Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merkez Bankası'nın 1 yıl sonraki dolar kuru beklentisinin 5.06 olması

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.856
Bisiklet
Cervélo
Bu kadar iyimser bir merkez bankamız olduğu için çok mutluyum :)

"Merkez Bankası’nın her ay gerçekleştirdiği beklenti anketine göre yıl sonu enflasyon beklentisi Haziran’daki yüzde 12.28’den 13.88’e yükseldi. Yıl sonu dolar kuru beklentisi 4.58 liradan 4.83 liraya yükselirken, 12 ay sonrası dolar kuru beklentisi 4.78 liradan 5.06 liraya yükseldi."

90285.jpg

(link)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dolarla ilgili çok fazla yazıp çiziyorum, farkındayım. Bu tip başlıklar eninde sonunda seviyesiz bir tartışmaya dönüşüp kilitleniyor malesef.
Ama bir bisiklet malzemesi almaya kalktığımızda, yurt dışı hala daha ucuz arkadaşlar. Doların 5 liraya dayanmış olmasına rağmen, bir ürünü yurt dışından sipariş geçmek, ona kargo ödemek, ona gümrük masrafı ödemek daha uyguna geliyor. Çünkü ülkemiz esnafı bu kadar yüksek kar marjı koyuyor.

Ultegra R8000 grupset: en uygun fiyat erdoğanlarda:(link)
Merlindeki fiyat (link) arkadaşlar. Kargo ücretsiz. Vergi %18 + konşimento kabaca 550 TL tutacak, toplamda 3400 küsür liraya set elimize ulaşacak. Bu arada, gümrük vergisine takılmama olasılığı da var, yani daha düşük bir vergi ödeme ihtimalimiz de mevcut, çünkü PTT ile gelecek. DHL falan olsa kesin öpüyorlar, ama PTT'nin gözünden kaçabiliyor.

Doların yakın gelecekteki hareketi konusunda fikir sahibi olmamız önemli. Herkesin almayı düşündüğü şeyler vardır illaki. Ona göre kendimizi ayarlarız :harika:

Scudo
sahsi gorusum ; eylul sonuna kalmadan , usd kuru olarak 5,10-5,20 seviyelerini gececegi yonundedir.
Bu baglamda da , kur artisi gozetmeksizin , zaten genel anlamda yurtdisindan siparisler verildigi icin mumkun oldugunca az yada cok usd/euro olarak birikimlerimizi degerlendirmek dogru olacaktir.
Keske , devletimiz , UCI yada yerel lisansi olan sporculara , farkli bir ithalat rejimi gelistirebilse ve bisiklet icin ayri indirimler uygulasa. Dusunsenize , DOGMA10 frameset 1000.-usd :)

Sadece bisiklet mi ? Beyaz eşyasından tutun her şeye felaket zam geldi.. Doları düşüreceğiz diye seçim vaadinde bulunmuşlardı demek ki fosmuş.. Asgari ücret 2.000 Tl nin üzerine çıkmazsa vatandaşın işi çok zor...

Merkez bankasının dolar beklenti açıklamasının ne kadar tutarlı olduğunu tahmin etmek açısından, geçen seneki beklentilerini yazıyorum.
(link)

"DOLAR BEKLENTİSİ
Katılımcıların 2017 yıl sonu (link) ((link)/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 3,72 TL iken, bu anket döneminde 3,86 TL'ye yükselmiştir. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 3,88 TL ve 4,08 TL olarak gerçekleşti."

"12 ay sonrası"ndan kasıt 2018 Kasım arkadaşlar. 4.08 bekliyorlarmış :) Dolar şuan 4.80 ve kasıma 100 gün var daha. Hadi biz yine iyimser bir tahminle Kasım ayında doların 5.08 olacağını öngörürsek (olsa göbek atarız gerçekten :D) Bu durumda merkez bankası beklentisi 1 TL düşük çıkmış oluyor.

Şimdi de 1 yıl sonraki beklentiyi 5.06 olarak açıkladıklarına göre, demek ki 6.06 olacak :snzdglsn:
Korkunç şeyler konuşuyoruz evet...

Elimizde ne var ne yok hepsiyle dolar mı alsak napsak? Biz alırız bu sefer dolar 3 lira olur :komik::eek:ops::snzdglsn:
Şu ülke bana bu yaşıma kadar (34) ne yap ne et kendini kurtar, sana dokunmayan yılan da yüzbin yaşasın demeyi öğretti. Bu süreç uzun sürdü(kalın kafalılığıma veriyorum) ama sonunda öğrendim.
Bütün paramı dolara yatırırım, dolar da olur 6 lira, ben keyfime bakarım. Kim fakirleşirse fakirleşsin bana ne. Evet bence iyi öğrenmişim. Bundan gayrı böyle.

• Beğen
Tepkiler: Berke Şahan
Siyasete girmeden ekonomik veri mi tartışılırmış pehh, bu ne böyle ikidir böyle oluyor? Ne kavga, ne gürültü, ne polemik, olmuyor böyle "Genç Adminler Rahatsız!"

Bakiniz , tahminler belli bir konjuktur dahilinde yapilan on gorulerdir . Beklentiler ile reel arasinda cok cok farklar var.
Dolayisiyla , bisiklet sporu icin cok daha fazla baskici ve farkindaliklar yaratmali ve bisiklet, keza parcalari icin vergiler acisindan sporcuyu destekleyen bir devlet politikasini benimsetmemiz lazim.,

• Beğen
@berberci Hâlâ dolardan kazanabiliriz bence, yalnız borsa sabır işi derler. Sabretmek lazım.
@karaomermustafa Abi stok lastik vs. yapalım grup içinde döneriz parçaları. :)

@a.valverde Hocam vergi konusunda devlet baba hiç elini öptürmüyor; en ufak şeye vergi ödüyoruz. Zaten zart zurt vergisi diye anlamsız binbir çeşit vergi var. Keşke dediğiniz gibi olsa ama hayalden öte değil şimdilik.

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
Bu hesaba göre bugün aldığım 30 T.L.lık iç lastik, kasım ayında kaç T.L. olabilir?
İki yıl önce beş tane iç lastik almıştım,yedekte bulunsun diye.Geçen gün dışları değiştirirken içleri de değiştireyim dedim.Tam üç tanesi şişirirken sipob dibinden patladı..
Sadece dolar değil, zaman da aleyhimize...
Kar edelim derken çöp oldu lastikler... :(...

• Beğen
@ahlaksız Nick-entry uyumu ve Allahsızlık. :) :)
Hocam lastik alacak olsak bile etkiliyor, yoksa siz de ben hep 50 liralık alıyorum mu diyorsunuz? :)

@Berke Şahan cok haklisiniz , ancak spor ve getirileri ustunden gider ve bu konuyu federasyon ustunden ilgililerine sunarsak muhakkak bir cevap alabilecegimizi dusunuyorum.,
Bu platform bu konuda oncu olabilir , buradaki uyelerin imzalari ile bu konuda birsey yapabiliriz diye dusunuyorum. Sonucta istedigimiz , spor ile baglantili ekipmanlar icin vergi muafiyeti ve cok daha iyi urunlere herkesin cok daha rahat ve hizli sekilde ulasabilmesi.

• Beğen
@a.valverde Bu konuda birileri elini taşın altına koyacak o zaman. Dediğiniz gibi bu bisikletforum.com olur, neden olmasın. Hayalden öte değil demekle bir yere varamayız.

@Berke Şahan kesinlikle haklisiniz , buyuk dernek yada kuruluslarin , uyeleri ile birlikte konuya el atmalari ve menfaetleri dogrultusunda karar cikartma konusunda el birligi yapmalari lazim.

• Beğen
Bence Finlandiyalı arkadaş yakında ülkemize teşrif edecek, gelirken birşeyler sipariş edelim.Hem o da biz gariban yurdum insanlarına iyilik lütfetmiş olur...:koptum:

Geri