Scudo Sports

Merida'yı protesto ediyorum

Yazılan mesajların tamamını okudum. Herşey hoş güzel. Arkadaşın sorununu elbet ilgili bayi yada marka çözecektir de. Ben şunu anlamadım aga. "Şimdi biz yazdığımız gibi mi okuyacağız yoksa okuduğumuz gibi mi yazacağız bu ingilizceyi???"

Scudo
Başkentler ile ilgili yazilanlar dogru. Yani latin alfabesinde yer almayan ahrflerden olusmadigi sürece turkce okunuşu gibi yazabiliriz. Ancak bu pek tercih edilmiyor. Büyük ihtimal kafa karıştırıcı oldugu icindir...

Neyse ozel isim, marka model gibi seyler ise tartismasiz yabanci hali ile yazilir. Bu konuda herhangi bir tartisma yok. Yok derkrn redaktorler turk dil kurumu vs kast ediyorum. Yoksa bizim forumda adeta bir 'fikir' fırtınası var. Herkes fikrini belirtiyor : )

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
(link)

Yabancı özel isimlerin yazılışlarıyla alakalı tereddütü olan arkadaşlar okuyabilir. Bilindiği üzere dilbilgisi kuralları kişinin isteğine göre eğilip bükülemez.

@Recep-Şahin iste o dile yerleşmiş yabancı kelime konusu tartismali olduğu icin vaşington vs yazmamaya çalışıyorlar. Artik herkes ingilizce halini yaziyor.

Neyse sonuc olarak dil yaşayan bir şeydir, zamanla değişebilir. Ancak su anda marka model gibi yabanci kelimeler orijinal haliyle yazilir. Link koymayi akil edemediğim icin bin pişman oldum maalesef.

bence böyle bir durumda, direk fabrika ile iletişime geçin.
ilgilenmediklerini, ekstra ücret istediklerini söylerseniz bence yardımcı olacaklardır..
çok geçmiş olsun tekrar.

@emir yakup bulut

- Hem pahalı hem kalitesiz bir ürün sundukları için..
Kadroya birsey olmusmu? Hayir. O halde Merida demekki rkadasin dedigi anlatdigi kadar kalitesiz degilmis. (Merida garantisini sadece kadrosuna verir komponentlere degil)
Pahali kismina gelince, 1400TL 450€ civari bir sey yapiyor. Buda almanya sartlarina göre cok cok ucuz ve alt seviye bisikletdir. Türkiye sartlarina göre belki pahali olabilir ama merida bisikletini türkiye sartlarina göre degilde almanya sartlarina göre fiyatlandiriyor.

- Söyler misiniz 1400 tl verdiğim bir bisikletin neden 150 tl daha ödeyerek lastiklerini değiştirmek zorunda kalıyorum.Kenda lastikler tam bir rezalet
Kenda lastikler rezalet olabilir ama kenda markasi merida degildir. Sucu lutfen Kendaya bulun.

- Bisiklette bir hızlanma sorunu var
Bisikletin hizlanma sorunu yine merida kadrosu ile ilgili degil.

- gost ile aralarındaki birkaç cm lik geometri farkı böyle bir soruna yol açamaz , sonuçta her ikisi de kros sınıfında.
Bir kac cm geometri farki sorun cikarmaz düsünceniz tamamen yanlis olmus, 1cm geometri farki birakin bisiklete veya komponentlere zarar vermesini, sagliginiza bile zara verir zamanla. Bosuna 1cm farkli geometride kadrolar üretmemisler.

- Peki ya Merida? Hem pahallı hem adi...Bu firma Multivan takımını ve lampreyi hobi bisikletçilerine attığı kazıklarla mı finanse edecek?
Merida kimseye ne zorla bisiklet satiyor nede kazik atiyor, hic meridanin kendi ile iletisime gectiniz mi durumu izah ettinizmi?

- elcikleri, selesi o plastik pedallları ki o yaptığım kazada hemen kırılıverdi biri, metal bir pedal olsaydı kesinlikle kırılmazdı.
Metal olsada kirila bilirdi yada egile bilirdi, sonucta kul yapisi ve pedallarda meridanin üretimi degildir.

- zincir rubleye sıkıştı ve hem zincir koptu hem de arka aktarıcı koptu.
Bu parcalarda bence shimanonun yada baska bir markanindir.

Masallah bisikletinizde bozulmayan kirilmayan hic bir yer kalmamis, yani bukadar da olmasi biraz tuaf. Bana pek inandirici gelmedi, sadece meridayi kötülemek gibi geldi.
Merida bu konuyu görse sizi kesin mahkemeye verirdi, bu birisinin imajini lekelemektir ve almanyada sucdur.

