Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merlin Cycles

@ekranci merhaba benim durumda ayni yapacak birşey yok sonunda geldi spd ayakkabılarım neden bukadar uzun sürdü anlamadım paketi her yerini açmışlar kontrol etmişler ama sıkıntı yok sağlam geldi çok şükür şimdi pedal almamız lazım bunlara

Scudo
@MuratHan

Başka arkadaşlarımız da bahsetmişler ama şunu söylemek gerek; Ptt çok yavaş çalışan bir kurum. Tüm Türkiye'nin gümrük işlevini tek bir şehirden halletmeye çalışırsan olacak olan tek şey müşteri mağduriyetidir. Bu konuda bir çok başvuru yapıldı, Anadolu ve Avrupa yakası olarak bile ayırmıyorlar veya gümrük takibini başka şehirlere yönlendirmiyorlar. Tüm ülkeyi düşünün ve günlük gelen kargo miktarını hayal etmeye çalışın!

Böyle düzensiz bir ülkede bu paketlerin bir şekilde elimize geliyor olmasına bile sevinmemiz gerekiyor.

@MuratHan Aynı yolla bende bekliyorum 8 eylülden beri. 1 hafta oldu daha hareket yok maalesef. Aynı konteyner ile geliyor muhtemelen.17 track dan bende kontrol ettim dün saat 3 de ulaşmış görünüyor bende de aynı şekilde.

@soulless

4-5 sene önce KKTC'de yaşarken (Mersin 10, 33000 Turkey diye sipariş verilir) paketler İstanbul'a gelip, gümrüğe girmeden doğrudan Lefkoşa'ya yönlendirilirdi. Alt limit gözetmeden, koli ile gelen her şey için yüksek sayılabilecek (%20-30) vergi alsalar ve bizzat gidip teslim almanız gerekse bile, sekmeden ve gecikmeden hep aynı sürelerde (15-25 gün) paketler ulaşırdı. (Şimdi baktım da o zamanlar dolar kuru da 1.8 imiş. Zenginmişiz)

@ilberto

O zaman anlaşıldı, paketin topluca getirildiği uçak,gemi vs her ne ise onu takip edip geldi bilgisi geçiyorlar.

Bu arada Merlin firmasının deposu da İngiltere'de ise eğer ve ürünler oradan sevk ediliyorsa 30 gün çok uzun bir süre. Arkadaşımızın da bahsettiği gibi neredeyse Aliexpress gibi olmuş. Ebay üzerinden defalarca sipariş vermiş biri olarak İngiltere'den çıkan bir ürünün elime ulaşmasının 15 günü geçtiğini hatırlamıyorum. Ptt ne kadar yavaş çalışırsa çalışsın o ülkelerin kargo yollama hızları nedeniyle bu süreç 15 günü geçmiyor, geçmemeli... Ben de geçen hafta sipariş verdim, bu kadar uzama ihtimaline az biraz üzüldüm...

maliyetleri düşürmek adına daha ucuz firmalara yönelmişler heralde.
Daha önceki İngiltere siparişlerim hep 2 haftada geliyordu,bu trakpak'la 1 ayda gelecekse yandık,kış geldi zaten :(

@soulless bisiklet ekipmanlarımı sıklıkla, acili yoksa kesin yurtdışı almaktayım. Türkiye ye geliş süresi çok kısa sürebiliyor fakat dediğiniz gibi PTT ilkel bir kurum görünümü veriyor, dolayısıyla bazen elime ülkeye geliş süresinden daha uzun sürede varabiliyor. Hatta bazen dayanamayıp gidip dağıtıcıdan kendim teslim alıyorum. 2 kere mağdur ettiler, geçen sene aldığım ürünler Türkiye ye gelmiş, 20 gün beklemiş çok güzel, sonra tıpış tıpış geri gitmiş. Takipsizdi ondan bilemiyordum nerde olduğunu, adamlar bırakın telefon etmeyi, eve bi zahmet getirmeyi bile çok görmüşlerdi, ibraz kağıdı filan hak getire. Diğeri de ağustosta başıma geldi, çanta aldım, 10 gün beklemiş ülkede geri gitmiş, aynı duyarsızlık aynı iş bilmezlik. Şimdi merline varsın diye daha bekliyorum

