Scudo Sports

Milli yarışlarda bisiklet uygunluğu

@Electronkksl
Tabii cevap veririm.
Senin gibi gençler için dişli/ruble sınırlamalarına genellikle yol bisikleti yarışlarında rastlıyoruz.
En azından ben, henüz dağ bisikleti yarışlarında ruble ile ilgili bir sınırlama duymadım.

Rublenin kaçlı olduğu o yüzden fark etmez. 6/7/8/9/10/11/12 rublelerin herhangi biriyle MTB yarışlarına katılabilirsin.
Yine de katılmayı düşündüğün yarışların bilgi sayfalarını okumanda fayda var.
Bazen kurallar, şartlar yarıştan yarışa değişebiliyor. Ruble veya başka pekçok önemli konuyla ilgili bilmen gereken çoğu şeyi yarış bilgilerinde bulabilirsin.

Scudo
@selim82

abi merhaba 15 yaşındayım orta seviye bir yol bisikletim var.kayseride yaşıyorum ve burada gradfonfo düzenleniyor her sene 3-5yarış oluyor. ferdi lisansım var katılabilirmiyim yarışın zorluğu nedir.kendime güveniyorum uzun sürüşler yapmışlığım var yüksek ortalama ile 130+ sürmüştük grup halinde katılabilirmiyim katılmalımıyım
@K. G. AKA rica ediyorum benim soruma da cevap verebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: K. G. AKA
@Electronkksl @undefined Gençler, sizlerin bu güzel spora gönül vermiş olması çok güzel. Bu şevikinizi sürdürün, bisiklet uzun yıllar devam etmek için güzel bir spor.

@K. G. AKA rica ediyorum benim soruma da cevap verebilirsin.
Tabii sana da cevap verelim.
Kayseri'deki Gran Fondo'ya aşina değilim. 15 yaş için klasmanı var mıdır o yüzden bilmiyorum. Ancak Gran Fondo'ların, 15-17 yaş klasmanı oluyor sık sık.
Ferdi lisans, bu yarışlara katılmak için yeterlidir. Tabii her sene güncelletmen (vize etmen) lazım lisansını.
Zorluğu nedir soruna cevap vermem doğru olmaz çünkü Kayseri'deki parkuru bilmiyorum. Ama düzenli antrenman yapıyorsan durum iyi. Ben sana öncelikle Gran Fondo'ların kısa parkurlarını tercih etmeni öneririm. Daha kısa yarışlarda tecrübe edinip, mesafeyi sonra uzatman daha yerinde olur.
Düzenli antrenman ve ailenizin de desteği ile siz gençlerin elinden birşey kurtulmaz.

• Beğen
Tepkiler: bymelih6
@K. G. AKA şimdi farkettim en küçük kaç dişliyle katıla bilirim diye sormak istemiştim 😅 😅 😅 (umarım bu sefer anlata bilmişimdir :) :) :))

@Electronkksl Dediğim gibi MTB yarışlarında dişli sınırı ben daha önce duymadım. Dişli sınırlamaları, yol bisikleti yarışlarında oluyor.
O yüzden MTB yarışına istediğin dişliyle girebilirsin. Tabii, sahip olduğun viteslerin parkura uygun olması senin için iyi ve avantaj olur.

@selim82

abi merhaba 15 yaşındayım orta seviye bir yol bisikletim var.kayseride yaşıyorum ve burada gradfonfo düzenleniyor her sene 3-5yarış oluyor. ferdi lisansım var katılabilirmiyim yarışın zorluğu nedir.kendime güveniyorum uzun sürüşler yapmışlığım var yüksek ortalama ile 130+ sürmüştük grup halinde katılabilirmiyim katılmalımıyım
18 yaş altı yarışamayabilir. Yada izinle oluyordur. Yarışmak tür mantığı ile gitmeye benzemiyor malesef tehlikeler çok daha fazla . Zorluk senin performansına göre değişir.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri