Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Moda caddesindeki barların kaldırım işgali

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
geçenlerde moda caddesinde yürürken bazı barların kaldırımı bisiklet yoluna kadar işgal ettiklerini ve bu alanı brandayla çevrelediklerini gördüm. görme engelli çizgisi de barların kordon içine aldıkları alanda kalmıştı ve kaldırımın yaya yürüyüş kısmını bisiklet yoluna kadar işgal etmişlerdi. bunun üzerine kadıköy belediyesine aşağıdaki e-postayı gönderdim yanıt bekliyorum...

"Moda Caddesi üzerinde bulunan Belfast ve Fil adlı publar dükkanlarının önündeki kaldırımın tamamını içeri alacak ve bisiklet yolunun bitişiğinde kalacak şekilde kaldırımın bisiklet yoluyla olan sınırında yere kazıklar çakıp bu alanı brandayla çevrelemektedir. İnsanlar kaldırım tamamen bu işletmeler tarafından işgal edildiği için bisiklet yolundan yürümektedir. Belfast adlı pub tarafından yapılan uygulamada kaldırımda bulunan görme engelli çizgisi bu brandayla çevrelenen alanın içinde kalmaktadır ve bu durum görme engelliler için ciddi bir tehlike arz etmektedir. işletmelerde çalışanlara konuyu sorduğumda belediyeden izin aldıklarını ve az ileriden (bisiklet yolu olarak düzenlenen kısım) yürünmesi gerektiğini söylemişlerdir. bu durumda aşağıdaki sorularıma yanıt vermenizi talep ederim.
- Böylesi bir izin söz konusu mudur?
- Kaldırım işgaline yasal olarak ne oranda izin verilebilmektedir (mevcut durumda olduğu gibi işletmeye kaldırımın %100'ünü işgal etme ve yeri delerek oraya kazık çakma izni yasal olarak verilebilmekte midir)?
- Kamuya ait olan ve yaya güvenliği için bir gereklilik olan kaldırımlar tamamen iptal edilerek özel bir işletmenin tasarrufuna bırakılabilmekte midir?
- Böylesi bir uygulama belediyenizin izni dahilinde gerçekleştirildiyse iptal edilen yaya kaldırımı sonucunda yaya (özellikle yürüme hattı dükkanın çevrelediği alan içinde kalan görme engelliler) güvenliği için belediyeniz ne tür bir tedbir alacaktır?
böylesi bir iznin var olup olmadığını ve hangi yasal çerçevede verildiğinin belirtilmesini ve izin verildiyse kaldırım işgaline ne ölçüde izin verildiğini (dükkanın sınırlarını, kaldırımdan tahsis edilen alanın uzunluk olarak ölçüleri) gösterir belge ve dayanakların tarafıma iletilmesini bilgilerinize arz ederim.
Saygılarımla,"

fırsat bulursam fotoğraf yükleyeceğim. fırsatı olan biri fotoğraf eklerse çok şugar olur :).

Scudo
hocam eline sağlık çok güzel yazmışsın inşallah olumlu sonuç alırsın
oraların videolarını çekip haber kanallarının whatsapp hatları var buralara gönderebilirsin varsa bir yolsuzluk basın mutlaka peşine düşecektir

belediye mailime hala cevap vermiş değil, sanırım vermeyecek de. bana ait olan kaldırımda yürümemi yasaklayıp kaldırımı tamamen işletmeye tahsis etme konusunda bu kadar rahatlarsa ben de belediyenin bahçesini kamuya açmaya hazırlanayım. var mısınız bir mayfest yapalım? çok bir şeye ihtiyacımız yok biralarımızı, meşrubatlarımızı soğuk tutmak için birkaç buzluk kutusu yeter de artar bile. nevaleyi yüklenip gidelim belediyenin bahçesinde takılalım gönlümüzce.

Kocaeli'dede cafeler yüzünden kaldırım tarih oldu malesef

Kadıköy Belediyesi konu hakkındaki mesajımı yanıtladı.
Belediye kaldırımın yayalara ait kısmını bisiklet yolunun sınırına kadar barlara tahsis etmiş. yayaları karşı kaldırıma alalım lütfen. araç yolundan ve bisiklet yolundan yürüyen yayalar motorlu taşıt, bisikletle çarpışma gibi kazalar geçirirlerse hukuki durum ne olur o konuda herhangi bir bilgi yok.

