Scudo Sports

Metin Bisiklet'in İlgisizliği

atak hariç hepsine ugradım cok eskı esnaflar lakin alıcı değilsen bakıcıysan seni dükkana almayabilirler yüzüne bakmazlar ortak noktaları.sıfır bisiklet aldım internetten adam cok net hocam internetten almışsın kendin toplamıssın ben bakmam bisikletine adama para teklif ettim zorla baktı :D ki vites ayarı yaptırdım benim yaptıgım ayardan daha iyi olmuş diyemedim.

Scudo
Başımdan geçen olayı gelip forumda sizlere anlatmak istedim ama önce bir aratayım dedim Metin Bisikletin namını! duyan varmı diye bu konuya denk geldim... Bisiklet fuarında sıkı bir pazarlık yapıp Mosso eldiveni 35ten 20ye, park ayağını 45ten 30a indirip aldığım Metin bisiklet bana yanlış park ayağı verdi. Bakırköydeki dükkanlarına gittim saç sakal iç içe girmiş 40-50 yaş arası iki 'ne desem bilemedim', yemek yiyorlar selam verdim afiyet olsun dedim biri hiç tınlamadı diğeri selamımı aldı yemeğine devam etti, bende hiç bozuntuya vermedim yemeklerini bölmeyeyim rahat yesinler, suyumu çıkarıp içerken dükkanı gözlemledim bayağı sağlam parçalar vardı, neyse durumu anlattım tamam değiştiririz dediler getirdi arkadan bi park ayaklığı hemen takmaya başladı dedim -bi dk bundan başka yokmu +yok dedi -orta göbeğe takılanda mı yok dedim +yok dedi -eee kadroya zarar verir bu dedim +vermez bişey olmaz dedi -nasıl olmaz dedim hiç tınlamadı devam etti taksın bişey olmaz dedim ve fiyatını sordum fiyatları aynı olduğunu söyledi yaşlı olan nasıl aynı olur marka farklı malzeme farklı bunlarda ikisinin fiyatıda aynı dedi!!!! İç lastik ve el feneri için gidon tutacağı istedim inanırmısınız bu ikisi için 25 tl aldı kuruş inmedi!! uzun yol yapacaktım bu yüzden mecbur aldım. O esnada dükkana iki müşteri geldi ve iç lastiği hala vermemişti benimle ilgilenmeyi bırakmıştı sanki dükkanda yokmuşum gibi davranıyordu. iç lastik diye sordum elemana söyledim ilgilenecek dedi. sonra elamanı diğer müşteriyle depoya gönderdi kapıda durdum sert bir şekilde baktım dedim iç lastik verecektiniz bu kadar uzun sürer mi atarlandım, hiç umrunda olmayan bir edayla pardon vereyim dedi. akşam eve geldim baktım ki malın önde gideni bana kalın supab iç lastik vermiş yarın gidip yedireceğim ona. bu tür şeylere kolay kolay gelemiyorum inşallah kavga etmem. Atak Bisiklet'ide çok met ettiniz vallahi sadece gidip selam verip abicim arkadaşlar sizden çok memnun Allah razı olsun diyesim var :D Atak bisikletin adresini verinde bundan sonra onun yanına gidelim. İstanbulda henüz yeniyim katıldığım bir kulüp dahi yok tek tabanca takılıyorum :)

Çok eski bir Bakırköylü olarak görüyorum ki Metin bisiklet neredyse 30 yıldır hiiççç değişmemiş. Yazık!

• Beğen
Tepkiler: phoenix48
Geçen hafta 2 arkadaşım metin bisiklete gidip iç lastik suluk vs almışlar.
dedimki olum neden oraya gittiniz (daha önce uyarmıştım metin bisiklet hakkında)para kazandırmayın böyle esnaflara diye hemen cevap geldi sorma abi ya hem suluk aldık hemde fırça yedik diye
Bu arada atak bisiklet ahmet dostuma buradan teşekkür ederim
Cuma kaşamı vites ayarları için götürdüm bisikletimi
Kablolar eskimiş değişmesi gerekiyordu akşam işim olduğundan bekleyemedim ayrıca cumartesi günüde tur planlamıştım.
Kardeşim sen bırak ben geç saatte olsa hallederim kaçta gelebilirsin dedi. 23:30 gibi anca işim biter dedim. Ok abi ben buradayım bitir işini gel dedi. Saat 24 e doğru gittim herşeyi halletmiş saolsun
Atak bisikleti şiddetle tavaiye ederim. Çok düzgün esnaftır.

Istanbullu degilim ama gene ne cevherler yumurtlamis Metin Bisiklet diye takip ediyorum konuyu :)

Fuarda Metin bisiklete uğradım. Michelinın dişsiz silik lastikleri hoşuma gidiyordu. Sordum 26" var ama ben kimseye önermiyorum dedi. Bak bu daha güzel su kanalı var zırhı var bu neredeyse iç lastik gibi, napıcan onu piste mi çıkacaksın dedi. Hayır görüntüsü hoşuma gidiyor dedim. Boşver bu daha iyi dedi. Yalnız 28" benim jantlar dedim. Silik lastik istiyorum diye tekrarladım. Zaten bunlar da eskiyince öyle olacak dedi ayarlarız mayarlarız derken biri bisiklet sordu. Tabi oradan daha çok para kazanılması ihtimaline karşın bi anda boş bırakıldım. Tebrik ediyorum mantalitelerini.

@sallehpaul
Atak bisiklet Ahmet bey için ne sanal alışveriş sitelerinde yapılan alışverişlerde nede bizlerin müdavimi olduğumuz bu forumda olumsuz bir tek yoruma rastlamadım ki varsada gözümden kaçmış olsa gerek.eğer avrupa yakasında iseniz ve Sultançiftliği taraflarını biliyor yada yolunuz ordan geçecek olursa cebeci tramvay durağında atak bisiklet diye bağırsan herkes gösterir:)

• Beğen
Tepkiler: sallehpaul
@bilalfidanboy

Abi biz zibidi değiliz çapulcuyuz deseydin :D Abi esnaflar yalan söylemeye çok alışmışlar insanları başlarından savmak için ya da birşeyler satmak için çok kolay yalan söyleyebiliyorlar tabi bu her esnaf için geçerli değil...

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Uzun uzun yazdım sildim... Kelime israfına değmeyecek bir işletme...
30 liralık ürünü 130 liraya kakalayan bir yer...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Yahu bu işletmelerle ilgili yazıları okudukça sinirim tepeme çıkıyor.

Orası iyi burası iyi denilen yerlere de gidiyorum, onlarda da illa bi yamuk çıkıyor. Merida'yı aldığım yere sözde "garanti bakımı" için gittim, adam şöyle bi baktı, ufak 1-2 yeri sıkmış gibi yaptı, tamam dedi, viteslerde sorun var, 2-3 ona da baktı, tamam dedi, yolda yine çatır çutur gidiyorum...

Başka bir yere gidiyorum, orası iyi diyorlar, vites ayarı diyorum, bakıyor, dişlilerin yukarı doğru değişimleri güzel, geriye doğru gelirken de kontrol etmesi gerekirken, bi bakıyorum işi çabuklaştırmak için vatandaş yükseltirkenki gibi tek tek değil, çatçatçatçat diye basıp başa getiriyor ve "tamam oldu" diye bisikleti indiriyor.

Arkadaş, bu kadar mı yaptığınız işten sıkıldınız, madem öyle, yapmayacaksınız? Yapacaksan düzgün yap.

Şu ülkede daha bi elin parmaklarını görmedim herhalde, şöyle işini gerçekten layıkıyla, düzgün yapan adam.
İster "usta" olsun, ister "amele" olsun, ister süper eğitimli bilmemne olsun. Herkes mi bi saçmalama, baştan savma iş yapma ve kazıklama, kısa yoldan para kazanma peşinde? Ben anlamıyorum yahu. Kanımıza işlemiş, pislik bi milletiz gerçekten ya, ben böylesini görmedim, kendi milletini becermeye çalışan başka bi millet daha.

