Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merlin Cycles

@Wasabie black friday ve noel dolayisiyla gecikmelerin yasanmasi normal diye dusunuyorum.benim de 1 kasim'da merlinden cikmis kargolarim hala gumruge girmemis gorunuyor.bu basliktaki eski iletilere baktigimda yilin bu vakti disindaki gonderilerin 9-15 gun arasinda sahiplerine ulastigini gordum.icinde oldugumuz donem icin 3 haftalik bir surec normal gibi

Scudo
@alperkerpicci 21 kasımda aldığım ürün çoktan elime geçti, ama bundan ses seda yok hala

@Wasabie

Kıyas yapma şansınız olur diye yazıyorum; 28 kasımda aldığım ürün 30 kasımda kargolandı, 14 kasımda elime ulaştı.

Sorunun ptt'den kaynaklandığını söylemek için, ürünün önce ptt'nin eline geçmesi ve ülke içinde beklemesi/dolaşması gerekmektedir. Henüz ptt'ye ulaşmadıysa yapabilecek pek bir şey kalmıyor.

Merlin mastercarttan alışverişimi onaylamıyor. Sanırım başkaları da yaşamış bu sorunu. Var mı acaba bir çare bulan??

@sleepy112 bana da ayni sey oldu , sanal visa kart kullandim sorun cozuldu

• Beğen
Tepkiler: sleepy112
benim de 28 Kasim'da verdigim siparis,1 Aralik'ta Jersey Post Global ile yola cikip bu sabah itibariyle PTT exchange merkezine (sanirim burasi gumruk oluyor) girmis gorunuyor

01-Dec-16 12:34 (Thu) Item Despatched United Kingdom Of Great Britain And Northern Irela
17/12/2016 09:22:57 Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi Receive item at office of exchange (Inb) - - Turkey

Arkadaşlar herkese merhaba. merlin cyclestan 3 adet ürün aldım ve 366.24TL tuttu. Kargo geldiğinde bana 233TL vergi çıkartmışlar. Bu vergi neye göre çıktı bir fikri veya bilgisi olan paylaşabilirmi. Ptt kargo takibinde önce 75TL yazıyordu sonra düşürmüşler. Tam olarak şöyle yazıyordu (750.0) bende dedim herhalde bir sıfırı noktadan sonra yazamamışlar problem olmaz. Hesaplarıma görede 65 ile 75TL arası bir vergi ücretiydi. 233TLyi duyunca şok oldum. Bilgilerinizi paylaşır ve yapmam gerekenler hakkında beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Ödememen gerekiyordu. İnternet sitesindeki taahhuk eden tutarı gösyerebilirdin. Şimdi dava falan açman gerekir büyük masraf olur. Yine de şikayet forumu doldurmanı tavsiye ederim

Bence şöyle Mal Bedeli + Nakliye toplamından %25 gümrük vergisi ve sonra tümünün toplamından +%18 Kdv bide 60₺ falan komisyon falan eklenmiştir.

Ayrıca artık aşağıdaki gibi bir uygulama başladı haberiniz olsun
- E-ticaret yoluyla şahısların getirdikleri siparişlerin gümrük muafiyeti 30 Euro ile sınırlandırılmıştır. Bu gönderilerde vergilendirme 30 Euro değerinden itibaren uygulanacaktır.

4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişlik Yapılmasına Dair Karar - 2016/9616 (31.12.2016 t. 29935 s. R.G.)
Karar Sayısı : 2016/9616
Ekli “4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar”ın yürürlüğe konulması; Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 22/11/2016 tarihli ve 20395002 sayılı yazısı üzerine, 4458 sayılı Gümrük Kanununun 16, 74, 131, 132, 141, 167, 169, 195, 202, 214, 215, 221, 225 ve 237 nci maddelerine göre, Bakanlar Kurulu’nca 12/12/2016 tarihinde kararlaştırılmıştır.
4458 SAYILI GÜMRÜK KANUNUNUN BAZI MADDELERİNİN UYGULANMASI HAKKINDA KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR
MADDE 1 - 29/9/2009 tarihli ve 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan 4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararın 45 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "75 Avro'yu geçmeyen" ibaresi "30 Avro'yu geçmeyen" şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 2- Bu Karar yayımlandığı tarihten 15 gün sonra yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Karar hükümlerini Gümrük ve Ticaret Bakanı yürütür.

