1.73 boyundayım, 52 kadro kullanıyorum Sensium'da.
54 kadro ile uzun mesafede rahat edemeyeceğinizi düşünüyorum, yine de bir test sürüşü yapın veya imkan varsa trainer üzerinde 10 - 15 dk kullanın.
Özellikle uzanma mesafeniz yani üst boru fazla ise ve kollarla bunu dengeleyemiyorsanız uzun tırmanışta omuz altında ve sırtta ağrılar başlar.
Şöyle düşünün, bisiklete oturduğunuzda sele ayarını yapıp SPD-SL ayakkabı ile kendinizi evdeki koltukta oturuyor gibi hissetmeniz lazım.
Diğer taraftan tempolu gitmek istediğinizde dropbarda sürerken büyük kadro sizin dirseklerinizin açısını olumsuz etkileyebilir.
Zayıflayınca pantolon belden düşer ve siz tüm gün onu düzeltmekle uğraşırsınız ya, sele üzerinde sürekli doğru pozisyonu bulmak için hareket edersiniz, uzun sürüşler eziyete döner, gidonu nerden tutacağınızı bilemezsiniz. Bu söylediklerim 2 saat ve üzeri sürüşlerde anlaşılır, yoksa akşam gezmesinde anlamazsınız.
Her ne kadar sele pozisyonu ve spacer ile bazı ince ayarlar yapılıyor olsada bence 52 kadroyu denemeniz daha mantıklı.
Birde söylemeden geçemeyeceğim estetik detaylara bu kadar takıyorsanız karbon kadro almayın, çünkü mat boya olan kadrolarda karbon kalıp izleri çok parlak güneş ışığı direkt olarak kadroya geldiğinde dalgalı bir görüntü yaratıyor. Kadronun bazı noktalarında görülüyor bazen hiç görülmüyor bu izler ancak çok dikkatli bakmak lazım. Eğer bu kadar ince detaylara takılacaksanız alüminyum ile devam edin.
Son tavsiyem sabahın ilk ışıkları ile yola çıktığınızda bakacağınız en son şey bir süre sonra kadronun kaynak izleri oluyor, bisiklet sürmek, özellikle yol bisikleti sürmek çok farklı bir şey.
Ben işe katlanır bisikletle gidiyorum, hafta sonları duruma göre yol veya mtb ile geziyorum, bu kadar ince detaylara takılırsanız keyif alamazsınız.
Umarım güzel bir karar verirsiniz. Baktığınız seviyede tüm bisikletler fazlasıyla yeterli bisikletler.