Ben Merida Scultura 400 kullanıcısı olarak(Mart 2016dan bu yana 4bin kilometre devirdik) bu arasında kaldığın modeller arasında Meridayı tavsiye ederim. Sebepleri de şöyle sıralayım;
1) Merida bir çok bilinçsiz kişinin söylediğinin aksine kötü bir marka değil. Giantdan sonra dünyanın en büyük 2. kadro üretici firması, artı olarak (yanlış biliyorsam düzeltin lütfen) Specialized'ın az sayılmayacak oranda hissesini satın aldı ve çoğu alt orta sınıf kadrolarını kendileri yapıyorlar.
2) Bugüne kadar Aslı bisiklete 2 kere işim düştü ve çok hızlı bir şekilde sorularıma cevap aldım(mail yoluyla), ilgilerinden gayet memnunum.
3) İlk defa yol bisikletine geçeceksin anladığım kadarıyla, o yüden 105 sistem de seni gayet memnun eder, ama belli bir süre ve deneyimden sonra sistem yükseltmek istersen ya o zamanlar Ultegra alsaydım demezsin. (Tamam Ultegra grup set yok ama sadece Ultegra STI kolları 800TL civarında)
4) Full karbon maşa + karbon sele borusu avantajı sana ağırlıktan çok yol titreşimlerini sömürümde yardımcı olur bu da Meridaya artı bi avantaj katıyor.(Ağırlık olarak ekstra bi avantajı pek yok. Karbon sele borusu ile aluminium sele borusu arasında 15-20 bilemedin 50gr oynar)
5) Race kadro olmasına rağmen rahat bir kadro yapısına sahip, atikliğinden ve esnemezliğinden memnunum. Jantları ağır ama kaya gibi sağlam. İleride değiştirilebilir.(Şahsen ben düşünüyorum.) Ama Mavic Aksiumlarda öyle süper jantlar değiller. Tabi Merida'nın stok jantlarına göre çok daha iyi.
5) Bu biraz daha kişisel olacak ama belirttiğin Cube modelinin kadrosu hoş değil, estetikten yoksun tam bir alman dizaynı(Şahsi görüşümdür tartışma çıkmasın lütfen) Scultura'nın hatları daha estetik gözüküyor. Kadro set olarak daha sağlam bir duruşu var bence. (Görsel olarak, materyal olarak kıyaslamıyorum)
Konuyu toplamak gerekirse : Merida Scultura 500.