@Berkayugur
Ben de geçen hafta Scultura 200 modelini aldım. 54 kadro bakıyordum, ancak 52 (S/M) vardı. 54 kadroya göre 52 kadro bana daha rahat geldi. Boyum 1.75 iç bacak 79cm. Meridanın sitesinde de bana uygun kadro 52 görünüyor.
Örn : 79cm x 0.635 = 52.165
@Berkayugur tamam işte kendiniz dediniz. s/m 52 kadro dur m/l 54 kadro
s 50 - s/m 52 - m 54 - m/L 56 - L 58 - L/xL 60 diye gidiyor.
aslında 52 kadro olarak geçer ama merida diğer markalar göre bi tık küçük hesaplama yapar. Canyon veya cube gibi... Alamana markaları nedense böyle ... Yani 54 cm Merida ve o Markalarda 52 'ye denk gelir. sizin kadronuz gerçekten büyük.. arkadaişımda var m/l gerçekten devasa.. Adam 1.85 ancak oluyor ona.
+ Olarak ben burada Merida bayisi ilebike fit yaparak seçtim kendileri üstüne basa basa 52 kadro aldırdı bana. ben 54 kadro için gitmeme rağmen..
bilgin için teşekkürler artık yapıcak birşey yok birdahaki bisiklette artık doğru kadroyu alıcam Merida bayisi ile bike fit yaptım derken hangi merida bayisi bu ?
Arkadaşlar merhaba, sezonun sona ermesiyle hazır fiyatlar biraz daha uygunken speeder 500 (4000TL) ve trek fx 7.4(3000TL) arasından seçim yapıcam. Speeder 500 mantıklı bir seçim mi? Safkan yol bisikleti hiç kullanmadım o yüzden seçenekler arasına almadım ne dersiniz?
@Monkfield Ne sebeple değiştirme gereği duydunuz? Benim üzerindeki lastikten biraz kaymayla ilgili sıkıntım var, sizde de sorun aynı mıydı? Merak ettim
@phardon
Selam, şimdi gördüm. Evet plastik ve gayet memnunum. Olabildiği kadar temiz sonuçta. Ben de bayıldım bisiklete ama hastalık bu, insan bir de yol bisikleti istiyor ille.
@phardon lastikleri kayma vs nedenlerden dolayı değiştirmedim dostum değiştirmemin sebebi uzun turlar düşünüyor olmam ve kevlarlı lastiklere geçmek istememdir schwalbe ağır olmasına rağmen bir turcu için olmazsa olmaz bir tercihtir ayrıca merida'nın akışı da bu lastiklerden sonra daha da iyileşti schwalbe'nin tek kusurlu yanı zemin ıslak iken yol tutuşun çok zayıf olması geri kalan herşeyi harika.