Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida vs Cube

Baktim da cube kadrosu 6061 double butted merida 6066 triple butted. Bu farkin ne kadar onemli oldugunu bir bilen cevaplarsa biz de ogreniriz :)

Scudo
@reed bu konu kadrolar bölümünde tartışılmıştı. Birisi 2 kere dipçiklenmiş diğeri de 3 kere dipçiklenmiş.
Merida 3 kere . :)
Bu arada sorularıma cevap bulursam bugün sevinirim. Zira yarın bisikleti almak istiyorum. Her yerde 1 tane kaldı. Millet devamı bisiklet alıyor tebrik ediyorum :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ben Merida Scultura 400 kullanıcısı olarak(Mart 2016dan bu yana 4bin kilometre devirdik) bu arasında kaldığın modeller arasında Meridayı tavsiye ederim. Sebepleri de şöyle sıralayım;

1) Merida bir çok bilinçsiz kişinin söylediğinin aksine kötü bir marka değil. Giantdan sonra dünyanın en büyük 2. kadro üretici firması, artı olarak (yanlış biliyorsam düzeltin lütfen) Specialized'ın az sayılmayacak oranda hissesini satın aldı ve çoğu alt orta sınıf kadrolarını kendileri yapıyorlar.

2) Bugüne kadar Aslı bisiklete 2 kere işim düştü ve çok hızlı bir şekilde sorularıma cevap aldım(mail yoluyla), ilgilerinden gayet memnunum.

3) İlk defa yol bisikletine geçeceksin anladığım kadarıyla, o yüden 105 sistem de seni gayet memnun eder, ama belli bir süre ve deneyimden sonra sistem yükseltmek istersen ya o zamanlar Ultegra alsaydım demezsin. (Tamam Ultegra grup set yok ama sadece Ultegra STI kolları 800TL civarında)

4) Full karbon maşa + karbon sele borusu avantajı sana ağırlıktan çok yol titreşimlerini sömürümde yardımcı olur bu da Meridaya artı bi avantaj katıyor.(Ağırlık olarak ekstra bi avantajı pek yok. Karbon sele borusu ile aluminium sele borusu arasında 15-20 bilemedin 50gr oynar)

5) Race kadro olmasına rağmen rahat bir kadro yapısına sahip, atikliğinden ve esnemezliğinden memnunum. Jantları ağır ama kaya gibi sağlam. İleride değiştirilebilir.(Şahsen ben düşünüyorum.) Ama Mavic Aksiumlarda öyle süper jantlar değiller. Tabi Merida'nın stok jantlarına göre çok daha iyi.

5) Bu biraz daha kişisel olacak ama belirttiğin Cube modelinin kadrosu hoş değil, estetikten yoksun tam bir alman dizaynı(Şahsi görüşümdür tartışma çıkmasın lütfen) Scultura'nın hatları daha estetik gözüküyor. Kadro set olarak daha sağlam bir duruşu var bence. (Görsel olarak, materyal olarak kıyaslamıyorum)

Konuyu toplamak gerekirse : Merida Scultura 500.

@tameryc Özenli cevap için teşekkür ederim Tamer ..
Bana uygun olan merida sculutra 500 - ultegralı bir kadro buldum.
Cube ile aynı fiyat 3500 TL.
Cube nin kadrosu için ben yorum yazarken aynı şeyi söyledim . Görsel hissiyat olarak..
Merida da ultegra olan sette aynakol ne yazık ki ultegra degil , shimano RS500 50-34 kullanılmış.. bunun herhangi bir dezavantajı var mı ?
Genel özelliklere bakmak isterseniz linki yolluyorum. Yorum yapan dostlara tekrar teker teker teşekkür ediyorum..

(link)

• Beğen
@hakanemrez Scultura 400 de de RS500 50-34 aynakol var. Benim şahsen aynakoldan yana bir şikayetim yok. 105 5800 aynakolun seri dışı ürünü, zamanında internetten de araştırdığımda 5800 aynakol iler arasında pek fark olmadığını söylediler o konuda gönlünü rahat tutabilirsin. Herhangi bir dezavantaj yaratacağını da düşünmüyorum. Bir kere sistem olarak Cubeden zaten üstün, artı olarak önceden dediğim gibi zaten 105 set bile seni fazlasıyla tatmin edecekken Ultegra sistemin olacak(Aynakol ve frenler hariç).

@hakanemrez RS500, 105'e yakin oldugu soylenen bir kadro. Kisisel dusuncem, ortada "ne yazik ki" denecek bir durum yok. Teknik ozelliklere bakmadim ama sc500 sc400'den daha donanimlidir diye tahmin ediyorum. Hem Cube hem de Meride iyi bisikletler ureten markalar. gonlun hangisine yakinsa onu al ve bir an once pedallamaya basla. Zira winter is coming.

Duzeltme: RS500 tabi ki kadro degil aynakol.

@celikkadro eyvallah.. Kış kapıda ve bu son sezon indirimlerinden faydalanmak adına bisikleti almak istiyorum..:)

Haydi Hakan artık bir karar ver :)

• Beğen
Tepkiler: hakanemrez
Son durum ne hakan?

@mariokaldato suan scultura 500 u ayirttim ve 2 gün süre ver bana dedim satıcıya ..:)
Artık satıcı da gülmeye başladı bana ..
"Tamam hocam rahat ol " diyerek :)

• Beğen
Bisikleti aldığımda kesin kar yağar biliyorum.. :)
Bu arada hem buradan hem de özelden mesaj yolu ile beni aydınlatan dostlara selam olsun ..
İnşallah doğru sonuç ve isteklerim kararında olur ..

@mariokaldato aynen çünkü bir iki model daha bakıyorum :)

• Beğen
Meridanın kadro tasarımları kötü hocam siz canyon bakın :koptum:

• Beğen
Tepkiler: hakanemrez
@kaskreis aman dur birde onu aklıma sokma ..
Evet şimdi başka bir bisikletciden başka bir tavsiye ile karşınızdayim
@Tolga Uşaklı nin da dediği gibi karbon kadroya da baktım . Ve giant advanced TCR 3 modeli bana olan kadrosunu buldum . Full tiagra set . Ve full karbon 4.400 tl fiyati var . 8.3 kg . Bazı fotolar çektim ve siz dostların onayına sunuyorum. . .
Suan kafamda Cube yi Eledim.
Sadece merida scultura 500 ultegrali model var.
Ve giant full karbon ve full tiagra set var. Yorumlarınızı bekliyorum ...
20161013_180618.jpg 20161013_194048.jpg 20161013_194001.jpg 20161013_194103.jpg 20161013_193934.jpg

Birde by tiagra frenler hangi model acaba ? Bana öyle çok kaliteli gibi gelmedi ..
Bunun üstünde 105 full set olsa tadından yenmezdi.. Vesselâm

Dosyalar

• 20161013_194103.jpg
    20161013_194103.jpg
    82,2 KB · Okunma: 8
  • 20161013_193948.jpg
    20161013_193948.jpg
    73,4 KB · Okunma: 7
@reed fiyat ne idi?

@kaskreis çok iyi bu bisiklet ama malesef in turkey mod :)
Karbon giant ve merida scultura için ne dersiniz a dostlar .. boş geçmeyelim :)

Geri