"İlçemiz, Caferağa Mh. Moda Cd.de bulunan Ayı Bar, Fil Bar, Belfast Bar ve Zeplin Bar ünvanlı işyerlerinin masa ve sandalye işgalleri Belediyemizce belirlenen alanlar içerisinde olup, işgaliye bedelleri Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğüne ödenmektedir. Masa ve sandalyelerin taşmaması için etrafının seyyar sınır elemanları ile cevrilmesine de izin verilmiştir. Ayrıca, engelliler için yapılan yaya kaldırımında bulunan yürüme yolları ilgili kanunda yapılan değişiklik ile Türkiye genelinde kaldırılmış olup, uygulama yalnızca yaya geçitleri, trafik lambaları v.b. gibi yerlerde uygulanmaktadır.İlginize teşekkür eder, iyi günler dileriz.
Saygılarımızla
Kadıköy Belediyesi"

işte zihniyet burada ortaya çıkıyor , parasını ver tepe tepe kullan.

Oralara oturan hizmet satin alan insanlarda belediye kadar duyarsiz bana kalirsa . bnde daha once boyle sikayetlerde bulunmustum bana geri donmemislerdi bile.

@furkan.zaman

bu duyarsızlık oradan gelip geçen bir insan olarak bir noktaya kadar bende de var. ama beni asıl dellendiren durum belediyenin verdiği yanıtta da belirtildiği gibi "Masa ve sandalyelerin taşmaması için etrafının seyyar sınır elemanları ile cevrilmesine de izin verilmiştir". yani yere sarı çizgi çizip hadi burası kaldırım ama buraya kadar utanıp sıkılarak masa sandalye koyabilirsiniz demek yerine alın burayı işletmenizin sınırlarına katın cüretkarlığı. bir de "Ayrıca, engelliler için yapılan yaya kaldırımında bulunan yürüme yolları ilgili kanunda yapılan değişiklik ile Türkiye genelinde kaldırılmış olup" diye bir ifade var. bu ifadeyi anlamak mümkün değil. bunun anlamı hak gaspı değil midir? velev ki böyle bir değişiklik oldu, bu durumda yerdeki kabartılı taşların sökülmesi gerekmez mi? kaldırımda bizim için hat çizmişler diyen bir görme engelli burada güvende olduğunu düşünerek yürürken birden bariyere takılırsa çizgi filmlerde duvara toslayan karakterler gibi eğlenceli bir durum mu ortaya çıkar? daha önce de videosu düşmüştü bu işletmelerin önünden kaldırıma entegre moda bisiklet yolu geçiyor. kaldırımın yürüme kısmı işletmelere tahsis edildiğine ve geri kalan kısım bisiklet yolu olduğuna göre yayalar nerede yürüyecek (kaldırım maldırım nerde? nerede yürüyecekler ya, git belediyenin önünde mi yürü diyecez!) yoksa bisiklet yolu da kaldırıldı haberimiz mi yok? bir yol iptal edildiyse ona ilişkin işaretlerin kaldırılması gerekmez mi? o kaldırımda yozgat'ta yaşayan kişinin de, benim de, senin de, o işletmede çalışan garsonun da, orada işgal edilen alanda bira yudumlayan müşterinin de yaya olarak temel hakkı yok mu? bahsettiğim işgal az buz bir işgal değil, işletmenin avlusu haline getirilen bariyerli kısım yaya yolunun tamamını kaplıyor ve bisiklet yolunun sınırına dayanıyor. yaya kaldırımı daralmıyor, külliyen kesiliyor. gerçekten biramı alıp selami'nin bahçesine mi gitsem diyorum acep hoşuna gider mi? bina kapısının önüne de koltuk atarım dışarı çıkmaya çalışırken de surat asarım rahatımı bozuyor diye.

Arkadaşlar bende belediyeciyim,maalesef işgaliye ücretini yatırdıktan sonra sıkntı yoktur,ta ki bir vatandaş ölene kadar ya da kolu bacağı koapana kadar,maalesef burası türkiye,ve düzen para ve rant düzeni

Dar sokaklari olan moda semtinde bu tip mekanlar kaldirimlari isgal ettigi gibi, bir de aracin girebilecegi her delige park edilmis araclar, maalesef yayalara yuruyus hakki tanimiyor.
Bu mekanlar kaldirimlari kapladigi gibi, bir de gelen musterilerinin araclarini deniz kenarindaki yurume ve bisiklet yolunu kapatacak sekilde park ediyor. Kabus gibi bir durum olusuyor.
Saygisizlik, duyarsizlik, isgal, edepsizlik. Iste tum bunlar rant ve para icin.

Barlar kaldırımlara masa sandalye atıyor. Bunun üstüne bir de sigaralı muhabbetini kaldırım ortalarına kadar yapan güruh var.

Geri