Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Metroda bisiklet

@Betül özkal

tramvaya bisiklet sokmak çok zor.Sabahları işe giden insanların,gündüzleri ise turistlerin yoğunluğu söz konusu ama öyle böyle değil.Soksanız bile insanlara çarpar bir şey olur.Zincir birine değer kirletir falan.Yaya olarak bile tramvayda zor inilip biniliyor :) Ancak kadıköy kartal metrosunda çok kez bisiklet taşıyanı gördüm.

Scudo
Evet bende kadıköy kartal arası çok kez bisikletle yolculuk ettim akşam saatlerinde zaten boş oluyor(20:00den sonra) saat 24:00 e kadar metro var çok rahat kullanabilirsiniz. Geçerken engelli kısmından geçip normal gişeden 2 defa istanbul kart basıyorsunuz. Banliyöler işlerken de kullanmıştım hiç sorun yaşamadım.

@Ömer Ş.

Doğrudur ama ben özellikle inmeden önce metroya gittim görevlilere bisikletimle binebilirmiyim yasak mı dedim yasak yok binebilirsiniz dediler özellikle yasak değil dedi ama tabi akşam olan bir durum olduğundan ses de çıkarmamış olabilirler 5 6 gibi aşırı yoğun zamanlar da değil tabi o saatlerde kendimiz binemiyoruz kaldıki bisikletle girelim ama dediğim gibi görevli taşımama turnikeden geçirmeme bile yardım etti defalarca

@Soner Közen

Türkiye'de yaşamak zor artık. Gelişim 0, buda vatandaşları eskimiş bir kafayla yaşamaya zorluyor. Cidden bazen yaşadığım yerden utanıyorum. Spor alanında bir gelişme hiç yok. Antrenörlük bölümü öğrencisiyim fakat verdiğim 4 yıllık emeğin nereye gidiceğini merak ediyorum. Sistem yanlış bırakın ki anlayışlar nasıl doğru olsun.

• Beğen
Tepkiler: Mert1706
İstanbulda evet, günün yoğun saatleri dışında bisikletle metroya tramwaya binilebiliyor ki, çok sefer bindim.

Ayrıca, katlanır bisikletle otobüse tramwaya metrobüse, en yoğun oldukları zmanlar dahi bindim bişey diyen olmadı.

İş gelişmişlikten öte, kalabalık, metro, araç, vagon başına düşen insan oranında.. İstanbul kalabalık, yapacak bişey yok. bskleti geçtim bazen ben 3 4 tane metrobüsün önümden geçmesini syredip, sonuncusuna zar zor girebiliyorum...

• Beğen
Tepkiler: Ubeyd
Ankara da metro ve banliyolarda bisiklet serbestmi ek ücret basıyomuyuz bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...

Selamaleykum arkadaslar ben basaksehirde calisiyorum ise hergun bisikletle gidiyorum bazen yorgun oluyorum metroya atiyorum kendimi ve bisiklete hic bi ek ucret odemiyorum sadece marmarayda 2 ucret aliyolar saat sinirlamasi var sabah 7.9 aksamda 17.20 saatleri arasinda almiyolar ama genelde guvenlikci arkadaslarin insafinada kalmis bikere almadilar genelde saat 6 da paydos ettigim icin biniyorum aliyolar

Kadıköy-Kartal metrosu arasında götürdüm ek ücrete tabii tutulmuyo ama akşam 8den sonra alınıyo.

İmla hatası olmuş biraz 8den önce metronun içine alınmıyo yani 8den sonra metronun içine alınıyo anlamında.

Türkçeyi katlettin. :D

Akşam 20:00 dan sonra serbest. Demek istedin sanırım

• Beğen
Tepkiler: MehmedBircan
@MehmedBircan akşam 20:00'den önce metroya bisiklet alınmıyor yani. Tamam ama neden 20:00? Yani gündüz saat 15:00 veya 16:00 gibi olsa bile almıyorlar mı?

Ekleme: Şimdi telefonla beyaz masayı aradım. Normalde alınıyor ama yoğunluk varsa alınmıyor dedi. Yani hiç yoğunluk olmazsa gündüz 12:00'de bile alınabilir dedi.

@Anonim Evet bildiğim kadarıyla öyle bisikletimi yaptırmıştım gelirken metroyu kullanayım dedim saat 5-5,30 civarıydı saat 8den sonra alabiliyoruz dedi.

zaten normalde metrolar tek ücret alıyor.
ama marmaray veya metrobüsler bisiklet için ayrı ücret istiyor.
ama ben genelde bunlara para bile ödemiyorum :D

@guplok peki İETT alıyor mu bisiklet? Yani normal otobüsün içine alıyorlar mı? İmzanız çok güzelmiş bu arada :)

@Anonim öyle yoğunluk v.b. göreceli şeylerle değilde bir standardı var. 07:00 – 09:00 / 16:00 – 20:00 saatleri haricinde istediğin gibi bisikletin ile metroyu kullanabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: MehmedBircan
@Anonim Bana sormamışsınız ama İett ye almıyolar sadece bazı İett otobüslerinin önünde bisiklet aparatı var ona koyup götüebiliyorsunuz.

@Anonim aslında almaları gerek ama şoförden şoföre değişir. adam aksi çıkıyor bazen almıyor o zaman. birde otobüsün boş olması lazım. Bizim arkadaşlar otobüse koyuyor genelde
Bu arada imzamı beğendiğine sevindim :)

Savaş, büyük bisikletler akşam 4-8 arası alınmıyor metroya diğer zamanlar ek ücrete tabi değil. Birde sabah 7-10 olması gerekiyor yanlış hatırlamıyorsam

Geri