Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Miami'de bisiklet yoluna duyulan saygı

@volkanxx
Onlar malesef her yerde.
Size önerim İZSU arıtma tesislerine yakın taraflar yoksa mangalcılardan,buradan neden geçiyorsun diye azarlayan teyzeler,ablalar,nineler her yerdeler.

Bir gün semaverin üstüne düşen bir çocuk görmüştüm bisiklet ile düşen çocuk semaveri kuranın yakınıymıs meğer.Üzüldüm ama birazda adamın akıllanmış olabileceği düşüncesi aklıma geldi.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Scudo
imrendim.bisikletliye ve insana saygı, medeniyette son nokta. baktım da öyle bisiklet yolu da dolup taşmıyor bisikletliyle. ama adamlar yapmışlar mis gibi yolu. helal olsun.

• Beğen
Ya Türkiye de bu seviye ye ne zaman gelinir acaba. Bunlqf insansa bizim insanlarimiz ne adamlar motorla bile girmiyor yola bize yazık ya la

• Beğen
@rsomuncu

hiç bir zaman :) amerikalı güzel bi hatun bulup evlenip gitmek gerek

İstanbul anadolu yakasinda bisiklet yolu ustunde piknik yapan insanlar gormuslugum var insanlardaki bu kural tanimamazlik ve saygisizlik oldugu surece bu goruntuler bizim icin tatli bi hayal olarak kalacak sanirim

• Beğen
Türkiyede değil bisiklet yolu bisikletliye saygı yok.
böyle bir yer olsa tepesine siren takmış resmi araçlardan motorsikletlilere kadar kimse umursamadan kullanır kesin

• Beğen
Bizim bütün ülkeyi, ilkokul 1. sınıftan ilkokul 5. sınıfa kadar tekrar sınıflara sokmamız gerekiyor çünkü adab-ı muaşeret kuralları,topluluk içinde yaşayabilme kuralları,saygı gibi kavramlar ilkokul 1. ve ilkokul 5. sınıf arasında çocuklara veriliyor.
Yere tükürmeyeceksin,başkasının hakkına saygı duyacaksın,ağzın doluyken konuşmayacaksın vs vs...
Bizim ülkemiz için abartısız en az bir yüzyıl gerekiyor.
(Piknik yapılacak yer seçiminde yanlış karar verenleri de, kimse gücenmesin ama, tarlaya veya bağa-bahçeye salınan sahipsiz öküzlere,sığırlara,davarlara benzetiyorum)

• Beğen
Elmalarla armutların karşılaştırıldığı yanlış bir kıyaslama olmuş. Bir kere Türkiye'de böyle bisiklet yolu yok, bizdeki bisiklet yolları bisikletin ülkedeki genel algısına uygun şekilde. O algı da "bisiklet çoluk çocuk işidir" algısı. Dolayısıyla araç trafiğinin yapıldığı yollar değil, yaya trafiğinin yapıldığı yerlere bir şeridi boyamak suretiyle güya yapılmış yollar. Hani "çocuklar da şuradan sürsün" diye.

Bu videodaki yol ise bisikletli ulaşımın halkça benimsendiği bir ülkede, bisikletle ulaşım için yapılmış. Yani adam işine gücüne bisikletle gitmesi için bir yola ihtiyacı var. Bizde bisikletle işe giden on elde bir parmak bile etmez. Böyle bir ihtiyaç olmadan hiçbir belediye de bu işe girmez, çünkü, gavur tabiriyle "business case" yok. Öyle olmayınca da olanlara şükredip oradan süreriz, ya da ya Allah bismillah deyip trafiğe karışırız. Hele servis araçları veya şirket arabaları değil de bisikletle işe gitme oranı ciddi rakamlara gelsin, ihtiyaç hâsıl olsun, yolu da yapılır, ihlalinin cezası da tanımlanır.

Bah hele zibidiye bahhh hele...Eşeh gadar adam olmuş halan dahan pisüklete piniyor.(Piknik yerlerine yakın bisiklet yolundan geçerken, duymanız şiddetle olası şiveli yurdum insanı cümlesi)

Caddebostan sahildeki bisiklet yolu çöplerden sızmış leş sular, çimlerin sulama sonrası taşan suları, sahilden denizden çıkanların ayaklarıyla taşınan kum ile müthiş bir bisiklet yolu. Bisiklet yolu üzerinde ise denizden çıkmış pehlivan gibi yürüyen olası bir ikazında üzerine yürümeyi bekleyen bir insan görüntüsü. Motorsikletini sergileyen insan bile var. Ve her şeyi geçtim, böyle kalabalık günlerde bile üç koldan son sürat yarış halinde olan mtb ergenleri.
Her şey o kadar devrik ki, anlatımını bile düzgün yapamadım.

@Mehmet Cemre Kısa bunca kaosun icinde uc mtb li ergen yaris yapmaya kalkarsa, bisiklet yolundaki diger kisileri hice sayarak, insan kiziyor. konunun fakirlikle bir alakasi yok yani. dileyen diledigi gibi sursun diledigi bisikleti, ancak baskalarinin uzerine surmesin.

• Beğen
Tepkiler: Max Torque
@B.Celik Bazıları var, yolun ortasından gidiyorlar, ani hareketler yapıyorlar, kaldırıma çıkıyorlar. O konuda haklısın.

Dediğim olay bu videoda çok iyi görüntülenmiş.Videodaki müziğe tahammül edebiliyorsanız izlemeye değer...

Yol kenarında mangal yakmak nedir arkadaş ben anlam veremiyorum. Mangal tamamen keyif işidir o yolun kenarında nasıl bir keyf alınıyor. Çok şükür memleketim kayseri henüz o medeniyet seviyesine gelmedi ben hiç görmedim yolda mangal yakan :D

Saygıdan değil Kanundan ve özellikle CEZA dan korkmaktır durum.Medeniyetle,eğitim seviyesiyle kültür düzeyiyle uzaktan yakından alakası yoktur bu durumların,ağır cezalar ve yaptırımlar herkesi yola getirir.İnsan heryerde insandır ister Amerika'da olsun ister Türkiye'de,hafiflet cezaları uygulatma kuralları görelim o zaman Saygılı? diğer toplumları!

Geri