Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida vs Cube

Scudo
@hakanemrez tekrar söylüyorum her yıl kadro, ekipman, jant yenileyecek bir bütçe yoksa alabileceğiniz en iyi karbon kadroyu almanızı öneririm. Uzun mesafeleri sürdüğünüzde 100 km üzerine çıktığınızda yolun, özellikle soğuk asfaltın verdiği titreşimi bir nebze olsun sönümlüyor karbon kadrolar. Karbon çatlar, patlar kırılır tamamen şehir efsanesi, ne yollarda gittim jant akordu bile bozulmadı 1.600 km'dir.
Ağırlıklara bu kadar takılmayın, iki yedek iç lastik, levye, sele altı çanta ve matara dediğiniz zaman 1 kg ağırlık artıyor, Garmin gelecek 250 - 300 gr, yarışa girmeyecekseniz 100 - 200 gr farkı anlamayacaksınız bile.
Cannondale modelleri alüminyum olmasına rağmen birçok karbon kadrodan daha hafif.
Siz öncelikle kadro geometrisini netleştirin, ben Endurance tarzı bir kadro seçtim ve memnunun, basınca gidiyorum nefesimin yettiği kadar.
Vites oranlarını rahat tırmanmak için 50/34 - 11/32 aldım, eğer ilerde gerçekten %7 eğimde 15 - 16 km/s hızı 10 km boyunca sürdürecek performansım olursa o zaman farklı setlere geçerim ama dediğim gibi hobi kullanıcısının bir tık üzeri, yarış koşanın bir tık altında olarak görüyorum kendimi, o yüzden size önerim karbon kadro olur ama siz mutlaka biri sorduğunda benim bisikletim 8.65 kg, sele borum 140 gr gibi bir sohbeti seviyorsanız o zaman kağıt üstünde en hafif bisikleti alın. :)
 
Cube icin Erdoganlar, Meride icin Performans herhalde.

Cube'un 2015 modeli olan Peleton SL var bende. Attain 2016'da cikti, 2 veya 3 yil daha devam eder. Merida'nin kadrolarini bilmiyorum.
Donanim olarak Cube kesinlikle daha iyi.

Her markanin kadro geometrisi ve kadro boyunu olcme yontemi farkli oluyor. Ornegin Cube icin kadro olcusu, ust borunun olcusu demek. Boyun kac, Cube'de hangi kadro boyunu dusunuyorsun? Meridanin kadro geometrisini ve olcum yontemini bilemiyorum. Cube ve Merida'nin web sayfalarindan kadro olculeri ve kadro geometrilerine bakmak isteyebilirsin.

Fiyatlar su anda dibe vurdu veya vurmak uzere. 2017 modeller kesinlikle daha pahali olacak. 105'li Merida'nin 3400TL olmasi bence mumkun degil. Liste fiyati olarak en az 4000TL beklerim. Cube'de de 4500TL liste fiyati olur bence. 2017 modelleri beklemeni ben onermem.

Erdoganlar'da havale fiyati 3500TL. Pazarlik yaptin mi? Biraz daha inerler.
 
@Tolga Uşaklı Yorumların ve değindiğiniz noktalar çok önemli ve yine teşekkür ederim. Karbon olayını kg olarak değil aynı zamanda yolda ki iletim ve absorbe olayından da anlamlı olduğunu söylüyorsunuz ki bu da çok önemli bir detay. karbon kadro olarak merida scultura 4000 baktım 4860 tl diyor . İndirim ile 4500 tl olur diye düşünüyorum.
Meridanın 2017 kadrosunu beğenmedim ve üstteki o güzel kavisli eğimi yok edip,KTM model kadrolara benzetmişler.
Bu arada KTM de ki kaynak izlerinin olmaması da çok güzel bir durum. Detaylı incelediğimde bu durumlar gözüme çarpıyor. Bir sanatçı olduğumdan dolayı estetik duruş da önemli benim için. Merida da bu kaynak izlerini renkli şekiller çizerek kaybetmeye çalışmışlar. Cube de ise direk kaynak izini doğru ve eşit oranda yaparak kaliteli bir kaynak var görüntüsü ile minimize etmişler. Buraya kadar hep estetik durumdan bahsettim...
Asıl durum bu endurance kadronun ve road race kadronun ne kadar etki ettiği ? Yoksa bu konuya gereksiz mi takılıyorum onu da bilmiyorum. Sizin anlattığınıza göre minimal farklar var . ..

