Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mesaj düzenleyememe veya silememe sorunu

Ürünün ne zaman satılacağı belli olmuyor 1 günde olabilir 1 haftada bu zaman zarfı bahsettiğim olay için yeterli olabilir.;)

• Beğen
Tepkiler: S26
Scudo
İstanbul - Ayvalık (14 -19 Ekim 2011) başlığı altında paylaştığım fotoğrafların linkleri nedense (sanırım yüklediğim site ile ilgili) çalışmamakta ve turumuzun fotoğrafları görünmemekte. Mesaj düzenlemenin belli bir süreden sonra yapılamaması nedeniyle linkleri düzeltemedim. Bu konuda nasıl bir yardım alabilirim? Mesajımın düzeltilmiş linklerle olan halinin mevcut mesajımda yayımlanması mümkün müdür? Değilse aynı başlık altına tekrar mı yazmam gerekiyor? (tekrar yazmam konunun sürekliliğini olumsuz yönde etkileyecektir)

Yeri gelmişken; mesaj düzenlemenin süre kısıtlamasız olarak serbest olması hem forumda aynı şeylerin tekrar tekrar yazılmasının önüne geçecek, hemde mesajlarımızı düzeltme yönünde bizleri ve moderatörleri bu şekilde rahatlatacaktır.

İlginize çok teşekkür ederim. Başlık altına yeni bir mesaj yazmak istemiyorum, konunun sürekliliği ve bütünlüğünü bozmamak açısından. Mevcut mesajlarımın aynısını yenilenmiş linklerle hazırladım. Size nasıl ulaştırabilirim? Henüz özel mesaj atamıyorum. Bu yüzden imzanızda yer alan, gmail uzantılı adresinize, mevcut başlıkta yazdığım mesajların düzeltilmiş ve linkli halini e-posta ile yolladım.

Ben gidiş ve dönüş için iki ayrı mesaj yazmıştım. Gidiş olan 1. sayfanın sonundaki mesaj. Başlığında gidiş yazar. Dönüş olan ise 2. sayfanın ilk mesajı. Başlığında dönüş yazar. Siz iki mesajıda tek mesajda yayınlamışsınız. Onu düzeltmenizi rica edeceğim.

1. sayfanın son mesajı olan ve başlığı gidiş yazan mesajım yenilenmiş linkleri ile şu şekilde; ve 2. sayfanın ilk mesajı olan ve başlığında dönüş yazan mesajımın linklerinin düzeltmiş hali ise şu şekilde; iki bölüme ayırmıştım mailimde. Bu cümleleri de silerseniz tam olacak.

Aslında bu düzeltmeler bize açık olsa da sizde, bizde bu zahmetten ve zaman kaybından kurtulsak. Başlık düzeltmesinin kapalı olması nedeniyle sizde bende saatlerdir boş yere uğraşıyoruz. Size tekrar mail atıyorum.

ben de aynı sorunu kendi açtığım bi başlıkta yaşamıştım. insanın mesajlarını istediği gibi düzenleyememesi hiç hoş diil gerçekten...
hazır 50 mesaj sınırı kalkmışken, şu düzenleme süre kısıtı da kalksa iyi olmaz mı??

ikinci el başlıklarında sıkıntı olur tabi... mesela, kötü niyetli biri, kurallara uygun bi başlık açıp, onaylandıktan sonra mesaj içeriğini değiştirebilir,
sahte bi ürün ekleyebilir... her açık ilan da sürekli kontrol edilemez, bize yazık olur (benim aklım da fenaya iyi çalıyo galiba :) )

ikinci el forumu haricindeki forumlarda zaman kısıtının kaldırılması teknik olarak mümkün mü?

Zaman limitini arttırmaktan kastınız süreyi uzatmak mı? Ben yazılan mesajların istendiği zaman düzenlenebilmesini önermiştim. Şu anda yazmış olduğum eski mesajların düzenlemesini yapamıyorum.

Özgür bey hiçbir forumda yazılan mesaj belirli bir süreden sonra düzenlenmez.Neden derseniz insanların yazdıklarının takibi yapılamaz.örnek verecek olursak ikinci el kısmında ilanda normal bir fotoğraf koyan bir arkadaş anlaşmayı yaptıktan sonra kargoyu verip fotoğrafı değiştirirse bunun hesabını kimse veremez.yada geceleyin ağzına geleni yazan başka bir arkadaş sabah yazısını düzeltirse o gece boyunca okunduğu ile kalacaktır.Eğer bir mesajınızı düzenlemek istiyorsanız ilgili konu moderatörlerine veya bizlere yöneticilere özel mesaj ile bildirirseniz yardımcı oluyoruz her şartta.İsteğiniz olanaksız bir istek hiçbir kuralın uygulamasını yapamayız sınırsız mesaj düzenleme hakkı olursa.