• Beğen
Tepkiler: cngz ve caşş06
Neye uğradığımı şaşırdım. Artık kesinlikle yurtdışı sitelerden alışveriş yapmayı düşünmüyorum açıkcası. Gerçi adamların suçuda yok bizim gümrükçülerde suç. belliki kafalarına göre ücretlendirme yapıyorlar. Önceleri kargo takibinde 750.0 yazıyordu birde 750TL den inmiş siz düşünün. Şok oldum umarım kimse aynı maduriyeti yaşamaz. 400küsür liralık kargo takipsiz wiggle alışverişimde var bakalım o ne olacak çok merak ediyorum

102441 dosyayı görüntüle

Maalesef durum pek açıcı değil, sizin de ek vergi ödemeniz oradaki gümrük memuruna doğru düzgün evrak sunmamalarında ve beyefendinin değer tespiti ile sizden ekstradan G.V. almasından kaynaklamıştır diye düşünüyorum.

Benzer birşey bu hafta benim başıma geldi ve ürünü geri iade ettim. Şuan DHL Express ile tekrar chainreacitona geri gidecek. Mevcut durumda yurt içi alışveriş daha avantajlı....

Ağzımız yandı birkere. Bir kargom daha var wiggle dan ondada aynı problemi yaşarmıyım korkusu içindeyim. Fazladan bir 200TL daha öğrenci halimle kaldıramam herhalde :)

@CY3535 Sizdedemi vergiyle alakalı bir sıkıntı oluştu ?

Yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı :harika::D

Aslında şu var.
Ülkemize ithal olarak giriş yapan tüm ürünlerde
Mal Bedeli
Nakliye
Gümrük vergileri ve komisyoncu Masrafı
İç nakliye
İthalatçı şirketin kendi eklediği kar marjı ve dağıtım maliyetleri olduğunu düşünürseniz bizim zaten neden yurtdışındaki ürünleri daha pahalıya aldığımız durumu ortaya çıkıyor.İthalatçı firma'da bize bu ürünleri bu kadar pahalıya satmak istemez ama ülkemizde durum bu ne yazıkki :(

@Kerem Çil

Yurt dışı sitelerden ürün almayıp, Türkiye'de ki kan emici düzenden ürün almayı mı düşünüyorsunuz? Yurt dışından aldığınızı ürünü teslim almayarak geri iade edin, daha sonra yeniden sipariş verin. Gümrük memuru'nun çıkardığı bu ücret, size zaman kaybettirmiş olabilir. Ancak daha fazla ödemeniz, hem bu vergi olayı için, hem de buradan alacağınız ürünler için gerekmiyor.

bir memurun hatası veya işgüzarlığının kurbanı olmuşsunuz bence

Hafta başında Evans'tan 32 € bedele sahip ürünüm sorunsuz bir şekilde elime ulaştı.
30€ henüz uygulamaya geçmedi bana kalırsa.

Yürürlükte olan mevzuat belli, açıkça bir hata yapılmış durumda. @Ozan k. Bey'in söylediği gibi teslim almadan önce itiraz edilmiş olsa düzeltilme ihtimali daha yüksekti. Ancak elinizde yaptığınız ödemeye ilişkin döküman varsa, bununla ptt'ye başvurarak itiraz etmeniz mümkün. Tabiki devlet kurumu olduğu için netice almanız az ihtimal ve meşakkatli, ancak denemeye değer.

Sonuç alamazsanız da tecrübe kazanmış olacaksınız, tecrübe kazanmak için de tabiri caizse "kazığı yemek" gerekiyor.

Geri