Sıfır bisiklet aldım. Montaj sonrası lastiklere hava bastılar ve siboblar yamuk

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@zfrrrtpc
bu kıyaklarına karşılık sizin de oradan iki adet iç lastik satın alıp evde takmanız gerekiyor. peh!

Metin abimiz meşhurdur. Öylesine yoğundur ki dükkanda denk gelseniz bile size ayıracak vakti bulmak samanlıkta iğneyi bulmanızla eşdeğerdir. 90 lı yılların başından itibaren kendisini tanırım ve arada bir uğrarım. Yaz başı ya da ortası gidipte bir işimi artık eskisi gibi halledemediğim için ya kışa doğru ya da kış ayında uğrarım. Zaten jant akord ayarı ve aynakol sökme takma dışında tüm işlemleri kendim halledebildiğimden pek uğramıyorum.

@Deniz A evet ahmet abi gerçekten çok iyi bende sele aldım ordan bazı bisikletçiler insanlarla birşey almadan gidecek diye tersler gibiler.

geçenlerde uğradım önceden tanışıklığımız yok bana çok yardımcı oldu sağolsun yol bilgisayarı kendisinden almayı düşünüyorum samimi ve güleryüzlü davrandı

Bunda aşağı yukarı 1.5,2 yıl önce metin bisiklette çalıştım, gelen müşterilere güler yüzle karşılıyordum, hatta bazen forumdan olduğunu anladığım kişilere çaktırmadan pompadan para almıyordum sonuçta havayı kendim basıyorum benim emeğim var dimi :D:D

• Beğen
Tepkiler: Fatih Karabas
Koskoca istanbulda ilk gitiğim bisikletçi "Metin Bisiklet" oldu. Bugün itibariyle gittim ve bisiklet bilgim sıfır ve ne alacağımım konusunda kararsız olmama rağmen benimlede ilgilendiler sağolsunlar. 2 kez iki dükkan arasında mekik dokuduk. Tek sıkıntım ben bu işten anlamıyom bana başlangıç için ne önerirsin diyorum. Kaç paran varsa ona göre konuşalım diyor. Herhalde 5000 bütçem var desem ultegra karbon bir bisiklet satmaya çalışacak. Yaklalık 45dklık bir süreden sonra sen bir karar ver öyle gel yardımcı oluruz dedi. Ama bu kadar olumsuz yorum varken gitmem artık

Yorumları okuyunca bizim mahalle telefoncusundan daha aşağılık esnaf modelide varmış onu gördüm.

• Beğen
Tepkiler: KaracaAbdullah
zibidi spor oyuncularından biri olarak o şahsı ve onun gibileri kınıyorum yaptığımız sporu küçümseyen işine mesleğine saygısı olamayan aciz insan örneği

Sizlere Metin Bisiklet'in satış-satış sonrası hizmet-servis konularını nasıl anladığını anlatmayı istiyorum.

Metin Bisiklet'ten Sedona 341 model bir bisiklet aldım.

Bisikleti alana kadar herhangi bir sorun yoktu. Bisikletin ilk ay sonunda ücretsiz bakımı varmış. Verilen garanti belgesinde bu yazıyor. Fakat bisikleti satın aldığımda,garanti belgesinden , " İlk bakım " ve " İlk ay bakımı " kağıtlarının ikisi de yırtılmış. Neyse ki durumu anlatınca; " yanlışlık olmuş,getirin bisikleti biz ücretsiz bakımını yaparız. " dediler.
Bisikleti götürdüğümde,orada bakımı yapacak olan genç,uzun sakallı biri vardı. Çok ukalaca ve kendini beğenmiş bir şekilde , " bir sorunu var mı? " diye sordu. " Ücretsiz bakıma getirdim,genel olarak bakım yapmanız gerekli.Zincir yağlama vs her şeyi kontrol edin,bakım kapsamında " dediğimde bana cevap olarak , " bir sorun yoksa,bakıma da ihtiyaç yok. " dedi. Biraz tartışma,inatla en sonunda zincir yağlamadan,akord ayarına kadar yaptırdım.