• Beğen
Tepkiler: Özgür Emek
Ben de uzun zaman forumlarda yöneticilik yaptım ve dediğiniz @Ferhat Köse kuralı tüm forumlar için geçerli değil. En büyük forumlardan biri olan donanım haber forumunda 2007 yılında yazmış olduğum bir mesajı, şu anda düzenleyebiliyorum.

Verdiğiniz örneklerden hareket edecek olursak;

2. el ilanları için size hak veriyorum. Bunun çözümü ise o başlıktaki mesajlar için mevcut süre sınırlamalı uygulama devam edebilir. Gece boyu ağzına geleni yazan arkadaşın mesajı ise ekran görüntüsü alınıp, size gönderilir ve gerekli uygulama yapılır.

Ben önerimin amacını konunun ilk mesajında belirtmiştim. Önerim şuydu; "mesaj düzenlemenin süre kısıtlamasız olarak serbest olması hem forumda aynı şeylerin tekrar tekrar yazılmasının önüne geçecek, hem de mesajlarımızı düzeltme yönünde bizleri ve moderatörleri bu şekilde rahatlatacaktır."

Benimki forumu daha etkin kullanabilmek adına bir öneriydi. Kabulü sizlere kalmış.

Teşekkürlerimle.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Özgür bey forumdaki 20 nci mesajınızda yönetime teklifler sunmanız hata ayıklamanız gerçekten çok sevindirici keşke tüm üyeler sizin kadar ilgili olsa.Donanım haber sizin için forum olabilir ama ben çıktığı yıldan beri ciddiye alıp kullanmam girmem(sevenlere sözüm yok kendi tercihimdir bir kişinin on tane hesap aldığı piyasadaki tüm tüccarların cirit attığı,dolandırıcı üyelerin kol gezdiği bir yerdir bana göre) .Moderatörler gayet rahat merak etmeyin bir değişiklik isterseniz ne zaman olursa mesaj yazın yardımcı oluruz.Mesaj düzenlemek sizde nasıl bir rahatlama yapacak onu anlayamadım özelden yazarsanız o konuyuda konuşabiliriz..Ekran görüntüsü olayına gerek yok bizim forumumuzda zaten kural dışı ve hatalı mesaj bildirim butonu mevcut kullandıgınız zaman anında mail olarak bilgi geliyor.Önerinizi çok iyi anladım kendi adıma uygulanabilir görmüyorum ama yönetimde tartışmaya açarım benim oyum olumsuz .......

• Beğen
Öncelikle donanımhaber ile ilgili olarak şunu söylemek isterim, o site Türkiye'nin en çok ziyaret edilen forumlarından biridir. Benim verdiğim örnek ise; sizin belli bir süre sonunda hiçbir forumda düzenleme yapılamaz sözünüz üzerineydi. Ülkenin en çok rağbet gören (size göre iyi bir site olmasa dahi) forumunun düzenlemeyi sınırsız kılmasını örnek göstermek istemiştim. Önerim forumumuzu daha etkin kullanabilmek adınaydı. Karar yönetimindir. İlginize teşekkür ederim.

Not: Mesaj düzenlemenin bende yaratacağı rahatlık ile ilgili olarak, ricanız üzerine size mesaj atıyorum.

Teşekkürlerimle.

• Beğen
Bende mesaj düzenleyemediğim foruma ilk burda rastladım.
Durumu yöneticilere bildirdiğimde sağolsunlar hemen yardımcı oldular.
Ama insan bir süre sonra yöneticilere bunu bildirmeye çekiniyor.
Bence de mesaj düzenleme yetkisi süresiz olarak verilmeli. 2.el konusunda ise hassasiyetten dolayı orada engellenebilir belki.

• Beğen
Özgür bey özel mesajda yazdım burada da yazayım mesaj düzenlemenin kaldırılmasının en büyük sebebi özel mesajımdaki cümlelerin aynısını kopyalayıp yapıştırıyorum:

"Bu forumun online yüzdesi çok fazladır ve büyük çoğunluguda bisikletsever oldugundan bu işin ticaretini yapmaya çalışanlar düzenli olarak forumda birşeyler satmaya çalışırlar.Bunun için her yolu denerler.hergün başka kullanıcı ismi almayı denemek ,açamadığı ilanı onay gerektirmeyen bölümlerde açmak,soru soran arkadaşlara bende şu var satabilirim cinsi mesajlar gibi daha şu an yazmadıgım yüzlerce yöntem ile.Ne kadar fazla onlıne da olsak bazen engellemek çok zor oluyor .Yazılan her mesajı okumanın tek yolu yeni yazılan mesajları tıklayıp açılan her mesajı okumaktır.Sizin söylediğiniz gibi değiştirme hakkı olsa her değişen mesajı takip etmemiz imkansız sürekli konuların en başından en sonuna yazılanları okumamız lazım çünkü değişiklik yapılan mesaj ön kısıma taşınmıyor.yukarıda bahsettiğim arkadaşlar ikinci el bölümünde ilanları onaylanmayınca emin olun her bölümde ilan açıyorlar bizler müdehale ettiğimiz için göremiyorsunuz.Mesaj düzenleme serbest olursa her bölümde sürekli ilan mesajları görmeye başlarsınız temizlemesi de oldukça zor olur"

