Scudo Sports

Mobil Uygualamalar ile uyumlu Nabız Ölçer - Göğüs bandı tavsiyeleriniz?

Tepki
3
Merhabalar,

1 haftaya kalmaz bisikletimi alarak aranıza katılmış olacağım. Bunun dışında bisikleti başlıca kilo vermek amaçlı da kullanacağım. Bu yüzden kalp atışımı, kalori harcamamı kontrol altında tutmak istiyorum.

Max 250-300 TL'ye kadar mobil uygulamalar ile uyumlu ( runkeeper, strava vs )
nabız ölçer saat ve ya göğüs bandı ile beraber monitör aramaktayım.

"Arama bölümünü kullandım ama konular çok karışık ve bir kısmı eski olduğundan tam bir cevap bulamadım kendime.

Scudo
Daha önce kullandım, piyasada Bluetooth özelliği olan bir kaç üründen bir tanesidir.

Türkiye fiyatı 188 TL.
(link)

Yurt dışı fiyatı kargo dahil 162 TL.
(link)

Yalnız strava'nın pro olmayan sürümü desteklemiyor diye hatırlıyorum, tam emin değilim. Runtastic uygulamasını tavsiye edebilirim.

Biraz önce arayınca Decathlon'da 100 TL'ye bluetooth göğüs bandı gördüm. iPhone 4s-5c ve Android 4.3 uyumlu yazıyor. Uygulama desteği konusuna bakmanız gerekir. Türkiye'de satılan en ucuz bluetooth göğüs bandı sanırım.
(link)

Ben bundan birkaç ay önce yurtdışından aşağıdaki ürünü almıştım (50 TL civarıydı). Android'te sadece bir uygulamanın desteklediği bu ürün bile 150 TL'ye satılıyor.
(link)

Aliexpress'te satılan bu ürün de 34$ ve Runkeeper destekliyor.
(link)

@Erdal YILMAZ
@Bahadır Gürel
Öncelikle teşekkürler her ikinize de ama şimdi şöyle bir durum var, ben sanırım biraz yanlış bi bilgilendirme yaptım istediğim şey hakkında :)

Benim yapmak istediğim şey bir şekilde kalp atışımı ölçmek gerek göğüs bandı ile gerek yapıyor ise saat ile.

Eğer göğüs bandı ile yapabiliyorsam bunu bisiklet üzerinde bi monitörde bunu görmek istiyorum ( Devamlı telefon üzerinden takibini yapmak istemiyorum. Telefonum hem büyük hemde devamlı ekran açık şekilde şarjı gitsin istemiyorum. )
Bu yüzden ya göğüs bandı + monitör ikilisini almak istiyorum.
Ya da saat bu ölçümü direk bilekten yapabiliyorsa sanırım monitöre haliyle gerek kalmıyordur o zaman sadece saat almayı düşünüyorum.

Ama diğer bi istediğim şey bu cihazların dediğim gibi bir şekilde telefonla bağlantı kurarak mobil uygulamalar ile uyumlu olması. Amacım kayıtlarımı tutarak kendimi geliştirmek. Şu gün şurada şu kadar km gidip şu ritim de gittiysem bir daha ki rota planımı ona göre ayarlamak.
Umarım anlatabilmişimdir istediğim şeyi, tekrar teşekkürler ilginize :)

@Doğancan Urul

Sizin istediğiniz tam olarak gps sistemleri

@Cenk Yiğit

Aslında olabilir ama GPS sistemleri bana cidden çok çok fazla gelicek bi sistem. Eğer kilo vermek amaçlı olmasa nabız ölçer dahi almazdım. Km sayacı işimi görürdü.
Yukarıda atılanların haricinde "Polar WearLink+ Bluetooth Verici" cihazını buldum.
(link)
İstediğim gibi mobil uygulamalarla da uyumlu. Ama işte şu an tek sorun bu takibi telefon üzerinden değil başka bi ekran üzerinden yapmak istiyor oluşum. Telefon sadece kapalı ekranda, uygulamalara kayıt alsın istiyorum.

@Doğancan Urul

2011 yılında, benzer beklentilerle, göğüsten nabız ölçen Beurer PM 25 saat almıştım. Bu saat, antrenman boyunca nabız durumumu gösteriyor, üst veya alt limit belirttiğimde, limitleri aşınca sesli uyarılarda bulunuyordu. Antrenman sonunda, max ve ortalama nabız değerlerimi gösterip, üst ve alt limitte ne kadar süre kaldığımı gösteriyordu. O tarihlerde Sigma 1609 STS hız/kadans ölçen bisiklet sayacı kullanıyordum. Bunlara ek olarak, bluetooth destekli Holux M-1200E GPS logger/tracker almıştım. Bu üçünü, antrenmanlarda ve turlarda kullanıyordum. Her biri işini gayet iyi yapıyordu, ancak iş entegrasyona gelince sorun ortaya çıkıyordu. Bu entegrasyon sorunu nedeniyle, 2012'de Garmin Edge 500 aldım. Eğer amacınız sadece nabız odaklı antrenman yapmak ise, Beurer PM 25 vb. saatler işinizi görür. Ama derseniz ki, "şu 1.5 km'lik yokuşta dün hangi hızda hangi nabızda çıktım, daha önceki çıkışlarımla da kıyaslamak istiyorum"; bu durumda Garmin veya benzeri GPS'li ürünler gerekir.

