldığım bisikletin 3000 km kullanılmış parçalarını 400 tl'ye satıp üzerine 4000 tl harcadım yanı 5600 tl'ye geldi. Fazla değil sadece 1 tane marka model istiyorum, kullandığım parçaların %90'nına sahip ve bu fiyattan daha uygun bir bisiklet. Kusura bakma emperyalist Amerikan markaları kullanamıyoruz. Yol bisikleti sertifikasına sahip ömür boyu kadro garantili Speeder'ı bulabildim. Fark etmez ama Çin değil Tayvan malı kendisi. Ayrıca bu bir zevk işi beğenenler olacağı gibi beğenmeyenler de olacaktır elbet. Görüşlerin için teşekkür ederim.

Forumdaki birçok arkadaş bu bisiklet işini fiyat/performans,rantabilite,verimlilik gibi kavramlar üzerinden açıklamaya çalışıyor.Bir de bisikletin tutku gibi aşk gibi yönlerinin olduğunu galiba unutuyor.
@ziyadeniz bence bisikletiniz çok güzel olmuş elinize sağlık.Ben Merida nın ürün gamındaki yeni serisi SILEX e benzettim.
Şöyle bir daha baktım 105,hidrolik diskli bisikletlerin fiyatları farklı bir boyuta çıkmış.Fiyatları da görünce; bence maliyet olarak da çok yüksek sayılmaz

Ziya kardeşim merida speeder 200 almak istiyorum ama 1300 altında bulamadım bütçem yetmediği için. gerçekten bu marka ederi kadar var mı yoksa şuan carraro 225 kullanıyorum biraz ağır geliyor sanki ama şehir içindeyim sürekli. İkinci elde bisikleti öldürüyprlar 850 istedim vermediler bende vazgeçme evresindeyim biraz

@BurakLEE Dostum ne yazık ki ülkemizde alım gücüne göre bisiklet pahalı bir şey. Onun için ihtiyaçların doğrultusunda bir bisiklet almanı tavsiye ederim. Ben neden Merida tercih ettim, yaz kış işe bisikletle gidiyorum, hafta sonları 150 -200 km tura çıkıyorum, yıllık izinlerimde memlekete bisikletle gidip turluyorum 2000 -3000 km. Planlar tutarsa yaza da Avrupa turu planlıyorum. Yani oldukça yoğun kullanıyorum. İlk bisiklet alırken bütçem 2000 tl idi. Bianchi almayı düşünüyordum hatta. Sonra araştırmaya başladım, nedir ne değildir. Hedeflerim doğrultusunda Cannondale, Specialized ve Merida markaları çıktı. Ortak noktaları kadro kaliteleri ve kadrolarına verdikleri ömür boyu garantiydi. Alman mühendisliği kullanmasına rağmen Tayvan malı olduğu için Merida bir tık aşağıdaydı. Cannondale ve Specialized'ın fiyatları beni aştığı için Merida'ya yöneldim. Yine araştırdım. Ürün şikayetlerini kullanıcı yorumlarını, uzun tura çıkanları. Sonuçta eksileri artılarının yanında devede kulaktı. Speeder 200'ün 2017 modeli 2800 tl iken 2015 d modelini 2000 tl'ye aldım. 3000 km kullandım. Eskişehir'de her yere gittim. Asfalt, çakıl, toprak, orman. Kadrodan çok memnun kaldım ama ihtiyaçlarımın ve tarzımın farkına vardım ve bu hale getirdim.

Bunları anlattım çünkü tamamen bütçe ve ihtiyaç meselesi. Ben 10000 km'lik tura çıkacak kadar güveniyorum kadroma. Böyle bir tur için Accell grubu bisikletlere güvenemezdim ve kg olarak da ağır gelirdi.

Güle güle kullanın, çok güzel olmuş

@BurakLEE
sana uygun kadro 50 kadrodur :) aynı boydayız

Geri