@celikkadro Tayfun, cube nin kadro ölçüsü diğerlerine göre farklı. Ben 56 kadro dediklerini denedim oldu. Fakat Merida da 54 kadro tam bacak arama yapışıp rahatsız etti biraz. Zaten benim ölçüler iç bacak : 78 cm - boy: 1.76
hesapladığımızda 51.X çıkıyor.
Cube de direk aynakoldan kadro arasını ölçtük ve 53 cm civarı çıktı ve ben baya rahattım o kadroda.
Orada ki ilgilinin dediğine göre kadronun tam olması direk güç iletimi ve özellikle yokuşlarda ki performansı çok etkiler. Uygun olmayan kadrolar sıkıntı yaratır dedi. Çünkü ben Meridayı alsam mı diye düşünüyorken bunu dedi.
52 kadro boyum olmasına rağmen 54 alsam sıkıntı yaratır mı ? bunu da sormak isterim..

Burada gösterdiğim gibi yenı 2017 Meridalarda furç kısmında ki kaynak noktaları gözükmüyor ve oldukça KTM strada serisine benziyor.. Bu durum bence güzel.. Fakat üst boru kısmının direk gelmesi diğer modele göre bakış açısında negatif bir durum kazandırmış. Tabi bana göre.. Sizce ?


KTM strada 2000 kopya.jpg
 
1.73 boyundayım, 52 kadro kullanıyorum Sensium'da.
54 kadro ile uzun mesafede rahat edemeyeceğinizi düşünüyorum, yine de bir test sürüşü yapın veya imkan varsa trainer üzerinde 10 - 15 dk kullanın.
Özellikle uzanma mesafeniz yani üst boru fazla ise ve kollarla bunu dengeleyemiyorsanız uzun tırmanışta omuz altında ve sırtta ağrılar başlar.

Şöyle düşünün, bisiklete oturduğunuzda sele ayarını yapıp SPD-SL ayakkabı ile kendinizi evdeki koltukta oturuyor gibi hissetmeniz lazım.
Diğer taraftan tempolu gitmek istediğinizde dropbarda sürerken büyük kadro sizin dirseklerinizin açısını olumsuz etkileyebilir.
Zayıflayınca pantolon belden düşer ve siz tüm gün onu düzeltmekle uğraşırsınız ya, sele üzerinde sürekli doğru pozisyonu bulmak için hareket edersiniz, uzun sürüşler eziyete döner, gidonu nerden tutacağınızı bilemezsiniz. Bu söylediklerim 2 saat ve üzeri sürüşlerde anlaşılır, yoksa akşam gezmesinde anlamazsınız.

Her ne kadar sele pozisyonu ve spacer ile bazı ince ayarlar yapılıyor olsada bence 52 kadroyu denemeniz daha mantıklı.

Birde söylemeden geçemeyeceğim estetik detaylara bu kadar takıyorsanız karbon kadro almayın, çünkü mat boya olan kadrolarda karbon kalıp izleri çok parlak güneş ışığı direkt olarak kadroya geldiğinde dalgalı bir görüntü yaratıyor. Kadronun bazı noktalarında görülüyor bazen hiç görülmüyor bu izler ancak çok dikkatli bakmak lazım. Eğer bu kadar ince detaylara takılacaksanız alüminyum ile devam edin.

Son tavsiyem sabahın ilk ışıkları ile yola çıktığınızda bakacağınız en son şey bir süre sonra kadronun kaynak izleri oluyor, bisiklet sürmek, özellikle yol bisikleti sürmek çok farklı bir şey.
Ben işe katlanır bisikletle gidiyorum, hafta sonları duruma göre yol veya mtb ile geziyorum, bu kadar ince detaylara takılırsanız keyif alamazsınız. :)

Umarım güzel bir karar verirsiniz. Baktığınız seviyede tüm bisikletler fazlasıyla yeterli bisikletler.
 
@hakanemrez Tüm mesajları okuyamadım lakin Cube Peloton SL kullanıcısı olarak kesinlikle Cube tavsiye ediyorum. 10.000 KM kullandım, hala ara ara kullanıyorum ve "Endurance" kadro olmasına rağmen performansı gayet iyi bir makine. Yeni aldığım 7 kiloluk Scott'la henüz ulaşamadığım ortalama hızlara ve watt değerlerine ulaşmışlığım var Cube'la :)
 
