Scudo Sports

Mesut Özil'in Almanya milli takımını bıraktığını açıklaması

Scudo
Benim düşüncem iki yüzlülüğünü kendi meydana çıkardı. Zamanında kendimi ALMAN gibi hissediyorum demişti.:D

Ne yapsan yaranamazsın Mesut Avrupaya Çünkü Müslümansın Türksün sen istediğin kadar oralı gibi hisset ama sonunda eften püften bir sebepten ıslıklanırsın... Yine sana bu toprakların sahip çıkar

Naim süleymanoğlu, türk vatandaşlığına geçtikten sonra Bulgaristan cumhurbaşkanıyla birlikte poz verse herhalde herkes ana avrat küfrederdi.

Mesut ta zamanında Alman vatandaşlığını Türk vatandaşlığından üstün görüp, alman vatandaşlığına geçmiş. Yeni ülkesinde ne yaparsa yapsın bizi ilgilendirmez artık.

@gezgin gezer Mesut Özil, (link) doğumlu yani sonradan Alman vatandaşı olmadı. Türkiye'de eğitim görmedi, Türkiye'de yetişmedi, Türkiye'de yaşamadı. Babasının Türk olması ve Türkçe bir isme sahip olması dışında Türkiye ile bir ilgisi yok yani kendisinin.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@Mert 29
Futbol sahalarında hep bir slogan vardır.
"NO TO RACISM" ... Herhangi bir şekilde ırkçı bir hareket yapmaya kalkan futbolcu ceza alır.
Futbolculara dinsel hareketlerin de yasaklanması gerekiyor. Golden sonra haç işareti yapan ya da secde eden futbolculara da ceza verilmeli. Forma çıkaran oyuncu nasıl sarı kart yiyorsa, haç işareti yapan ya da secde eden ya da başka bir dinsel hareket yapana da sarı ya da kırmızı kart verilmeli.
image.jpg

2737728.jpg

Mesut Özil yaptığı açıklamada müslümanlığından da bahsetmiş. Bana ne senin müslümanlığından? Ben neden senin dininin ne olduğunu bileyim ki? Bana neden müslüman olduğunu gösteriyorsun?
Futbolcusun sen. Bir futbolcunun dini beni ilgilendirmez. O futbolcu bunu açıklamadığı sürece de ben onun dininin ne olduğunu bilemem. Bilmem de gerekmez.

Mesut Ozil ırkçılık yapıldı ve bıraktım demiş.
Lukas Josef Podolski, Polonya asıllı Alman futbolcu.Acaba ona da ırkçılık yapıldı mı ? Ya da Polonya devlet başkanıyla fotoğraf çektirse ona da ırkçılık yapılır mı ve yapılırsa o da Alman MT bırakıp Polonya MT tercih eder mi ?
Biraz beyin jimnastiği yapalım.

Bu dan sonrası için mesut a tavsiyem,Alıcak altına bir karbon yol bisikleti keyfini sürecek, akşamları da bisiklet foruma girip çiğdem çıtlicak.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: slckats
@berberci

Ecnebiden daha ecnebi malum çevre Mesut Özil konusunda pek sesini çıkarmıyor.
Batı karşısındaki bitmez tükenmez eziklik ile Erdoğan'a duyulan nefretin birleşiminden oluşan pis bir sessizlik bu.
Öyle ya başarılı futbolcu onlara göre büyük bir yanlış yapıyor: Hem Alman Milli Takımı gibi bir markanın değerini bilmemiş oluyor hem de Erdoğan'la fotoğraf çektirmek gibi büyük bir hataya(!) imza atışını savunuyor...
Tabii bu tayfanın arasında ezikliğine "cool" bir hava katmak için "işinle siyaseti karıştırmayacaksın" diyen tipler de var.
Gülsen, gülünmüyor.
Kızmak, kendimizi tüketmekten öteye gitmiyor.
(link)

@sirrunu
Ben diyorum tencere, sen diyorsun kalemlik.

Ayrıca Haşmet Babaoğlu gibi birini takip edip okumak nedir ya :kptmya:

• Beğen
Tepkiler: rodya
@berberci
buradaki yorumuna tencere kapak oldu ama

cem yılmaz a demişsin etliye sütlüye karışmıyor diye, referandumda hayır göndermesi yapan adam sizin için tarafsız oluyor demek

klasik zihniyet yine engellemiş, kendi gibi düşünmeyenle aynı ortamda bulunmaya tahammül edemeyen şahıslar çıkıpta cumhuriyeti savunuyor ya valla bitiyorum bunlara. müthiş tezatlıklar barındıran, laboratuvarda incelenmesi gereken vakasınız

Batılıların, değişen dünyayı anlamakta zorlandıklarının bir göstergesi daha.

Almanlar, adeta "anlama özürlüsü" gibi davranıyorlar yıllardır; Mesut Özil'in olayı, bunun zirve noktası oldu.

Avrupa daha çok "siyasî göçmenleri" almaya alışmış. X ülkesinden kaçıp gelen birisi mesela Almanya'ya göçtüyse, zaten X ülkesindeki ideolojiden, toplumdan, kültürden, siyasî rejimden, vb. kurtulmak istediği için kaçıp geliyordu. Öyle olunca, Almanya'nın değerler sistemine entegre olma konusunda zorluk yaşamıyordu (örnek: İslam Devrimi'nden kaçıp dünyanın dört bir yanına dağılan İranlılar).

