münferit vagon
Daimi Üye
- Tepki
- 572
- İsim
- Ali
- Başlangıç
- 2014—15
- Bisiklet
- Mosso
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Reşo denilen, Metil Alkol-Metanol içeren jel kıvamındaki yakıttan bahsediyoruz. Sıklıkla Osmanlı Ocağı denilen ocaklarda kullanılıyor. Kampçıların da yer yer kullandığını duydum. Ne kadar sürede kaç kalorilik bir ısıtma yapabildiğinden bahsetmiyorum. İnternette araştırdım fakat yeterli bilgiye ulaşamadım. Bu tür yakıtlar tutuşmadan önce az az buharlaşma gösteriyorlar mı? Bu maddelerin kokuları var mı ve zararlı mı? (Metanolün vücuda alınmasının ne kadar zararlı olduğunu konuşmaya gerek yoktur sanıyorum.) Isıtmada kullandığımız zaman (tava-çaydanlık vasıtasıyla tabiki) ısıttığımız besine hava yoluyla bir zarar veriyor mu?
Kimyasal tepkimesine baktığımız zaman klasik yanma tepkimelerinde olduğu gibi karbondioksit ve su açığa çıkarıyor. Bunlara ek olarak bilgi sahibi ya da tecrübesi olanlar varsa cevaplarınızı rica ediyorum, buyrun
Kimyasal tepkimesine baktığımız zaman klasik yanma tepkimelerinde olduğu gibi karbondioksit ve su açığa çıkarıyor. Bunlara ek olarak bilgi sahibi ya da tecrübesi olanlar varsa cevaplarınızı rica ediyorum, buyrun