@Tolga Uşaklı
Haklısınız bazen detaylar ana konudan ve bisikletin hayatımızda ki yerini saptırarak farklı bir kulvara oturuyor.. Farkındayım.
Sizin dediğiniz gibi 52 kadro almam gerek , Bu oran Cube bisikletlerde daha farklı işliyor.
Meridayı test etme imkanım yoktu zira bisiklet toplanmamış sıfır kutusunda idi, Orada 53 kadro bir bisiklete baktım o bile bacak arama yapıştı. Zira 54 de daha zorlayabilirdi beni.
Bu arada benim bacak boyum, vücüt boyuma göre kısa mı ? boy 1.76, iç bacak boyu:77,5 cm
Diğer şehir bisikletinde hep dirseklerim ağrıyordu sanırım onda da yanlış kadro seçtim ondan dolayı. Acemilik...
Cube attain sl 2016 serisinde 56 kadro yazıyor ama onun ölçüsü bana tam oldu. Farklı bir kadro sisitemi var sanırım Cubede.
Merida da 52 kadro olsaydı bu CUBE ile kafam karışmayacaktı. Ama vardır bunda da bir hayr diyorum.. :)

@Bora Kıraç yani road race ve endurance kadro olayını kafaya takma diyorsun :)

@Özcan. hangi Cube modeli var sizde ? Şuan bisikleti sattığımdan beri 4 gün oldu ve baya triplerdeyim bisiklete binemiyorum diye.. :) havalarda güzel giderken içim cız ediyor. Ani bir karar verip yarında alabilirim.. Aşırı detaycılık sorun..
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@hakanemrez race modeli, yeni tiagralı olan. Bu arada boyum 170, bacak 79. Ölçtük biçtik 56 kadro uydu.
 
@Özcan. bacak ölçülerimiz arasında 1 cm var ve 56 kadro size de olmuş. Cube de 56 kadro oluyor. Ama merida da 54 kadro bile olmuyor . :)
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ilk mesajda yazdigim uzere Cube'de kadro olcusu esittir ust boru olcusu. Bildigim hemen hemen tum diger markalarda kadro olcusu esittir sele borusu olcusu.
Ayrica her marka ve modelde kadro geometrisi farklidir. A markasi 56 kadro, B markasi 54 kadrodan kucuk olabilir. Ayrica her insanin kol-bacak-govde uzunluklari farkli oldugu icin ayni boydaki iki insan ayni bisikleti kullanamayabilir.

Kadro uygunluguna bakarken ilk bakilacak yer ust borunun yerden yuksekligidir. Iki ayakta yerde iken ust boru bacak arasini rahatsiz ediyorsa o kadro boyu kesinlikle buyuktur ve alinmamalidir. Cube'de ust borular sele yonunde daha asagida oluyor. 1.76 boya Cube'de 56 kadro uygun olur. Kol uzunluguna gore gidon bogazi 8 veya 10 cm olabilir.
 
@celikkadro evet gidip denediğim de CUBE de 56 oldu.
Meridanın kadrosu ile Cubenin kadrosu arasında ki road race ve enderunce farklarının önemini tartıyorum kafamda.
Scultura 500 var ultegralı onu da alabilirim tek 52 kadro o kalmış zira.
Ya Cube ya Merida.. bakalım sonuç ne olacak.
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@hakanemrez aynen reis yuksek kalite aluminyumlar neredeyse karbonlarla yarisir bu agirlik meselesinde . en fazla 200 yada bilemedin 309 gram fark var
 
İstanbul da bir tane Merida sculutra 400 - 52 kadro buldum ama onlarında kargolama durumu yokmuş. !
Bu merida yı almak için her yere bakıyorum ama Merida diyor ki; ille de beni alma !
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Fat1h şaka gibi değil gerçekten reel bir soru idi ... !

Bugün merida scultura 500 ultegrali 52 kadro buldum ve en son 3500 tl dendi .
Cube de full 105 sistem 3500 tl .
Dostlar ne dersiniz ? Artık ya bu ikisinden birini alicam ya da kalsın yeni sezona dicem. .

@celikkadro pazarlık ettim ama en son 3500 peşin diyorlar .
 
@hakanemrez
Marka olarak cube daha fazla güven veriyor ama kim avantajlı ürün veriyorsa ondan alacaksın tabiki.
 
@Fat1h buradaki durum avantajli üründen ziyade öncelikle kadro seçimi .
Merida nin scultura 500 kadrosu ve sistemi ile Cube nin kadro Ve sistemi kıyaslandigin da sonuç nedir? Sadece road race ve edarunce kadro mu farkı var ?
Sağlamlık güven ve ana kalite . Bunların butunu toplandığı zaman hangisi önde .
Merida scultura 500 ultegra yi boşver , Cube attain sl full 105 li sistem al diyebilir miyiz ?
Yoksa merida scultura 500 aynı paraya ultegra veriyorsa tabi ki merida mi?
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri