Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merkez Bankası'nın 1 yıl sonraki dolar kuru beklentisinin 5.06 olması

Scudo
Ozaman elimizdeki paraya hiçbirşey almıyoruz direk dolara yatırıp 12 ay bekliyoruz sonrada kâr ettik zannedip seviniyoruz :ssrtcbya: züğürt tesellisi

@Tuars07
Biz kar etmesek bile en azından, ciddi bir kesimin alım gücü bize göre düşmüş olacak. Bu da bizim onlar karşısında zenginleşmemiz anlamına gelir. Yarın ilk işim dolar almak olacak. Valla asgari ücretli de bi zahmet fakirleşsin bana ne.

@Serkan Mıstınoğlu konuyu siz acmistiniz , dusuncelerimize yonelik yorumlariniz ve cozum onerileriniz nedir, bizim onerilerimize yorumlariniz yada ilaveleriniz nedir ? Sizin desteginiz cok onemli cunku , bu konuda .

• Beğen
Tepkiler: Berke Şahan
Hazır konuya teşrif etmişken, Sayın @Murat B. acaba biz ülkece para birimi olarak dolar kullanmaya başlasak nasıl olur? Ya da bunun önünde bir engel var mıdır? TL'yi kaldırdık ve artık Amerikan doları kullanıyoruz, maaşlar dolarla ödenecek her şeyin fiyatı dolar üzerinden olacak...

Böyle bir şey yapabilir miyiz?

(birçok konuda bilginiz olduğu için size sordum ama başkaları da cevap verebilir tabi)

bu merkez bankasının bir öngörüsü değil, yaptığı anketin sonucu.

"Merkez Bankası’nın her ay gerçekleştirdiği beklenti anketine göre"

yani her ay belli sayıda kişiye soru soruluyor, görüşlerinin ortalaması paylaşılıyor.

Uzmanlar 5 i geçmesine kesin gözüyle bakıyor. Önemli bi kısmı da 6 ile 7 aralığında olacağını çünkü özellikle yazın bitmesiyle kurun hızlı bir şekilde tırmanacağını söylüyorlar, inşallah olmaz ne diyelim :((

@efeozata

Yoldan geçen vatandaşa soruyorlar gibi anlatmışsınız. Uzman görüşleriyle oluşuyor bu anket sonuçları

"Beklenti Anketi ile finansal ve reel sektördeki karar alıcı ve uzman kişilerin, çeşitli makroekonomik değişkenlerle ilgili beklentilerinin izlenmesi amaçlanmaktadır."
(link)

Anketin katılımcıları Bankacı, istatistik uzmanları, ekonomist ve araştırmacılardan oluşuyormuş.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@berberci

Bunun önünde bir engel yok, hatta örnekleri var: Kosovo ve Karadağ para birimi olarak Euro, Panama ise Amerikan doları kullanıyor. Ancak bunun bize faydası olmaz. Bir ülkenin para birimi olarak başka bir ülkenin (veya ülkeler birliğinin) parasını kabul etmesi demek, o ülkenin merkez bankasının elini kolunu bağlamak demektir. Çünkü para arzını kontrol edemeyen bir merkez bankası, kendi para politikasını uygulayamaz.

Yunanistan ve İspanya gibi ülkelerin neredeyse 10 senedir ekonomik durgunluktan çıkamayışlarının nedenlerinden bir tanesi kendi para politikalarını uygulayacak merkez bankalarına sahip olmamaları geliyor. Çünkü bu tip bir krizde verilecek "klasik reçete" bellidir; para devalüe edilir, başta iş gücü olmak üzere yerel maliyetler düşer, ihracatçının rekabet gücü artacağı için mallara dış talep artar ver ekonomi canlanır. Ancak bunu yapamıyorlar çünkü €'nun değerini Yunanistan'da düşürüp Almanya'da düşürmeyecek bir mekanizma mevcut değil.

@Berke Şahan
''Allahsız'' dediğin adama ''hocam'' dediğinin farkında mısın:D
Artsın,şaka yapmıyorum,1 dolar 100 TL olsun,banane..!
Ben triban 500'ümle rpg7'lerin,f35'lerin arasında slolam yapmaya hazırım:D

@ahlaksız İşin şakasında olmakla beraber iki sıfatı da kabullendiğinizi varsayıyorum. Yalnız bu nasıl bir tutum ya, 1 dolar keşke 1.40'ları görse diyecek umut var bende. 100 liraları görsün banane diyen tutumu kınarım. :)
İşin kötüsü Decathlon da şu sıralar uçuyor. İç lastikleri %100' ü geçen zamlar aldı bir-iki sene içinde. Çifti 25 lira olmuş.

• Beğen
Tepkiler: FatihFurkkan
@Berke Şahan
Pesimistim..Umutla filan işim olmaz..
İç lastiğe filan da kafayı takmam:D

Bu gidişata dolar 5-6 yı değil 9-10u görür nerdeyse her 12 ayda 1 tl artıyorsa mantıken 5 yılda Tl dibe vurur 100 TL'lik lastik olur sana 250-300tl yani bilmiyorum inşallah bu dediklerim olmaz ama gidişat bunu gösteriyor Gönül ister ki dolar Max 2.5-3 TL olsun ama yani biraz zor

İyimser olan Merkez Bankası değil, adı üzerinde beklenti anketi, özel sektörün tahmini 5,06 olan

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Carcass06
aklımdan geçeni yazmışsınız :) o öyle değildi, yaşarken oldu :D

@Murat B.
haklısınız ve keşke şu merkez bankası şu anda da eli kolu bağlı olmasa. en azından biraz daha rahat kararlar alabiliyor olsa..

ne kadar çok "KEŞKE" der olduk, farkettiniz mi ?

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Arkadaşlar dolardaki yükseliş spekülatif gerçeği yansıtmıyor . 3/2 si dış kaynaklı . Diyen bakanlar olduktan son biz daha yükselişine bakarız. Üretim az alım çok . Ispst isterseniz Ruhi Çenet anlatmıştı.

@mavi albatros
Merkez bankası kime ait ? Ziraat bankası kime ait ? Bu soruların cevabını bulunca merkez bankasının elikolu niye bağlı anlayacaksınız

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Maaşımdan kalan parayı ne kadar olursa olsun dolara yatırıyorum. Size de aynısını yapmanızı tavsiye ederim. Amaç dolar zengini olmak değil, bu sekilde hiç değilse enflasyon karşısında paranın değerini korumak mümkün oluyor zira doların düşeceği gibi bir beklenti şuan kimse de yok.

@MAERKEK videoda sadece sorunlardan bahsedilmemesi, sorunların sebeplerinden bahsedilmesi ve bu sorunların nasıl çözülebileceği ve neler yapılması gerektiği de anlatıldığı için tam anlamıyla eksiksiz bir video olmuş. Bu tip videolarda genelde sadece eleştiri yapılır, sadece ne kadar kötü durumda olduğumuzdan bahsedilir. Çözüm yollarının bahsi bile geçmez. Helal olsun Ruhi'ye, vestel venüsün canına kurban olun, salçanoya (hiçbir malzemeyi kendi üretmiyor, herşey Çin'den geliyor, fabikada sadece bisikletler birleştiriliyor ama olsun aynı durum vestel venüs için de geçerli) binin diyor :D

Geri