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Merlinden aldığım ürünler Hollandadan postnl ile gönderildi.Sitesinden baktığımda Türkiye'ye gelmiş görünüyor ama PTT sayfasında bir şey çıkmadı.Kargo dağıtımlarını başka firmalarmı yapıyor yoksa PTT sitesinde mi bir sorun var.

Dosyalar

• Screenshot_2017-09-15-13-00-44.png
    Screenshot_2017-09-15-13-00-44.png
    19,1 KB · Okunma: 31
@Ertan M.

Trakpak sitesinde oraya kadar gösteriyorsa yanlış takip kodunu giriyor olabilirsiniz. "Local Tracking Number" yazan kod (2 harf, 9 rakam, 2 harf ülke kodundan oluşan) ile PTT'den sorgulama yapabilmeniz lazım.

Ben 1 hafta 10 günde bana gelir diye beklerken ,nerdeyse 1 haftada daha Trakpak depoya anca ulaşmış,yandık :/

Shipment History

Date/TimeActivityEvent Code
18/09/2017 12:05:05TRAKPAK PROCESS CENTRE UK198
13/09/2017 09:59:07DEPARTED Evans Cycles

ilgilenenler için 31 ağustosta verdiğim sipariş dün ıspartaya ulaştı. 86 poundluk fatura için 76 lira vergi verdim.

Sık sık alışveriş yapıyorum. Ertesi gün kargoluyorlar, iki günde Türkiye'ye geliyor. Eskişehir'e gümrükten çıkıp gelmesi 5 gün ortalama.

Bahsi geçen siteler arasında Merlin yok ama diğerleri hakkında tecrübe içerir.

(link)

7 Eylül'de gönderilen ürün 11 Eylül tarihinde yurtdışına sevkedildi. Dün ise Türkiye'ye ulaştı. Gümrükten çıkıp bana ulaşması 2-3 gün sürecektir. 2 hafta makul bir süre. Yine de eski yorumlara bakınca ulaşım sürelerinde bariz bir uzama olmuş.

Eskiye oranla, Türkiye için de en az bir haftalık gecikmeler var. Bu yavaşlama sanırım yakın zaman içerisin de başladı. Eskiden ekrana düşen paket bir ya da iki gün içerisin de işlem görür bulunduğu Şehre gönderilirdi.

Bu arada az önce kontrol ettim, ürünün gümrük işlemleri tamamlanmış. Fatura bedelinin %20'si olan 46 TL gümrük bedelini de yansıtmışlar. Bir aksilik olmazsa yarın gün içinde teslim edilecektir.

Ayın 7 sinde sipariş vermiştim.Yarın büyük ihtimalle paket elime geçer.Ortalama 2 hafta gibi bir sürede geldi. 1 yıldır bir şey almıyordum merlinden Royal mail zamanında merlin çok iyi idi.5 güne bile kargo aldığımı bilirim.Simdi haftalar alıyor hatta bazı arkadaşların çok daha fazla zaman sürüyor.

Dosyalar

• Screenshot_2017-09-19-13-24-33.png
    Screenshot_2017-09-19-13-24-33.png
    28,5 KB · Okunma: 49
Bu zimmet alındı notu hayıra yorulacak bir durum mu dur. Keza vergisi kesilmiş, buradan direkt bulunduğum ile yollanır diye biliyorum. Önceki jant siparişim de ''Ukim-zimmet alındı'' ifadesi geçmemişti. Buraya takıldıysa işimiz var.

ROX3RR.jpg

2EyZ4A.jpg

Geri