Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Metin Bisiklet'in İlgisizliği

Metin Bisiklet nasıl bir işletmeyse insanın zihninde özel bir takıntı oluşturuyor. İnternette kask modellerine bakarken bir kaskı çok beğendim. Kaskın şeklini şemalini tam gösteren bir resim olmadığı için mesajla kask hakkında bilgi istedim. Üç gün sonra sadece nokta koyarak cevap verdi. Moon'un kendi sitesinden kaskın resmini bulup link gönderdim ürün bu mu dedim, buysa bedeni kaç diye sordum, cevap yok. Hem son ürün yazmış hem de L ve XL mevcut demiş. İlk mesaj 29 temmuzda idi. Günler sonra lutfedip telefon numaranızı yazın resim gönderin dedi. Numarayı yazdım hala resim gelecek. Messenger'dan de yazmıştım. Ona da bu şekilde günler sonra yetersiz bir iki kelimelik cevaplar yazdı ve devamı gelmedi. Hatta belki ilgilenir diye kaskı siparis ettim, ona rağmen hiçbir değisiklik olmadı ve bir günden fazla bekledim siparişte de bir hareketlilik olmadı. Ben de iptal ettim. Google yorumlarında öve öve bitiremeyen de var, buna çok saşırdım. Adam elindeki malı satmamak için adeta direniyor. Alt tarafı şu beden var diyecek ve ben de sipariş edeceğim. En sonunda başlarım sana da kaskına da derse şaşırmayacağım. İşin kötü tarafı bu kasktan başka hiçbir yerde yok. Hakikaten bisiklet dünyasından çekilmesi ve bisikletçilerin hafızalarından silinmesi gereken bir işletme denilse yeridir.
 
Scudo
İyi polis kötü polisçilik oynanan , 3 liralık mala 10 lira çekilen pazarlıkla 8'e verilen , sağlam bisikleti bozan ve çaktırmamak içi bozduğu parça yerine aynısını bile takmayıp dandik ve bozuk parça takan , lafa gelince karısını ve kızını kullanıp burası aile işletmesi diyen garip bir oluşum. Ayhan denen bir adet canlıda burda çalışmakta.
 
Çok şükür elimizden geliyor akord ve benzeri her bisiklet işi sadece malzeme( dış lastik,.iç lastik ve yama vb.. leri için ise) koşuyolun da master bisiklet mehmet ali ye gidiyorum istanbuldaysam eğer yoksa herşey yurtdışından elbet. kafam rahat muhatap olmam bile esnafla.
 
doğma büyüme bakırköylüyüm. bu metin isimli şahıs, yaklaşık 20 yıl önce vites ayarı için götürülmüş ve hiç kullanılmamış olan peugeot mosaique imi görünce ''bu sele adamın erkekliğini alır'' diyerek bana hiç sormadan seleyi söküp yerine söktüğünden çok daha kötü bir sele takıp bi de üstüne para almıştı. o zamanlar uyanık değilim bişey dememiştim/diyememiştim. ki peugeot nun üstünde gelen sele çok rahat bir seleydi. benden aldığı seleyi de sormadan kendine aldı, sonra sıfır ürün olarak başkasına satmıştır muhtemelen.

bugün ardiyedeki örümcek ağı bağlamış mosaique imi görünce o şahıs aklıma geldi, foruma bir vakasını da ben bırakayım dedim...
 
Giro kask sahibi olmama vesile olan işletme. Bir internet mağazasında şık bir yol kaskı satıyordu ve bu kask sadece burada bulunuyordu. Kalan son ürün yazmış ama bedeni için bir şey belirtmemiş. Defalarca mesaj atıp sormama rağmen ısrarla ve inatla doğru dürüst bir bilgi vermedi. Adam malını satmamak için direndi ve kazandı. En sonunda daha kaliteli ve tabii ki daha pahalı Giro kaskı alarak huzura ermiş oldum. ? Çok tuhaf, çok acayip, anlaşılması zor bir esnaflıkları var.
 
işte o yüzden her işimi kendim görür yerli esnafla muhatap olmam anadolu yakasında koşuyolunda tek bir dükkan bilir ona giderim ama sadece malzeme almaya giderim ustalığıda iyidir yoksa silivrisinden tekirdağına kadar çoğuna gittim düzgün az çok insan gördüm onlar da artık yoklar zaten.
 
Bakırköy'de oturuyorsanız Velo İstanbul'dan şaşmayın. Mağazanın sahibi Sercan ve aslında o da Metin Bisiklet'te yıllarca çalıştı ama öyle bir insan değil. 10 numaradır. Hiçbir sorun yaşamazsınız.
 
Geçen gün burada bakım yaptırdım.Sonraki ilk kullanışımda sorun yaşamaktayım.teşekkürler kendilerine!
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Bu dükkana kadar geldiyseniz 5 dakika daha yürüyerek Turkuaz bisiklete gidin ne işiniz varsa. Başka da bir şey demiyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Bu dükkana kadar geldiyseniz 5 dakika daha yürüyerek Turkuaz bisiklete gidin ne işiniz varsa. Başka da bir şey demiyorum.
Turkuaz Bisiklet (Kartaltepe) ile buranın arası 20 dakika gibidir tahminen. Gitmedim ama, paragöz olmayan iyi bir usta olduğunu söylüyorlar.

Ha eğer, tren yolunun yanındaki Tilmen Bisiklet'ten bahsediyorsanız, Serdar Bey Dalaman'a taşındı, daha çok e-ticaret olarak orada devam ediyor bisikletçiliğe.

@Tolga Özdemir Kendisi orada çalışırken hiç görmedim ama, namını çok duydum :komik:
 
Ayhan'ın gazabına uğramayanlar Metin bisikletten şanslı olarak ayrılmıştır.

Ayhan , Metin bisikletin ayrı bir boyutudur.
Denk geldi, Metin Bisiklet'in önünden geçiyordum. Shimano'nun spesifik bir bottom bracket kablo kılavuzu var. O parçayı arıyorum o zaman. Metin Bisiklet'i atölye gibi görünce sordum. Adını sonradan öğrendiğim Ayhan Bey'e sormuşum. O parçanın pek de önemli olmadığını, uymayan herhangi parçayı da alıp kadroma vida atabileceğini söyledi. Sonra tamamen rastgele şeyler hakkında 5 dakika daha konuştu. "Hıhı. Tamam abi. Eyvallah, getiririm ben." deyip zor kaçtım.
 
Ha eğer, tren yolunun yanındaki Tilmen Bisiklet'ten bahsediyorsanız, Serdar Bey Dalaman'a taşındı, daha çok e-ticaret olarak orada devam ediyor bisikletçiliğe.
Hocam eskiden oranın adı Turkuaz bisikletti. İstanbul'dan gittiğim için taşınmadan haberim yok. Ama sırf muhabbet olsun diye giderdim Serdar abinin yanına.

Ekran Görüntüsü (20).png
 
Geri