Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Miyata 1000LT Tur bisikleti (Restorasyon projesi)

@kudretozbay
Bar and shifter konusunda kesinlikle katılıyorum. Sürekli elini bar end shifter a götürmek yerine sti kollar çok daha kullanışlı.

Scudo
@kudretozbay
Bar and shifter konusunda kesinlikle katılıyorum. Sürekli elini bar end shifter a götürmek yerine sti kollar çok daha kullanışlı.
Oyle evet ama istedigin vites araliklarina ulasacagin bir yol grup setide neredeyse yok gbi dostum. Tur bisikleti mantigi tamamen terstir yol bisikleti disiplinine
Açıkçası tur bisikletinde vites sayısının çok önemli olduğunu düşünmüyorum, sonuçta kadans basmaya çalışmıyoruz. Vites sayısından ziyade dişli oranının daha önemli olduğu düşünüyorum.
Elbette oyle sevgili Kudret . Benim sahsi kanaatim ve tecrubem en ideal vites sistemi , yani uzun tur bisikletleri icin 3x9 orta ayar bir mtb grup setidir. Gecen sene gravel-adventure tarzi bi makina yenilemesi yapmistim o full xt vites sistemi ve barend shifter li idi. Disli orani da 0.7 gbi bseydi keci gbi tirmaniyordu heryere:)

Oncesi
20190730_235224.jpg
Sonrasi
20190911_182210.jpg

Son düzenleme:
@mariokaldato Tur bisikleti vites oranlarında tabi kesinlikle haklısınız. Ama 10 lu ruble de Problem olsa da 9 ruble yol sti vites kolları ile uyum sağlıyor diye biliyorum

@mariokaldato Tur bisikleti vites oranlarında tabi kesinlikle haklısınız. Ama 10 lu ruble de Problem olsa da 9 ruble yol sti vites kolları ile uyum sağlıyor diye biliyorum

Noktalama işaretleri olmayınca dekoderin mesajınızı çözmesi biraz zaman aldı, ama hallettim :)

9'lu sisteme has olarak Shimano MTB ve Yol serisi aktarıcıların tel çekme oranları birbiriyle uyumlu. Yani 2x9 Sora sistemli bir yol/gravel bisikletinizi, örneğin 9'lu Deore MTB aktarıcısı ve çay tepsisi ebadında kaset dişli takarak dağ keçisine çevirebiliyorsunuz.

• Muhteşem
Tepkiler: mariokaldato
@Sadettin Z. EVET bu 9 lularin birbirine uyumlulugunu cok yerden ve kisiden duymustum sevgili Sadettin hocam. Ama birebir uygulayip , " Ben yaptim ve uyumlu oldu " denen bir projeye bir turlu denk gelmedim.
Bu arada uzun zamandir goremiyorduk seni, tekrar sahalara inmene sevindim :)

@mariokaldato

Moderatörlüğü bırakınca biraz ara vereyim derken rüzgar oradan oraya savurdu, anca kendime gelebildim. Aradan ne çok zaman geçti anlamadım ama özlemişim forumu ve sizleri . Daha da başıma meteor falan düşmezse buralardayım umarım. :hhhhhh:

Forumdan bir arkadaşım yukarıdaki gibi dağ tepe gezme amacıyla Mosso Monza bisikletinin Sora arka aktarıcısını MTB aktarıcısıyla değiştirip kaset dişliyi de 11-36'ya çevirdi. Geçen haftasonu Aydos'un zirvesine çıktık beraber :)

Down tube shifter veya bar end shifter gibi çözümlerin tur bisikletinde yaygin olmasının yegane sebebi istediğiniz rubleyi istediğiniz malzeme ile kullanabilmektir. Sti kolda malesef bu şansınız yok. Diyelimki bisikletiniz 8x3 olarak tura başladınız,dağ başında biryerde rubleniz bozuldu ve girdiğiniz bisikletcide de 8 li ruble bulamadınız.Ellerindeki olan rubleyi alip downtube shifterinizi index olmayan konuma getirip kullanabilirsiniz.Fakat sti kolda böyle bir imkan bulunmamakta.

Down tube shifter veya bar end shifter gibi çözümlerin tur bisikletinde yaygin olmasının yegane sebebi istediğiniz rubleyi istediğiniz malzeme ile kullanabilmektir. Sti kolda malesef bu şansınız yok. Diyelimki bisikletiniz 8x3 olarak tura başladınız,dağ başında biryerde rubleniz bozuldu ve girdiğiniz bisikletcide de 8 li ruble bulamadınız.Ellerindeki olan rubleyi alip downtube shifterinizi index olmayan konuma getirip kullanabilirsiniz.Fakat sti kolda böyle bir imkan bulunmamakta.
Aynen en buyuk ustunlugu hem mtb , hem yol compenentleri ile catir catir calismasi sevgili dostum :)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Cemal Ç.
Sayın @mariokaldato , birde vites değiştirirken kamyoncu, dolmuşçu gibi havalı bir vites değiştirmesi var sanırım.😅

@Cemal Ç. dura ace olunca ayrı bi hava oluyor :koptum:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Sayın @mariokaldato , birde vites değiştirirken kamyoncu, dolmuşçu gibi havalı bir vites değiştirmesi var sanırım.😅
Aynen ben mesela 1 den 9 a vitesi bir anda atarken " Fakirsen alış aza , şöförsen baz gaza " seklinde mani de söylüyorum bsbsbsb :D

Muhabbet böyle giderse konunun ismi "Bir bar end shifter Meselesi" olarak değişecek 😄

• Beğen
Tepkiler: Mansouki
Bisikleti son haline getirmeden önce 150km lik bir yol yaptım fakat kadro boyu yol bisikletimile ayni olmasına rağmen bana biraz büyük gibi hissettirdi.Bu biraz üzücü bir durum :(

Muadili bir kadro veya tur bisikleti ile takas düşünebilirim arkadaşlar 54 kadroda daha rahat hissedicem gibi
SAVE_20201208_155515.jpgSAVE_20201208_155533.jpgSAVE_20201208_155545.jpgSAVE_20201208_155607.jpgSAVE_20201208_155616.jpgSAVE_20201208_155700.jpgSAVE_20201208_155625.jpgSAVE_20201208_155633.jpgSAVE_20201208_155641.jpgSAVE_20201208_155649.jpg

Bisikleti son haline getirmeden önce 150km lik bir yol yaptım fakat kadro boyu yol bisikletimile ayni olmasına rağmen bana biraz büyük gibi hissettirdi.Bu biraz üzücü bir durum :(

Muadili bir kadro veya tur bisikleti ile takas düşünebilirim arkadaşlar 54 kadroda daha rahat hissedicem gibi
249929 dosyayı görüntüle249930 dosyayı görüntüle249931 dosyayı görüntüle249932 dosyayı görüntüle249933 dosyayı görüntüle249934 dosyayı görüntüle249935 dosyayı görüntüle249936 dosyayı görüntüle249937 dosyayı görüntüle249938 dosyayı görüntüle
Mukemmel olmuş Kudret. Tur bisikletinde bir beden buyuk derler hani , istersen düşün bunu .

• Beğen
Tepkiler: Metcansen
Geri