Ben Kasım 20'de sipariş verdim 21'inde kargoya verdiler. Hala Türkiye'ye gelmedi. Yani en az 15 gün gibi düşünün malum yıl başı geliyor kargo süreleri uzar...
Eskiden ne güzel tıkır tıkır takip ediyorduk, 19 unda kargoya verilmiş hala nerede göremiyorum. Trackpack vs hepsi hikaye gibi geliyor bana. PTT de takip kodunu tanımıyor. Umarım bizim bakkalda kaybolmaz adres olarak sağlam olunca onu verdim
Kargo süresi uzadı artık ha yarı ha öbür gün vs diyoruz da... nerede oldugunu görsek en azından ona göre kendimizi hazırlarız. Bir de en büyük sorun vergiye girdi mi gimedi mi? en azından PTT sistemine uygun bir takip kodu verseler TR ye girince eskisi gibi takip edebilsek anlayacağım cebimde ne kadar bulundurmam gerektiğini. vs... şimdi gelecek sürpriz olacak 80 lere döndük...
@mehmet.ali 8 Kasım akşamı jant siparişi vermiştim. Gümrüğe tabii olmasına rağmen, 19 Kasımda Cumartesi günü kapımdan teslim aldım paketi. Spring parcel ile geldi benimde kargom hiç bir sıkıntı çıkmadı. Yalnız takibi için farklı bir site kullandım çünkü anlık güncellemeler gecikmeliydi.
@UtkuK Beyin paylaştığı, (link) siteden aşağıdaki dediklerini yaparak takip edebilirsiniz. Kargo TR ye girmeden önce alıcı ismi ve ayrıntıları yazmaz endişe etmeyin. Girdikten sonra sizin bilgileriniz de belirir.
Arkadaşlar 25 Kasımda merlinden jant seti ve lastik seti sipariş ettim. Merlin sipring-gds kargo şirketiyle ürünümü yolladı. Fakat bu sipring adresinde kargonun yollanacağı adres doğru olmasına rağmen haritada işaretlenen nokta yanlış. Herhangi bir sorun olur mu? Bu şekilde bir yanlışlıkla daha önce karşılaşan var mı? Teşekkürler şimdiden.
@legolas99353 Bende 28inde sipariş verdim sizden 1 gün sonra vermişler aynı işlemler bendede var ama 1 gün geç Harita bende denizin ortasını gösteriyor çokta şeyapmayın yani.
Bu arada oradan değil de şurdan takip edin bence (link)
Merhaba Arkadaşlar
Biraz önce Merlinden ışık seti ve bir adet zefal suluk kafesi siparişi verdim.Siparişler toplam 161.32 TL tuttu.Ama Kredi Kartından 175.19 TL çekilmiş ve ben böyle olunca ürünleri iptal ettim.14-15 TL fazladan çekmişler.Acaba bu fark neyin farkı ? Yardımcı olabilecek varmı ?
@AhmetArslan İptal etmeseydin keşke O fark 3 şeyden kaynaklanabilir. Birincisi kur farkı, ikincisi yurt dışı alışveriş kart komisyonu, üçüncüsüyse Merlin'in döviz kurlarını 10-15 günde veya daha uzun bir sürede güncelliyor olması. Sterlinin çok hareketli bir para birimi olmasını da hesaba katarsak böyle farklar ortaya çıkabilir, günde 10-15 kuruş yükseldiği çok olmuştur. Ancak bu yükselişe rağmen sonraki güncellemeye kadar Merlin'de fiyatlar değişmez. Bu yüzden fiyatları GBP cinsinden görüntülemek yararlı olacaktır. Genel olarak tavsiyem orada yazan Türk lirası cinsinden fiyatlara kesinlikle aldanmayın, 1000 lirada 100 liraya kadar fazla ödeyebilirsiniz. Tabii bunun tersi de mümkün ancak kur farkı ve banka komisyonu işin içine girince, bir de dövizin aşağı yönlü bir hareket yapma ihtimalinin bu ara çok olmamasını hesaba katarsak, faturada yazan fiyatın aynısı bile çekilse karttan kendinizi şanslı addedebilirsiniz
@AhmetArslan Senin sorununa dönecek olursak tekrar, muhtemelen karta iade edilen miktar 166-167 lira civarında olacak. Aradaki fark da bankaya hava parası olarak kalacak. Başta, iptal etmeseydin keşke dedim çünkü yeniden sipariş vermek istediğinde aynı parayı yine alacaklar.
Soyuluyoruz, adamlar paradan para kazanıyorlar ama kendi ceplerindeki para dan değil bizim cebizimizde ki paradan. TR deki firmalar dandik dundik ürün yapmalasalarda keşke her yerli piyasadan alsak yada bizim distribütörler ufak bir şeyin bile fiyatını ithal olduğu için 3-4 katı fiyata satmasalarda TR den alssak.
arkadaşlar 25 kasım da verdiğim sipariş,
30 kasım da routed destination country diyor, ptt nin sisteminde var, yalnız 15 gündür hareket yok, ptt den mi kaynaklanıyor?
@AhmetArslan Ali bey gerekli aciklamayi yapmış ancak bilginiz olsun diye eklemek istedim. Ben banka kartımla alışveriş yapıyorum ve sitede yazili miktarın aynısı çekiliyor. Sizin sorununuz muhtemelen kur farkından kaynaklı.
@Wasabie kargo ya deniz yoluyla şu anda yolda ya da limana ulaştı ancak gümrük görevlilerinin sayıp kontrol edip işlemlerini bitirmesini bekliyor. Yıl başına yaklaştıkça kargo var işlemleri hep sıkıntılı ve geç olur.
Sabredin kargonuz gelecek...