Scudo Sports

Metro turizm ile bisiklet taşımak (tavsiye etmiyorum)

Arkadaşlar otobüslerde genel felsefe rüşvettir.Neredeyse her kaptan,mavin vb.leri çorba parasını sever.Ben sordugum zaman(genelde sürekli sorarım) almayacak olurlarsa elllerine biraz para sıkıştır vb.leri kelimeler duydum.Hatta bi keresinde pamukkalede bir mavin sen bana ver 3-5 lira sigara parası ben otobüsün yatağında bile götürürüm yer olmazsa demişti.

Scudo
Çok geçmiş olsun aynı şeyi herzaman yapıyorlar :S Muavinlerin amaçları ceplerine bahşiş atmak adamlar bu şekilde maaşlarından daha fazla kazanıyorlar meslek haline getirmişlerde denebilir bu davranışlarına geçmiş olsun tekrardan.

ben de metroda yaşadığım bir olayı anlatayım
ramazan günü eskişehirden ankara ya gidiyorum iftar vakti oldu muavin şöför 2. şöför hepsi ön tarafta güzelce yemeklerini yediler yolculara su bile vermediler yemekleri bitinceye kadar benim yanımda bir miktar yiyecek vardı yettiği kadar dağıttım o günden sonra birdaha önünden bile geçmedim metro elemanlarının yerine odun koysalar daha iyi hizmet verir kamil koç tan başkası yalan birde metro otobüslerine kendi arabanızla yanından geçerken dikkat edin çoğu hız sınırının üstünde gidiyor

ben 2008de izmir'den istanbul'a metro turzimle gittim 12:00 saat sürdü bir daha bu firmayla seyahat etmedim.ulusoyu tercih edebilirsiniz hem çok kaliteliler hemde çok kibarlar.ayrıca otobüs ağzına kadar dolu olmuyor.ve her ilin ilçenin terminaline girmiyorlar.aradaki fiyat farkı genelde 5 tl.bazı yerlerde metro daha pahalı oluyor.

geçmiş olsun...bence durumu, firmaya yazılı olarak bildirin ve zararınızı karşılamalarını, aksi halde hakkınızı arayacağınızı, gerekli yerlere başvuracağınızı söyleyin. ayrıca üye olduğunuz bütün forumlara vb. de şikayetinize verilen cevabı yazacağınızı söyleyin. durumu tüketici derneği, sanayi ve ticaret bakanlığı vb. her yere yazın derim. bir mektup yazdıktan sonra her yere postalayabilirsiniz. firmanın imaj zararının sizin zararınızdan daha fazla olacağını anlamalarını sağlayın derim...yazan arkadaşlardan da görüldüğü üzere, metro mümkün olduğunda uzak durulması gereken bir firma. varan'ı da metro firmasıyla değil, sahibi kendi adına satın almış. belki onlar da markanın olumsuz imajının farkındalar. bildiğim kadarıyla metro, otobüs filosunun tamamı kendine ait olan bir firma değil. farklı bölgelerde, otobüsü olan, metro markası altında taşımacılık yapıyor. Bir tür taşeronluk anlayacağınız. o yüzden de paradan başka bir dertleri olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: Eray ADALI
Biraz garip olacak fakat farklı bir çözüm söyliyim size.
Kamil Koç zaten bildiğiniz gibi bisiklet taşıyacağını duyurmuştu. Onu tercih edin. Eğer edemiyorsanız, 1 bilet de bisikletiniz için alın. İnsan gibi koltuğa oturtun, sarılıp götürün.

Eğer bu da olmuyorsa 5-10 lira muavine vereceksiniz. Güzel güzel taşıyacak bisikleti :)

• Beğen
Tepkiler: Alper Onur ARSLAN
Bayram tatilleri gibi şehirlerarası otobüslerin çok yoğun olduğu zamanda özellikle kesinlikle ama kesinlikle başka bir firmadan biletinizi önceden alın,arkadaşımı uğurlamak için 3(üç) saat rötarlı gelen otobüslerini beklemiştik avrupa yakası kalkış noktasında.

arkadaşım seni çok iyi anlıyorum malesef ülkemizde bisiklete saatli bir bomba gözü ile bakılıyor inan bana bisiklet yerine otobüs bagajında asit taşısan kimseden ses çıkmaz ama iş bisiklete gelince böyle sinir bozucu durumlar kaçınılmaz neden hala anlamadım.sanırım 1-2 ay önceydi bisikletimle içinde bisiklet mağazası olan bir alışveriş merkezine gittim amacım mağazayı gezip diğer bisiklet modellerine bakmaktı.kapıdaki güvenlike bisiklet mağazasına geldiğimi söyledim iyi dedi ama bisiklet sürmek yok içeride tamam dedim bisikletimi elimde sürerek avm'de ilerlerken karşıma bir güvenlik daha çıktı içeride bisiklet ile dolaşmanın yasak olduğunu söyledi bende kapıdaki güvenlikten izin aldığımı söyledim ve ilerlemeye devam ettim derken bir güvenlik daha yanıma geldi oda aynı şeyleri söyledi telsizden anons geçmişler içeride bisikletli birisi geziniyor diye sanki yanımda hidrojen bombası var neyse bu sefer moralim bozuldu dışarı çıkayım derken bir güvenlik daha aynı şeyleri söyledi yani avm'de bisiklet ile dolaşırken neredeyse canlı bomba taşıyormuş gibi bir durumla karşılaştım.ülkemizde bisiklet malesef istediği yere gelemez bu zihniyet devam ettiği sürece.

