Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mini folding bike

@Ozan k. Stok tutmadığını sanmıyorum. Yedek parça da bulundurmak zorunda bu kanunen böyle. Sattığı ürünün yedek parçasını bulundurur. Zaten mesele sadece yedek parça değil değişim de olabilir ellerinde olan bisikleti kolayca değiştirebilmeleri de önemli. Küçük esnaf olan bisikletçiler bile gizli stok tutuyorlar. Yani bizim bilmediğimiz çok şey var. Koca ithalatçı firma hayli hayli stok saklıyordur. Yeter ki firmalar arası ilişki iyi olsun. Bmw Almanya için çok köklü iyi bir firma Dahon global ile de gayet rahat ilişki kurabilir. Yani Dahon Türkiye ile ilgisi yok direk Dahon global ile anlaşması vardır onların diye düşünüyorum...

Scudo
Abicim Ben o sektörle dirsek temasındaydım, BMW 320'nin tamponu stokta olur ama mini bisikletin parçası olmaz. Git telefon et, ayna kolu kırdım elinizde var mı de varsa çok şaşırırım. Ben bizzat dahon'un arka attırıcısının bulunmadığını biliyorum mini haydi haydi yoktur...

Yine de sen bilirsin..

Not: stok tutmak zorunda değiller 15 günde parça temin etmek zorundalar ikisi farklı şeyler :)

Olmazsa temin ederler merak edecek bir şey yok diyorum ben de. Eğer temin edilmiyorsa da bu Dahon'dan kaynaklıdır. Yani aynı şey Dahon için de geçerli madem parçaların bazıları onlardan.

Ayrıca yanlış anlaşılmasın ben sadece konusu yoktu forumda bahsetmek istedim. Bisiklet aldım ben almak için yazmıyorum yani...

@Ozan k.

Aslı bisiklette konu açılmışken bu kadar katlanır bisiklet hatta dahon kullanıcısı varken forum üyelikleri var mi hakikaten merak ediyorum.

Aslı bisikletin çok müşteri memnuniyetine önem veren bir firma olmadığına şahit oldum. Yani nasılsa birilerine satıyoruz alan alıyor mantığı ile hareket ediyorlar gibi geldi. Bir başka ithalatçı firma Fuji bisikletlerin ithalatçısı olan Melsa bisiklet ile kıyaslama imkanım oldu. Gerçekten arada çok fark var Melsa çok ilgili davrandı, siz ne istiyorsanız öyle yapalım diyorlardı. Ben de şaşırdım bana hiç sorgulamadan neden değiştirelim sorun ne bile demeden kutulu yeni bisiklet vermişlerdi....

Mini Cooper katlanır bisiklet kullanan var mı ? Performansı nasıl acaba ?

• Beğen
Tepkiler: dreams_scenarist
Daha önceden Dahon mariner d8 kullandım, satıp yol bisikleti aldım. Hakkını vererek kullanamadım. Şimdi tekrar katlanıra dönmek istiyorum. Mini ler de ilgimi çekiyor.. Temiz bir mini ile takas öneren de oldu. 2019 yeşil renk olanlar nasıldır? Hangi katlanırla kıyas edilir? Sürüş konforu, sağlamlığı ne durumdadır?

Mini sadece markanın basıldığı bir bisiklet. Kadroların çok büyük bir kısmı taiwanda üretiliyor. Üzerindeki grupsete bakmak lazım ama onlarda değişebiliyor. Yani sıkıntı yok. Dahon ile aynı ayardadır diye tahmin ediyorum. Eğer mini markasını seviyorsanız bence alın. En iyi bisiklet sahip olduğundur ve en iyi bisiklet aşık olduğundur. Eğer sen mini'ye aşık olacaksan onu almalısın yoksa bir kenarda biblo gibi durur sonra gözüne batar depoya gider, sonra depodan kömürlüğe, kömürlükten hurdacıya şeklinde serüvenlere çok şahit olduk. Tabi şimdi Letgo falan çıktı, arada letgo'da satılabilir :) Her ne olursa olsun seveceğin, aşık olacağın bir bisiklet al. Bu Mini olabilir. Kullanmadım ama asla kötü olacağını düşünmüyorum. Belki dahon veya Tern firmasına bile ürettirmiş olabilirler.

Daha önceden Dahon mariner d8 kullandım, satıp yol bisikleti aldım. Hakkını vererek kullanamadım. Şimdi tekrar katlanıra dönmek istiyorum. Mini ler de ilgimi çekiyor.. Temiz bir mini ile takas öneren de oldu. 2019 yeşil renk olanlar nasıldır? Hangi katlanırla kıyas edilir? Sürüş konforu, sağlamlığı ne durumdadır?

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Mini sadece markanın basıldığı bir bisiklet. Kadroların çok büyük bir kısmı taiwanda üretiliyor. Üzerindeki grupsete bakmak lazım ama onlarda değişebiliyor. Yani sıkıntı yok. Dahon ile aynı ayardadır diye tahmin ediyorum. Eğer mini markasını seviyorsanız bence alın. En iyi bisiklet sahip olduğundur ve en iyi bisiklet aşık olduğundur. Eğer sen mini'ye aşık olacaksan onu almalısın yoksa bir kenarda biblo gibi durur sonra gözüne batar depoya gider, sonra depodan kömürlüğe, kömürlükten hurdacıya şeklinde serüvenlere çok şahit olduk. Tabi şimdi Letgo falan çıktı, arada letgo'da satılabilir :) Her ne olursa olsun seveceğin, aşık olacağın bir bisiklet al. Bu Mini olabilir. Kullanmadım ama asla kötü olacağını düşünmüyorum. Belki dahon veya Tern firmasına bile ürettirmiş olabilirler.
Yok yok, katlanırı hakkını vererek kullanıyorum onda sıkıntı yok. :) Sadece bisikletçilerde yedek parçasını bulma sıkıntısı olurmu diye de kafama takılıyor.. Tamamen MU 9 veya Tern verge, link d8 e kitlendiğim için.. Mini'ye yabancıyım...