Merhaba,

Ben daha önce bu tarz konularda da yazmıştım. Runstatic (ios) + dechatlon bluetoothlu göğüs kemeri ((link)) kullanıyorum. Hem nabız değerlerini, hem nabız derecelerimi (rahat, yağ yakma, aerobik...vb), hem yaptığım km yi, hem de hızımı aynı grafik üzerinde görebiliyorum. bunun için telefonun sürekli ekranının açık olması da gerekmiyor. Programı başlatmanız yeterlidir. Turu tamamladıktan sonra runstatic in internet sayfasına gönderiyor, az önce saydığım ve saymadığım (ort. tempo, max. hız...vb) istatistikleri bilgisayardan inceleme olanağı sağlıyor.

Kemer 100 TL + program 10 TL toplamda size maliyeti 110 TL olacaktır. Ayrıca internet sayfasında gold üye olarak (1 ay ücretsiz) extra istatistikleri görebiliyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
@evrenozbilen
Öneriniz için çok teşekkürler. Uzun bir araştırmadan sonra baktım ki istediğim şekilde bir bağlantı kurmam söz konusu değilmiş, göğüs bandının hem saate hem telefona ayrı ayrı bağlantısı olmuyormuş sanırım. Herneyse zaten yükselen saat ve sayaç fiyatları derken bir an GPS'lere de göz atınca fiyatlardan gözüm korktu, varsın olsun telefonun şarjı gitsin, arada sırada ekrandan kontrol ediyim dedim sizin dediğiniz gibi :)
Decathlon'daki marka bana biraz yabancı geldiği için pek yönelmedim açıkçası. Ama gerçek anlamda sorunsuz çalışıyorsa 100-120 TL fazla verip Polar almaya gerek yok sanırım. Telefonda kullanacağım program Strava olacak çok büyük ihtimal, bilgilendirme bölümünde Strava uyumlu olduğu görünüyor, yukarıda ise arkadaş Pro'da çalıştığını söylemiş, zaten sıkıntı yok bende dediğiniz gibi PRO sürüm satın alıcağım.
Öyle ise ben cevabımı bulmuş bulunmaktayım, teşekkürler :)

@Doğancan Urul

Yaklaşık 1,5 aydır kullanıyorum. Sorunsuz çalışıyor şu ana kadar (maşallah)... Bir tık olayı geliştirip; ebay den hız/kadans bilgilerini yine aynı programa aktarabileceğim bluetooth cihazı (no name) aldım ((link)). 1 hafta sonra falan gelecek. Bakalım sorunsuz senkronize edebilecek miyiz. ;)

Göğüs nabız kemeri Runstatic in pro (ücretli) versiyonu ile kullanılabiliyor. Açıkçası Strava kullanmadığımdan senkronize sorunu yaşarmısınız bilemiyorum.

Önceleri ben de iphone ve yukarıda bahsettiğim nabız bandını beraber kullanıyordum. Ancak telefonun şarj sorunu ve bazı yazılımsal sorunlar nedeniyle aşağıdaki ürünü satın aldım. Yaklaşık 2-3 aydır da sorunsuz kullanıyorum. Fiyat biraz yüksek görünse de paketin içerisinde hem nabız hem de kadans sensörü yer almaktadır. İncelemenizi tavsiye ederim. :)

(link)

Telefonunuzun modeli ne, modele göre alacağınız nabız bandı değişebilir. Ant+ destekli telefon var ise hem ant+ destekli nabız bandı hem de bluetooth nabız bandı alabilirsiniz.
Sizin yapmak istediğiniz şeyi şu an Bontrager Node 2, ant+ nabız bandı ve note 3 neo telefon ile yapıyorum.

@evrenozbilen
Haberlerinizi bekliyorum eğer çalışırsa bende almayı isterim :) Bu arada Strava'yı deneyip göreceğiz bakalım .
@Erdal YILMAZ
Gerçekten güzel görünüyor. Hepsi bir arada olması gayet güzel ama ben şansımı yine de uygun fiyatlı olaraktan sadece göğüs bandı ile kullanmak istiyorum :) İlginize teşekkürler.
@kkazim
Telefonum LG G2. Cihazın uyumlu çalıştığı telefonlar arasında var kendisi. Zaten sonuçta absürt bir model olmadığından sıkıntı çıkacağını pek düşünmüyorum.
Nabız bandı ile hem Bontrager göstergeye hem de telefona mı bağlanıyorsunuz?

@Doğancan Urul
evet ama her ikisi de Ant+ uyumlu olduğu için kullanabiliyorum. Bildiğim kadarıyla LG G2 de Ant+ desteği yok. bu durumda bluetooth nabız bandı ile çalışan bir km saati alırsanız, hem telefon ile hem de km saati ile kullanabilirsiniz.

@evrenozbilen
Sayın @evrenozbilen,

Kadans sensörünüz geldi mi? Runtastic ile uyumlu mu acaba?

Saygılar...

Yeni konu açmamak için burdan devam edeyim , Hali hazırda garmin nabız bandı var , sony xperia z3 compact telefonum var ve strava kullanıyorum , Nabız bandını telefon ile kullanıp stravada görmem mümkün mü acaba ?

@Nefer Seti

(link)

(link)

Telefonunuz ANT+ protokolüne uyumlu görünüyor. Ama sanırım Strava'nın ANT+ uyumu yokmuş..

Başka uygulamalar ile kullanılıp Strava ile kullanılamıyor anladığım kadarıyla.

İlk fırsatta bağlayıp deneyeceğim olmazsa başka program kullanırım .

3. nabız bandı denemem stravada sonuç vermedi. Runtastic deneyeceğim.

güncel nabız bandı önerileriniz varmı ? ıphone 6 ile kullanabileceğim

Geri