Merida Crossway 300D ile 12.000 kilometre yol yaptım, tüm Akdeniz ve Ege kıyılarını gezdim, her türlü şartta (toprak, asfalt, mıcır, kum) bisikleti kullandım ve bunların yarısını arkada 30 kiloluk yükle yaptım. 9.000 kilometreye gelene kadar tek bir parça dahi değiştirmedim bisiklette.

Bence bu segmentte, bu fiyat aralıklarında alınabilecek en iyi bisikletlerdenden birisi Crossway. Üzerindeki komponentlerin yarattığı sorunlar benzer seviyedeki diğer bisikletlerde de var sonuçta aynı markaları kullanıyorlar. Ne kadar ekmek o kadar köfte durumu biraz.

merida sayılı kadro üreticilerinden ve kalitesi tartışılmaz bir marka bence..üzerindeki donanım tüm büyük markaların belli modellerinde kullandığı parçalardır..aynı ayarda aynı şekilde x bir markadada aynı sonucu doğururdu muhtemelen..bence burada muhattap olmanız gereken bisikleti teslim aldığınız yer olmalı..ayarları ve bakımı düzgün yapılan bir bisiklet her zaman size daha fazlasını verir..yinede mağduriyetinizden dolayı geçmiş olsun umarım kısa zamanda çözüme ulaşır..

• Beğen
Tepkiler: engin444
Ne kadar ekmek o kadar köfte diye boşuna dememişler. Sizin bisikletinizin kadro olarak bi sıkıntısı varsa onu meridaya yükleyebilirsiniz ancak kompenantların hatasını yükleyemezsiniz. Birde bu seviyedeki bir bisikletde jant göbeklerinin rulmanlı olacağını sanmıyorum. Bisiklet foruma selamlar..

Yazınızı okudum ama şikayetlerinizin Merida'yla pek bir ilgisi yok. Komponentler üzerinden bir firmayı protesto etmek biraz anlamsız.

Merida oldukça kaliteli bir kadro üreticisidir. Crossway de fiyat performans olarak oldukça iyi bir seridir.

Sizin sorunlarınız genel olarak kadro geometriğinin size oturmaması ve servisin hatasından kaynaklanıyor.

Şahsen 700 23 lastikli Merida yol bisikletini işe gitmek için kullanıyorum. En kötü asfalt şartlarında, acayip yokuşlarda, Bağdat caddesi trafiğinde, 100km lik sürüşlerde tık demiyor. (Nazar değmesin)

Yalnız havasını suyunu bakımını eksik etmiyorum, servis olarak ta İstanbul Küçükyalı daki tandem bisiklet e gidiyorum. Sevgiler.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Merida merida deniliyor da koskoca Mercedes bazı yeni modellerinde Renault motoru kullanıyor arıza çıksa kime ne diyebilirsin... :)

Yeni dünyada bu işler artık böyle yürüyor, şu marka bu marka diye ayırmamak gerek bilinçli tüketici olup amaca en uygun ürünleri almak gerek yada almamak....tabi işin içinde şans faktörüde var o ayrı konu...

Yazılan mesajların tamamını okudum. Herşey hoş güzel. Arkadaşın sorununu elbet ilgili bayi yada marka çözecektir de. Ben şunu anlamadım aga. "Şimdi biz yazdığımız gibi mi okuyacağız yoksa okuduğumuz gibi mi yazacağız bu ingilizceyi???"

talihsizliginiz için çok gecmiş olsun buna benzeb bikacsorunu ben salcanada ng650 de yasadım bısıkletı aldım frenler hıc tutmuyıor papuclara 45 tl verdim 10 tl de ayarlarına verdım 55 tl tuttu ve suan frenler cok ıyı tutuyor kargo yolu ıle ankaradan aldım satan bayı uzerınde bunlar gelıyor abı alısır vs dedı ama sıkıntı etmedım en son on mandalın karsısındaklkı vıdayı koruyan plastık yalama oldu ama kullanılıyor sıkıntı etmedım sonucta bu bısıklet mekanık bır aet sıkıntı yapar eslı salkanomu 10 sene kullandım ılk 4 sene hıc masraf cıkarmadı bu sebeple salcano fırmasına saygı duyıyorum kalıtesı bellı benı tadmın edıyor