Halbuki 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Batı'ya göçlerin büyük çoğunluğu ekonomik amaçlı gidenler oldu. Göçenler, Batı aşkıyla dolup taştıklarından ya da kendi memleketlerini beğenmediklerinden değil, sırf para kazanmak için Batı'ya gitti. Bu kesimler doğal olarak Batı'nın değerlerini ve bakış açısını benimseme motivasyonu taşımıyorlardı. Yeterince paraları olsa belki oralara turist olarak bile gitmezlerdi.

Şimdi bu ekonomik göçmenlerin çocukları kendilerini içine doğup büyüdükleri Batı toplumunun bir parçası olarak değil, kökenlerinin geldiği ülkenin/milletin bir mensubu olarak görüyorlar.

Özellikle Avrupalılar bu durumu algılamayı başaramadılar bir türlü. İstiyorlar ki sınırları açık olsun, göçmenler gelsin, hem kendileri para kazansın hem de Batılıya para kazandırsın. Bunu yaparken de Avrupalı gibi düşünüp yaşamayı benimsesin. Doğma büyüme Avrupalıdan hiçbir farkı kalmasın (zihniyet anlamında).

(Öyle kebap göçmen varsa, onu biz alalım bence).

Mesut Özil, siyasî görüşümden ötürü değil, bir devlet başkanı çağırdığı için gittim, kim olsa giderdim minvalinde bir şeyler söylemiş.

Bunun boş laf olduğunu biliyoruz; herhalde mesela Romanya başbakanı seni çağırmayacaktı. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı, seni millî ve dinî aidiyetin temelinde çağırdı. Senin başka bir ülkenin vatandaşı olman bir şey fark ettirmedi; çünkü hem sen kendini doğup büyüdüğün ülkeye değil, kökeninin olduğu ülkeye ait görüyordun hem de Türkiye Cumhurbaşkanı seni öyle görüyordu.

Liberal görüş, Batılılara "beyin felci" yaşatıyor. Beyin felç olunca da iş, ırkçılığa gidiyor.

Mesut Özil ve diğer ekonomik amaçlı göçmenler de işlerine bakıyorlar: Batılının parasını alıp, kendisine pek de prim vermiyorlar. Zaten bunun için oradalar. Nitekim, güya çok yerli ve milli duruşu olan Mesut Özil (ve Almanya'daki diğer Türkler) Alman pasaportunu/vatandaşlığını reddedip Türkiye'ye dönmüyorlar (Ayrıca, Avrupa'dayken, kendileri gibi göçmenlerin menfaatlerini destekleyen sol partilere oy verip Türkiye'de ise kendi gerçek dünya görüşlerini ve kimliksel çıkarlarını yansıtan sağ partilere oy veriyorlar).

Acaba neden?

@Rocketman
1) aslında bu ciddi bir tartışma konusudur: türkiye'de sol nedir? ya jakoben tepeden inmecidir veya mezhepçidir... halkı sevmez. anadolu'ya düşmandır. onu sadece askere gidip ölmesi gereken, geri hizmetlerde bulunması gereken, bir tür zenci olarak görür.

iki tip sol vardır türkiye'de: bir, alevi sol... iki, balkan kökenli sol... bazen uzlaşır, bazen savaşırlar... ama ikisi de bugüne kadar halka hiç inememiştir, hiçbir zaman halkın ne olduğunu anlamamıştır.

ama avrupa'da sol böyle değil... avrupa'da her kesime hitap edebiliyor sol. hatta yabancıları kucaklayabiliyor, onların hakkını savunabiliyor. burada üniversiteden yaka paça atılan -sol tarafından- türbanlı kız, avrupa'ya gidince, avrupalı solcular sayesinde bütün haklarına kavuşabiliyor.

türkiye solu avrupa'nın sağına benziyor. hatta bazısı, düpedüz neo nazi havasında! (isim vermiyim, onlar kendini biliyor.)

2) edirne'ye kadar sağcı abimiz, orayı bir aşıyor, solcu, hatta yeşiller partisi...

ama bunun sebebi de var: avrupa'nın solcuları islama hoşgörülü, onların haklarını onlardan çok savunuyorlar. türkiye'nin soluna hiç benzemiyorlar.

buyur, gazze'ye yardım filosuna bak: avrupa solcularıyla bizim islamcılar elele, bizim sol israil'i şakşaklıyor.

bu da belgesi yani...

yukarıdaki yazı uludağsözlük ten alıntıdır (link)

@sirrunu

Büyük ihtimalle dünya görüşlerimiz zıttır fakat bu yazdıklarınıza aynen katılıyorum.

Ama Türkiye Solu'na da ontolojik bir öfke duymamak gerekli. Nasıl Avrupa'daki sol belirli bir sürecin sonucu ise, Türkiye'deki sol da belirli bir sürecin sonucu. Nitekim geçmişin ve bugünün Türkiye Sağı'nın da bu Türkiye Solu'nun ortaya çıkışında (ve bu hale gelişinde) katkısı var (bunun tersi de geçerli, yani karşılıklı olarak solun ve sağın birbirini şekillendirmesi).

@Rocketman o yorumunuzda tek katılmadığım yada açığa kavuşturulması gereken nokta son paragraftı. o yüzden sadece onu alıntıladım

Bütününe katıldığım bir yazı :
(link)

Geri