Scudo Sports

Merlin Cycles

Ödemeseydiniz. Bir bilene sorup, sonra hareket etseydiniz. Geçmiş olsun demekten başka yapacak birşey yok. İtiraz süreciniz olabilir; ancak sonuç alabileceğini hiç zannetmediğim için o işlere girişmeyeceğim. Hele ki muhatabınız P.T.T. ise...

Scudo
@Kerem Çil kardeşim ya kabul et yada 14gün icinde iade etme hakkını kullan paranıda geri al.eminin ne sipariş verdiysenTürkiye de vardır.ödediysende elindeki malbuzla tüketici mahkemesine başvur.

ücreti ödemediysen gidersim bulunduğun ildeki pim diye geçen genel merkeze itiraz edersin.giderken sitenin ödeme ekranı ve kartıındaki çekilen miktarın çıktısı alıp gidersin.

yada ptt sitesinden şikayet oluşturun.

Büyük tecrübe oldu kesinlikle. Ben sadece hatanın yazım hatası olduğunu düşünüyorum açıkcası. Ama her ne olursa olsun büyük tecrübe oldu. Geceler boyu çalışan birisiyim, sabah uyurken zil çalınca o anın şokuyla ne yapacağımı bilemedim ve kargoyu getiren dayıyada baya serzenişte bulundum :) Sağlık olsun ürün her ne kadar fazla vergi ödesemde türkiye fiyatlarından uyguna geldi :) Bu aşamadan sonra yapılacak gerçekten pek birşey yok. Tek temennim henüz gelmemiş olan kargomda problem yaşamamak. Bu teselli yeterli olacak benim için. :) İlgi alaka dayanışmanız açısından herbirinize ayrı ayrı teşekkürler abiler. :)

Ürün için ödeme yaptığınız ve üzerinde ürünün bedelini gösterir bir belge (banka dekontu, kredi kartı ekstresi) ve ödediğiniz gümrük bedeline ait belgeyle birlikte bir itiraz dilekçesiyle posta gümrük işletmesine başvurun. Fazladan tahsil edilen ücretin size geri ödeneceğini düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@Kerem Çil

Bu aşamadan sonra yapılması gerekenleri arkadaşlar yazmışlar. Neden ürünü iade etmeyi veya bu duruma itiraz etmeyi düşünmüyorsunuz?

Duruma itirazım gerçekleşecek. Fakat salı gününe kadar çok zor. Üniversite öğrencisiyim ve okulum pazartesi günü bitecek ve teslimlerim var. Salı günü hemen gidip itiraz dilekçesini ilgili birime ileteceğim

@Kerem Çil Geçmiş olsun, bende merlinden bir bisiklet almayı düşünüyordum, demek ki benden de vergi olarak 1-2 bin TL isteyecekler o zaman "saçmalamasyon bu benim misyon" olmasam bari. Bu arada aliden de 200 civari bir ürün aldım 30 euro sınırı bugün yada yarın başlayacaktı tam emin değilim, bana vergi gelecek fakat hesabıma göre 50 TL civarı tutması gerek gelince benden ptt memuru kaç isteyecek şuan merak içerisindeyim.

Çok değişik bir durum inanın :) ben salı günü bu işin peşine düşecek sizide detaylı olarak buradan bilgilendireceğim

bşy diycem şu yazı düzetlmelerini hatırlatan arkadaşlar acaba türkçeyi çok mu başarılı kullanıyorlar bunu merak ediyorum. :D adamların başka bildiği bir şey yok sanırım. :D neyse ...

Bu arada kardeşim gerçekten de çok üzüldüm duruma. Umarım son durumu yazar bizi bilgilendirsin. Benim duyduğuma göre büyük ithalat yapan bisikletle alakalı şirketler bunu bilerek yaptırdılar. Çünkü hemen hemen her kesimden insan yurtdışından kendi ürününü getir olduğu için adamlar kar yapamaz hale geldiler ve bakanlığa bu konuda başvurmuşlardı diye biliyorum. Bu düzeltmelerin en temel nedeni bu. Bir taraftanda da paranın yurtdışına gitmesini engellemek belki ama ürün yine dolarla geldiği için bir şey değişmeyecektir. Olan bizlere oluyor. Yurtdışına giden eşe dosta getirtiririz. Yapacak bir şey yok.