Konu hakkındaki başka bir fayda ise tabi bu fayda benim düşüncem katılıp katılmamak serbesttir.İnsanların ağızlarından çıkan cümlelere dikkat etmesi gerektiğini öğretiyor.Önceden yazdığı bir mesajı sonra okuyunca pişman olabiliyor kime neyi nasıl yazdığınıza dikkat etmek gerektiğini anlıyorsunuz.Kişilerin gelişimini görebiliyorsunuz.Yine söylüyorum sizin fikirleriniz tabi ki önemli yönetimde bu tip durumlar için yapılacak ilk toplantıda teklifinizi kesinlikle gündeme getireceğim ama benim şahsi düşüncem olumsuz yöndedir.Özel mesajda yazdığınız sıkıntıyı ise hallettim keşke daha önce özel mesaj ile bildirseydiniz çok çabuk çözülecek bir sorundu.

Not: Donanım haber nasıl bir yer biliyorum ama söylediklerimin arkasındayım ne kadar tüccar ve üçkağıtçı varsa o forumda birşeyler satmaya çalışıyor.Bir kişinin onlarca hesabı var.Benim için gayrı ciddi bir forumdur sevenlere saygım vardır ben kesinlikle girmem kullanmam.BU forumu o tip forumlarla kıyaslamayın şu an yenisiniz ileride göreceksiniz ki biz büyük bir aileyiz burada kişiler gerçek büyük kısmı farklı şehirlerde de olsa dost arkadaş sürekli görüşen insanlar.Hiç görüşmeseler yarışlarda turlarda görüşüyorlar.Telefon rehberimin yüzde 50 si bu forumdaki arkadaşlardan oluşuyor.

@ Murat bey hiçbir konuda çekinmeyin daha önce sormuşsunuz aynen yardımcı olmuşuz bundan sonrada böyle olacaktır.Ne sormak istiyorsanız neyi düzenlemek istiyorsanız 24 saat özel mesaj atabilirsiniz en geç 6-8 saat içerisinde de karşılığını alırsınız.....

• Beğen
Sayın yöneticilerim , forumda yazdığımız bir mesajı tekrar düzenleme özelliği yok mudur ?
Teşekkürler , iyi günler :)

Şu an süre için tam emin değilim ama en son ayarda 2 saat kadar süre ile düzenleme yetkiniz var ondan sonra yok .Eğer ki önemli bir durum ise özel mesaj ile bilgi verirsen gerekli düzenleme yapılır senin adına bizler tarafından.İlgili bölümün moderatörlerine de yazarsan aynı yardımı alırsın.

saolun teşekkürler , yok önemli bişey değil genelde yazarken klavyeden kaynaklı imla hatalarım oluyor o yüzden sormustum ,

İyi geceler ...

O hataları hepimiz yapıyoruz.Mesajı yazar yazmaz bir iki saat içerisinde düzenleyebiliyorsunuz yani mesajı onayladıktan sonra tekrar bir defa okursanız bu hataları görüp düzenleyebilirsiniz.Dediğim gibi iş bu zaman diliminin dışında olursa da özel mesaj ile bilgi verirseniz yardımcı oluruz.

teşekkürler :) imla konusunda biraz titizimdir :cool:

kendi yazdığımız mesajların içeriğini neden değiştiremiyoruz?

Öncelikle konu yanlış kısıma açılmış tanışma değil forum hakkında genel konular kısmında olmalıydı oraya taşıyorum.Sordugunuz soru için ise belirli bir süre(tam hatırlayamıyorum ama 2 saat olması gerekiyor) değiştirebiliyorsunuz.Ondan sonra değişiklik özelliği yok.Çok özel bir değişiklik durumu varsa ilgili bölüm moderatörlerine yada yöneticilerden herhangi birine( ben de olabilirim) özel mesaj ile değiştirmek istediğiniz mesajı söylerseniz yardımcı oluruz her şekilde.>Düzenleme yetkisinin sınırlı olmasının nedenlerini de sorarsanız özelden uzun uzun anlatırım ama faydalı bir durumdur.Özellikle üyelerin faydasına bir durumdur.rahatsız olmamak lazım.Sanal alemde mesaj düzenleme yetkisi süresiz verilirse ikinci el kısmı başta olmak üzere pek çok yalan yanlış bilgiler ortaya atılabilir her an her yazılan değiştirilebilir ve takibi çok zor olur takip edilemeyen bir forumu yönetmek de bizler için büyük sıkıntı oluşturur.Kısaca bu şekilde özetleyebilirim.

Merhaba, forumda mesajı düzenleme mevcut ama sil seçeneği yok, bence olması daha iyi.

• Beğen
Tepkiler: jgraves
Geri