eylulde ıse tamden bısklet maltepeden merıda reacto aldım 150 km kullandım daha ılk bakım ayarlarını bıle yaptırmadım bu yazıyı okuyunca faturasını almadıgım aklıma geldı kadro garantısı ıcın fatura gereklı oldugunu okudum tamdemı aradım ıstedigin zaman gel verelım dedı

bayı sanssızlıgı gıbı geldı bana

• Beğen
Tepkiler: engin444
merıda kullanıyorum 2 senedır kızıltoprak velespitten aldım fenerbahçe bıke and outtordan da çok alışverışım oldu evet ılk aldıgımda lastıkler sureklı patlıyordu sonra zırhlı swalbe aldım onlarda patladı neden kullanıcı hatası az hava basmısım yanı servısınden çok memnun kaldım merıda ömür boyu garantı verıyor bırakında salcanodan krondan pahalı olsun

@emir yakup bulut
Oldukça dik bir yokuşu tırmanıyorum ve vitesi en küçüğe aldım, sonra zincir rubleye sıkıştı ve hem zincir koptu hem de arka aktarıcı koptu, yazmışsınız.

Vites değiştirme işlemini, mümkünse yokuşu çıkmaya başlamadan yapmak gerekiyor. Yokuşun orta yerinde yapacağınız vites değişikliği, zorlanmadan dolayı bahsettiğiniz aksamlara zarar verebilir.

Üst seviye donanımlarda bu şekilde yapılan vites geçişlerinde, kopma ve benzeri durumlar yaşanmasa da, aktarıcıların zorlandığını hissedersiniz. Biraz da kullanıma bağlı sorun yaşadığınızı düşünüyorum.

Konuyu açan arkadaş biraz olaya objektif bakarsa zaten Merida gibi bir firmaya böyle suçlamalarda bulunmaz diye düşünüyorum.

Arkadaşa bir örnekleme yapacağım bakalım anlayabilecek mi :) ?

Merhaba değerli forum üyeleri :)
Arkadaşlar Geçenlerde Mondraker Summum Pro Team Downhill Bisikleti Aldım

Daha ilk hafta üzerinde gelen Maxxis Minion dh 2 lastikleri patladı 300 lira verdim 1 biçft yeni 26x2,40 lastik aldım.
Üzerinden bir hafta geçmeden Shimano Zee frenlerin resin balataları bitti 50 euroya metal balatalar alıp taktım
Bir hafta sonra 5 metrelik ufacık bir rampadan atlarken Rockshox Boxxer maşa'sı kırıldı. 2000 liraya yeniden maşa alıp taktım.
Zincir gergisi varken pedalı geri geri çevirdim ve kadro kulağı kırıldı. 25 euro verip kadro kulağı aldım.
Vitesi 1'e almaya çalışırken Shimano Saint vites kolu kırıldı. 45 euro verip vites kolu aldım
10 metrelik bir tepecikten atladım ve Fox RC4 arka şoku patladı. 450 euroya yeniden şok almak zorunda kaldım

İğrenç bir marka zaten, sürekli DownHill şampiyonalarına katılıyorlar, ve bir sürü yarışa sponsor oluyorlar.
Ama bana dandik bisiklet satmışlar yukarıda yazdığım tüm sıkıntılardan dolayı Mondraker'i protesto ediyorum desem , bunların hangisinden Mondraker'ı sorumlu tutabilirim?

El insaf :) Yukarda yazdıklarım ne kadar Mondraker'i bağlarsa, sizin yazdıklarınız da o kadar Meridayı bağlar. Tamamen komponentler ile ilgili sorunlar yaşanmış ve belki de sizin eski bisikletinizdeki kullanım alışkanlıklarınızdan dolayı böyle olmuş bilemiyoruz.

Cidden şikayetçiyseniz faturanızla birlikte ilçe hakem heyetine ya da ticaret mahkemesine başvurun, uzlaştırsınlar ya da zararınızı belgeleyin karşılasınlar.

Burada yazdıklarınızla ilgili hiç bir delil, kanıt yok. Ben nasıl yukardaki satırlarımda hayal ürünü bir paragraf yazdıysam, sizinkiler de o kadar inandırıcı (yalan demiyorum)

@emir yakup bulut

Konunuz hakkında birçok yorum yapılmış olmasına rağmen sizden hiç cevap göremedim. [emoji4]
Sizin bu sessizliğinizi sinirle yazılmış bir yazının doğru bir davranış olmadığını kabul ettiğinizi düşünüyorum.
Umarım sizi memnun edecek donanıma sahip bir bisiklet edinip keyifli sürüşler yaparsınız.

• Beğen
Tepkiler: ziyainal
Geri