--- Bu kısımdan sonrasına LÜTFEN DİKKAT !!! ---

Bu bakımdan 1 ay sonra,bisikletimin akord ayarı bozuldu. Yeniden Metin Bisiklet'e gittim.Akort ayarına 25 TL istediler. Pazarlıkla 20 TL'ye düşürdüm. İsminin Ayhan olduğunu söyleyen bir dayı akord ayarını yapmaya geldi. Daha tekeri çevirip,sorunu görmeden bana dönerek : " Çok sert kullanmışsın bisikleti,hurdasını getirmişsin bize " dedi. Bu yorumun aynısını yapacaklar olabilir, ama kullandığım yer Florya sahil, gayet temiz bir asfalt yolu var. Tur bisikleti ile de akrobasi yapacak olmadığıma göre, sorun benden kaynaklanmıyor. Akord ayarını yaptı, bisikleti eve getirdim. Bisiklet bir hafta boyunca evde durdu. Bir metre bile sürmedim. Haftasonu sürmeye çıktım yeniden, ve akord ayarı yine bozuktu. Yeniden gittim. Yine beni suçladılar,bu sefer sözlü tartışma biraz büyüdü. Fakat dikkat ettiğim bir şey vardı. Ben gittiğimde,daha bisikleti park edecek bir yer bulurken, önceki müşterilerle tartışıyorlardı.
Tartışmadıkları müşteri yok resmen.

Akord ayarı ile ilgili olarak tartışma çıktı. Dayı yine beni suçlayınca, ben de bu sefer alttan almadım. En sonunda geçen sefer verdiğim parayı da alarak çıktım. Üstüne orada çalışan bayan " bir daha da gelmeyin,istemiyoruz " dedi ben dükkandan çıkarken. Ne örnek bir müşteri anlayışı !!!

Bisikletimin akord ayarını daha sonra Kadıköy'de,Velespit'e yaptırdım. Çok memnun kaldım. 1.5 yıl gayet güzel dayandı. 2.akord ayarını Dadaş Bisiklete yaptırdım.Ondan da çok memnun kaldım.En son Tilmen bisiklete yaptırdım.Yine çok memnun kaldım.

Üçünü de tavsiye ederim. Hem kaliteli işçilik,hem ucuz.
Metin Bisiklet gibi,zengin muhiti sömürmeye çalışmıyorlar.

İşin ilginç yanı, biraz sessiz,suskun kalırsanız,sizi saf belleyip,faturayı şişirmeye çalışıyorlar.Gitmeyin bu adamlara. Bunlardan memnun olanlar varsa da, artık nasıl memnun olduklarından emin değilim. Milleti resmen kandırıyorlar. Memnun olanlar da, alacaklı mı artık bilmiyorum. Ama aklı başında,bisikletten anlayan,normal bir insanın gitmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Ve son olarak,bir olay daha anlatmak istiyorum.
Deore M610 set'in fiyatı: 1400 TL civarında. En pahalısı 1450 TL diyelim.

Bir müşteri telefonda fiyatını soruyordu. Önce " telefonda fiyat vermiyoruz " diye cevapladılar.Sanırım müşteri İstanbul dışından arıyordu ve İstanbul'a şu an için gelemeyeceğini söyledi. En son " tamam sizin için bir sefere mahsus,fiyat veriyoruz. 1800 TL,ama işçilik hariç.İşçiliği de eklersek 1950 TL " dediler. Müşteri umarım almamıştır.

Metin Bisiklet'in bu iki olayını yazmayacaktım,ama uzun zamandır inceliyordum.Vukuatları çokmuş.
Metin Bisiklet'in savunucularını,iyi hizmet verdiğini söyleyenleri, geçin. Dediğim gibi,hepsinin bir çıkarı var sanırım.
Bisikletten anlayan,aklını kullanan birisinin, Metin Bisiklet'in hizmetini-işçiliğini-kalitesini anlaması 15 dk sürmez.

Gitmeyin buraya. Haksız yere fazladan para kazandırmayın.

İlla da iyi ve uygun fiyatlı bir yer arıyorsanız ,

-Dadaş Bisiklet
-Tilmen Bisiklet

Saygılarımla

Geri