Bulunur bulunur sıkıntı olmaz. Zaten Dahon, Tern veya Mosso, Ümit, Bianchi, Kron kimse parçayı kendi üretmiyor. Shimano, microshift gibi markaların ürünlerini kullanıyorlar. Dahon fren kollarına kendi markasını bastırıyor, jantları keza öyle yapıyor ama hepsi birbiri ile uyumlu oluyor.
Yok yok, katlanırı hakkını vererek kullanıyorum onda sıkıntı yok. :) Sadece bisikletçilerde yedek parçasını bulma sıkıntısı olurmu diye de kafama takılıyor.. Tamamen MU 9 veya Tern verge, link d8 e kitlendiğim için.. Mini'ye yabancıyım...

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve CaGe

Merhaba şöyle bir kıyaslamam olmuştu. Belki fikir verir.

''arkadaşımla aynı anda aldık bisikletleri. ben mini aldım. o Dahon mu8. mini çok bariz daha hafif ve çok çabuk hızlanıyor...çok atik bir bisiklet Dahon mu8 e göre.

Dahon mu 8 in ise üstün olan tarafaları aksesuarları. bagaj + rahat sürüklemek için ekstra ayak + sele altı pompası + gidon yükseklik ayarı yapılabilmesi + gövdesinde ışık ve suluk için hazır açılmış yuvaları + zincir çıkmasın diye ekstra plastik bir aparat (adını bilmiyorum) + sanıyorum selesi de daha kaliteli. aklıma gelenler bunlar.

Bu arada mini'ninde 2 modeli var bildiğim kadarıyla. bendeki siyah & kahverengi olanı. bunu belirtmemin sebebi fıstık yeşili olan Mini Cooper ın özellikleri farklı olabilir (gidon yükseklik ayarı sele altı pompası gibi özellikler yeşilde var çünkü sanırım.ama siyah+kahve olanında yok.)

Sorsanız bunca şeyi bildikten sonra hangisini alırdın diye. Yine Mini Cooper alırdım açıkçası ama bu benim tercihim tabi... Hızlanması şahane , taşıması çok daha rahat ve cooper a ayrı bir hayranlığım olduğundan.''

İşte bu son cümle önemli. En iyi bisiklet sahip olduğundur ve yine en iyi bisiklet aşık olduğundur diye sürekli kullandığım bir sözüm var. Aşık olunca, severek, beğenerek alınca çok daha keyifli oluyor kullanırken. Benim bence diyerekten yapacağım yoruma gelirsek. Mini hariç hemen hemen hepsini kullandım. Strida dahil olmak üzere sahibi oldum. Benim şahsi fikrim gidon yükseklik ayarı kesinlikle ve kesinlikle olmalı diye düşünüyorum. Çok önemli bir özellik ve halen bu özelliği koymayanlar veya önemini anlamayan markalar var. Benim şuan 16 inch dahon curve i3 var onun bile gidon yükseklik ayarı var. 7'den 70'e herkes kullanabiliyor. Evde herkes kullandı harika keyifli bir bisiklet. Çok çabuk hızlanması Mini ile Dahon arasındaki ağırlık hafiflik değilde dişli sayılarıyla alakalıdır. Yoksa ağırlıktan o şekilde çok çabuk hızlanıyor gibi bir fark ortaya çıkarmaz. Dişli sayısı farklıdır ve onun için çabuk hızlanıyor olma ihtimali çok yüksek geliyor.
Merhaba şöyle bir kıyaslamam olmuştu. Belki fikir verir.

''arkadaşımla aynı anda aldık bisikletleri. ben mini aldım. o Dahon mu8. mini çok bariz daha hafif ve çok çabuk hızlanıyor...çok atik bir bisiklet Dahon mu8 e göre.

Dahon mu 8 in ise üstün olan tarafaları aksesuarları. bagaj + rahat sürüklemek için ekstra ayak + sele altı pompası + gidon yükseklik ayarı yapılabilmesi + gövdesinde ışık ve suluk için hazır açılmış yuvaları + zincir çıkmasın diye ekstra plastik bir aparat (adını bilmiyorum) + sanıyorum selesi de daha kaliteli. aklıma gelenler bunlar.

Bu arada mini'ninde 2 modeli var bildiğim kadarıyla. bendeki siyah & kahverengi olanı. bunu belirtmemin sebebi fıstık yeşili olan Mini Cooper ın özellikleri farklı olabilir (gidon yükseklik ayarı sele altı pompası gibi özellikler yeşilde var çünkü sanırım.ama siyah+kahve olanında yok.)

Sorsanız bunca şeyi bildikten sonra hangisini alırdın diye. Yine Mini Cooper alırdım açıkçası ama bu benim tercihim tabi... Hızlanması şahane , taşıması çok daha rahat ve cooper a ayrı bir hayranlığım olduğundan.''

• Beğen
Tepkiler: dreams_scenarist
Geri