kamil koç iyidir. yalnız pamukkale'de sorun çıkarmıyor. iki defa bisikletimi taşıdılar ne para istediler ne de tartışma çıktı. metro zaten tercih ettiğim bir firma değil. bir daha aklında olsun da firma farkı var anlayış farkı var.:)

geçmiş olsun. metro türkiyedeki en kendini bilmez marka, bütün çalışanlar kendini birşey sanıyor ve hepsi kendi başına hüküm veriyor. ben de 1 ay önce izmirden istanbula bisiklet getirdim. metronun istanbul otobüsünün kaptanı kendi cebine 50 lira para istedi hatta ayrıca bagajım da yoktu bi küçük boy valiz vardı gidiş dönüş bilet alacaktım ve kilo sınırını aşmıyordum bisikletle. 50 lirayı verecek olsam bile hiç sağlam olmicağını anladım ve tek tek bütün firmaları aradım,

nilüfer turizm bisikleti alırız dedi, güvence de verdi sonradan beni yolda bırakmayın almayız diye dedim onlar da merak etmeyin sorun olmaz dediler ve öyle de oldu hiç bi şekilde saygısızlık etmediler. bisiklet bagajınız için kesinlikle nilüferi öneririm.

• Beğen
Tepkiler: ErdincAydin78
1999'da askerden teskeremi alıp eve dönüyorum. malesef ismi lazım olmayan o beldeden geçen tek tük firmalardan biri bu. dolu valizimi koydum bagaja, fiş kesmek falan yok. neyse yolda uyumuşum. eskişehir otogarda bir ara uyandım, camdan bakıyorum, muavin denen şey, inen yolculara çantalarını veriyor, aaa baktım benim çanta yaşlı bir amcanın elinde, gidiyor. fırladım çantamı geri aldım, salak muavine yaptığı şeyi gösteriyorum, aval aval bakıyor.

yıllar sonra bisikletimi bu sefer kamil koç'un bagajına yazın en civcivli en kalabalık bir cuma gecesi seferinde, hiç sorgu sualsiz koymuşluğum da vardır, bu memlekette böyle şeyler de oluyor....

günahınızı vermeyin bu metro'ya.... ama kime söylüyorsun, tıklım tıklım gidiyorlar. herkes memnun.

@Soner Sarihan

Nilüfer Turizmi kullanıyorum. Bir defa bisikletle ve çok defalar da normal bagajımla seyahat ettim. En ufak kusurlarını görmedim. Tavsiye edilir. Bisikletle ilgili gerek otobüste gerek serviste hiiç sorun yaşamadım.

metro bir arkadaşın da dediği gibi minibüsçüler gibidir. asla tavsiye edilmez.

bisikletin için üzüldüm dostum. maalesef ben de 1 haftadır istanbul-ankara arası bisiklet taşınır mı diye firmalara soruyorum ama işi sürekli yokuşa sürüyorlar ve bi dedikleri bi dediklerini tutmuyor. o yüzden vazgeçtim hatta lanet ettim. 2 hafta bisiklet kullanamayacağım :(

Bısıkletle ılgılı anım yok ancak bebek hedıyesı olarak bursadan ıstanbula bebek arabası goturdum ama sıkısıklıktan yamulmustu.Gorevlılerle konustum bı sıkıntı cıkartmadılar gereklı yerlere meseleyı anlattım once tamır ettırdıler daha sonra tamırdede olmaması nedenıyle yıne ısın pesıne dustum ve yaklasık 30 gun ıcınde falan degıstırılmıs bır sekılde aynı urun aynı model geldı.Tavsıyem ısın pesıne bırakma sonuna kadar sarıl

@CENGİZ.ÖKSÜZ

görüştüm nilüferle, kutusunda olursa kabul ediyoruz dediler. saçma geldi açıkçası. ama bir daha arayım bakalım...

Öncelikle geçmiş olsun.Metro son yıllarda eski kalitesini yitirmiş bir firma.Ben bu tür yolculuklarda Kamil Koçu tercih ediyorum gayet duyarlı davranıyolar

@Hasan Kılınç

sevgili kardeşim bundan sonra bırak bisiklet taşımayı kendini de taşıtma bunlara..hatta eşini dostunu da başka firmalara yönlendir..hatta hepimiz böyle yapalım..

Öncelikle geçmiş olsun.Arkadaşlar tren için bisiklet taşıma durumu nedir aceba bilen var mı?Bisiklet için artı bir ücret alıyolar diye biliyorum ben ama bu konuda tecrübesi olan arkadaş varmıdır?

@Deniz Yavuz

ben kutusuz olarak ön teker sökülü ve sadece streç filmle sarılı bir şekilde paketledim. hiç bir sorun olmadı. kutusuz da götürseniz sorun çıkarmazlar bence.

Geri