Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso 770TB3 SMD DEORE Hakkında

ysf.ozt

Üye
Tepki
12
İsim
Yusuf ÖZTÜRK
Bisiklet
Merida
Öncelikle herkese iyi günler diliyorum.

Bu model hakkındaki tüm konuları okudum ama tatmin edici bir fikir elde edemedim. Merida crossway 300 almayı düşünürken bu modeli gördüm. Göbekler frenler dahil tamamen deore set kullanması çok hoşuma gitti. Ama fiyatı olması gerektiğinden az gibi geldi.

Bugün görüştüğüm bisiklet bayisi bana ömür boyu garantisi olduğunu söyledi. Sonra ümit bisikleti aradım ve 2 yıl garantili olduğunu söyledi bana. Buda kafamı karıştırdı açıkcası.

Benim için bisikletin kadrosu çok önemli uzun yıllar kullanmak istiyorum. Kadro hakkındaki yorumlarınız nelerdir acaba ? Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ediyorum.

KADRO 770TB3-7005 TRIPLE BUTTED ALLOY
MAŞA SUNTOUR SF-13-NRX-D-DS-RL
AYNAKOL SHIMANO DEORE FC-T611-L
RUBLE SHIMANO CS-HG500
VİTES KOLU SHIMANO SL-M610 3X10
ARKA ATTIRICI SHIMANO DEORE RD-T610
ÖN ATTIRICI SHIMANO DEORE FD-T610
ZİNCİR SHIMANO CN-HG54
FREN SHIMANO DEORE BL-T615
ORTA GÖBEK SHIMANO BB-UN52
PEDAL HF893 ALLOY
HAZNE SJIMANO HB-M615 FH-M615
JANT STARRIMS J19DR
LASTİK CHAOYANG 700X32C
AĞIRLIK 13,30 kg

Buda sitesinin linki:
(link)

Dosyalar

• 20160611210513_mosso.jpg
    20160611210513_mosso.jpg
    109,6 KB · Okunma: 49
Scudo
Herhangi bir bisikletin değişmesi en maliyetli ve sürüşe en fazla etki eden temel elemanı kadrodur. Bu nedenle bisikletinizin üzerindeki donanımdan önce kadronun beklentinizi ne ölçüde karşıladığına bakmalısınız.

Şehir grubu özelinde ise düz/amortisörlü maşa ikilemi çokça yaşanan bir başka problem. Özellikle mtb kullanmış olanlar amortisörü ön şart olarak görürken belirli bir sürenin sonunda pişman olabilmekte. Zira kaliteli bir kadroyu tamamlayan kaliteli, tercihen karbon bir maşa şehir içi kullanım için ihtiyacı fazlasıyla karşılayabilmekte ve en az 2 kg gibi bir ağırlık avantajı sunmaktadır.

Yukarıdaki açıklamaların ışığında donanım zengini gibi görünmesine rağmen Mosso 770TB3 modelinin yerine kadro kalitesi fersah fersah ötede olan Giant Escape 1 modelini öneririm.

Sadettin Bey cevabınız için teşekkür ediyorum.

Bir bisiklet hakkında soru sorduğum için kullanım alanlarımı maalesef yazmamıştım. Alacağım bisikleti şehir içi ulaşım, spor dışında hafif arazi(asfaltı olmayan yol, tamamen toprak ve taştan oluşan yol) gibi alanlarda kullanmayı düşünüyorum. Kullanım çoğunluğu şehir içinde gerçekleştiren günübirlik turlar ve ulaşım olacak. Çok uzun zamandır maalesef ki aktif kullanıcı olmadığım için bahsettiğim bozuk yollarda düz maşanın beni memnun edip etmeyeceğini bilemiyorum. Bahsettiğiniz gibi forumda birçok kişinin maşa tercihinden ötürü pişman olduklarını okudum. Tecrübelerinize dayanarak bu yol koşullarında düz maşanın yeterli olacağını düşünüyorsanız en kısa zamanda benzer bir bisikleti deneyeceğim.

Bahsettiğiniz bisikleti inceledim. Gerçekten çok hoş gözüküyor. Öğrenci olduğum için bu bütçelere zor çıkabildim ve bisikleti aldıktan sonra uzun zaman üzerinde bir yükseltme yapamayacağım. Donanımı beni uzun bir süre yükseltme yapmadan götürür mü ?

@ysf.ozt

Araştırmalarınızı şehir grubunda yoğunlaştırdığınız için gözünüzden kaçmış olabilir, ancak gravel bike adı verilen ve tümüyle bozuk zemin için tasarlanmış olan bir bisiklet türü mevcut ve tahmin edeceğiniz gibi düz maşaya sahip.

Şurada bir örneği mevcut:

maxresdefault.jpg

Aslında size doğrudan bu bisikleti önerirdim ancak fiyatı bütçenizin epey üzerinde olduğu için şimdilik bir kenarda durabilir.

Escape modelinin üzerinde gelen donanım size yıllarca sorunsuz hizmet edebilecek yeterlilikte. Zaten çekiş sistemi elemanları zamanla aşınan parçalar oldukları için ihtiyaç halinde yükseltmeniz daha akıllıca.

Bunun dışında ikinci el seçeneklerini de değerlendirmenizi öneririm. Dövizdeki güncel durum bu sene fiyatların önemli ölçüde artmasına neden olduğu için temiz bir ikinci el bisiklet ile büyük avantaj yakalayabilirsiniz.

@Sadettin Z.

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Önerileriniz doğrultusunda kullanacağım zeminlerde sabit maşalı bir bisiklet denemeden karar vermemin yanlış olacağını anladım. En kısa zamanda kullanmayı düşündüğüm yollarda sabit maşalı bir bisiklet kullanıp kararımı öyle vereceğim.

Önemli olan hangi bisiklet tarzını istiyorsun? Bu arada kadronu boyuna uygun ölçüde almanı tavsiye ederim.Sağlam kadro istiyorsan chromoly çelik kadro diyorum.Fuji touring,trek 520,surly haul long tracker..

Geri