Hocam öncelikle geçmiş olsun bizimde CRCden 1-2 ay önce yaptığımız bir alışverişte kargoyu ekleyerek hesapladıklarından 75euro barajını geçmiş ve 60 tl gibi bir gümrük ücreti çıkmıştı biz takip ederken fark edip itiraz ettik ödeme yapmadan geri çağırdılar ve tekrar gönderdiler fakat kargoyu ödeme yapıp almışsanız pek ümitlenmeyin aldıkları parayı geri vermiyorlar kolay kolay..

Benim için büyük tecrübe oldu Sadettin Z. ninde dediği gibi. Kazık=tecrübe :) Wiggle kargomdada aynı durum başıma gelirse. Geri yollayacağım artık :) Ama yinede salı günü gereğini yapacağım.

@Kerem Çil

Aynen kardeşim 119 usd tutarında alışverişim de DHL Express show yapmış benden ekstra vergi istediler ;) bende elinizde patlasın dedim ikisine ve CRC gerı alma işlemini başlattı.

Tekrar geçmiş olsun kardeşim...

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Artık geri alamazsamda ne yapayım :)

@CY3535 Çok teşekkür ederim. Biz bisikletseverlerin bu tür durumlarla karşılaşması gerçekten çok üzücü. Ülke bazında işini düzgün yapan kaç kurum kaldı bilemiyorum ama. Spor malzemelerinden vergi almamak yerine extralarla karşılaşıyoruz. Sporsuz bir ülke geri kalmaya mahkumdur. Mahkumda bırakılmaya çalışılıyor sanırım :)

@Kerem Çil

Yapmanız gereken şey şu; aldığınız ürünü kullanmadan, ambalajı ve satılabilirliği bozulmamış halde firmaya geri iade edip, para iadesi talebinde bulunacaksınız, ptt'nin ilgili birimine ise, vergi konusunda itiraz edeceksiniz. İade işlemini ptt'ye gidip, ilgili şube yetkilisine çıkarttığınız yanlış vergi tutarı nedeniyle iade yapıyorum derseniz, daha sağlıklı olur.

Gümrük kanunu bellidir, kimse kafasına göre vergi belirleyip bunu sizden tahsil etme hakkına sahip değil. Burası muz cumhuriyeti olmadığına göre, haksızlığa ses çıkartan birilerinin olduğunu, bilmeleri gerekiyor.

@Kerem Çil wiggle kayıtsız olarak geliyorsa yüksek ihtimalle vergiye girmeyecek. Ben kayıtsız birçok sipariş verdim 75 euro üzeri. Hiçbirinden alınmadı vergi. Takipsiz kargo da sıkıntılı. Bazıları direk elime ulaştı. 2 tane garmini apartman kapısının önüne koyup giden mi dersin. Kaybolan mi dersin.
Kaybolduğunu sandığım paketim de kıyı köşede bulduk. Takipsiz diye atıyorlar kenara. Takip nosuz da bakmak istemiyorlar. Eee orada yatıyor paketler tonca... Biraz uğraşmak gerekiyor baktırana kadar.

Mail attım wiggle a 1 şubada kadar bekleyin dedi. Bekleyelim bakalım. Gelmezse para iadesi ister birdahada kolay kolay yurtdışı işlerine bulaşmam en azından 400-500tl lik işlere girmem. Türkiyedeki fiyatlarda Yurtdışı kdv dahil fiyatlarına gelmezse bu devran böyle yürür gibi geliyor. Türkiyedeki satıcı kar yapamıyoruz diye ağlayacağına, kar marjını düşürüp yurtdışı fiyatlarla eşit seviyeye getirirse alıcıda satıcıda mutlu olur diye düşünüyorum.

@Kerem Çil Aldığınız ürün şu linkte bulunan, 2. sıradan indirilebilen pdf'de ki tabloda ki ürünlerden miydi? (link)

Şuan da ek ilave gümrük vergisi alınacak ürünler bu tabloda belirtilmiş.

Mevzuat değişiklikleri şuradaki linkten görülebilir; (link)

Ürünler-
Ultegra 6800 ruble
ultegra 6800 zincir
Lizard skin gidon bandı.

Aldığım ürünlerin o lisedekilerle ilgisi yok. Bunun tamamen bir yalnışlıkla ilgili olduğunu düşünüyorum.

Geri