İzmir izban metro duraklarındaki bazı bayan güvenlikler işlerini iyi yapmanın kuralları sonuna kadar uygulamanın derdindeyken olan yine bize oluyor yine bisikleti sırtlayıp merdiven çıkan biz olalım peki neden ? Bisikletle yürüyen merdivene binilmiyormuş çünkü oraya bi sticker yapıştırmışlar. Ben çocuk değilim o bisikletin o yürüyen merdivende bi yere takılma ihtimali normal yürüyerek binen bi insanın ayakkabısının sıkışma ihtimalinden fazla değil. Zaten yürüyen merdivende yoğunluk olduğunda bekleyip çıkarıyorum. Bi yandan hizmet veriyosunuz bi yandanda sanki bisikletliler metroyu kullanmasın aman bize sıkıntı olur soğutalım politikası var sanki. Sanki güvenliklere birisi emir vermiş aman bisikletlilere dikkat edin belki uzaydan gelmişlerdir her geçtiklerinde bişey söyleyin demişler sanki. Her metroya bindiğimde güvenlik arkadaşlarla garip bi muhattaplık yaşamaktan bana sıkıntı geldi.
Burdan söylüyorum izmir bornova tarafındaki metro ne kadar çağdaş duruyor üstelik hızlı ve daha iyi aktarma yapıyorsunuz izbana bindinizmi sanki bi anda attan inip eşşeğe binmiş gibi oluyorsunuz.
izban metroda 20 dakika metro gelmesini bekledim 20 dakika metro gelicekse yapmasınlar arkadaşım bu işi yapamıyolarsa yapmasınlar. 14 dakikalar 17 dakikalar bunun adı metro değil bildiğiniz trendir metro dediğiniz 5 ila bilemedin 7 dakika da gelen hızlı bir ulaşım aracıdır. aynı tren yolunda yük treninide geçirirsen o metroda gelmez insanlara hizmet veriyim derdinde değilde metroda insanları uğraştırmak için kilometre hesabı yapıp blokaj sistemi getirirsin nasıl olsa çok unutkan insan var 3 saat içinde kartındaki blokajı kaldırmadımı bir durak gitsende 7.80 tl kesiliyor ve unutupta çıkıp gittinmi bir durak parasına neredeyse 8 tl ödemiş oluyorsun.Daha önce cebinde 2.30 tl si olan metroya binip istediği yere giderken şimdi karta 7.80 tl yükleyemen insan metroya binemiyor izmir izbanda. Burdan tekrar izbana soruyorum 3 kilometrenin 5 kilometrenin hesabını yapar gibi gözükürken madem gidildiği km kadar para bloke ediliyor her durağın arasındaki km aynımı ? Neden o zaman her 1 durak için yine karttan 2.80 kesiliyor.
Zaten kartını basıp 2.30 du şimdi 2.80 ki o da zamlandı giden insanlara ekstra kart blokajını kaldırma yükü bindirdiniz. Verdiğiniz hizmet kaliteli olsaydı bari. İzmirde ekmek olmuş 1.25 sen metroyu yapmışsın 2.80 bu nasıl adalet bu nasıl hizmet kim denetliyor bu özel sektörü.Arkadaşlar bu devletin yaşayan haklına sunduğu en temel hizmetlerden biridir toplu taşıma adı üstünde buna durup durup kafanıza göre zam yaparsanız insaları kızdırırsınız.
Herkez kafasına göre zam yapıyor gereksiz yasaklar koyuyor ipini koparan iş yaptığını zannediyor.
Belki biraz aşırı eleştriyor olabilirim izbanı ama görünen köy kılavuz istemiyor.
Benim metroda gördüğüm budur.Hiç te sert eleştiriyorum diye kusura bakmasınlar güzel olan bornova hattınıda hatırlattım konu içinde demekki hakkı olana hakkıda veriliyor...