M.J.
Daimi Üye
- Tepki
- 166
- Bisiklet
- Salcano
Arkadaşlar bisikleti geçen hafta sonunda aldım. Yaklaşık 1 hafta kadar istediğimiz kadro boyunun gelmesini bekledik. Bisiklet 56 kadrodur. Boyum 187cm. Dört farklı renk seçeneğinden sadece beyaz olan stoklarda vardı. Zaten benim de ilk tercihim bu renkti . Bu bisikleti tercih etme sebebim full Deore set olması. Teker göbekleri ve frenler de dahil. Şimdiye kadar kullandığım en akıcı bisiklet! Arka tekeri hızlıca çevirdiğimde durması yaklaşık 5dk sürüyor. Ağırlık tam 12 kg. Şu an sahip olduğum diğer bisikletlerim Lapierre Urban Shaper 600 ve Cannondale Contro 3 'le kıyasladığımda Deore göbeklerin farkını bariz bir biçimde performansı etkilediğini söyleyebilirim. Sınıfında bu fiyata (nakit 2600 TL) alınabilecek en yüksek donanımlı bisiklet olduğunu düşünüyorum. Bisikletin kadrosu; Mosso nun lisanslı kadrosu olup, Taiwan üretimidir. 7005 alüminyumun rijitliği takdire şayan. Maşa da aynı şekilde 7005 malzeme. Bisiklette gördüğüm en büyük eksi gidon-gidon boğazının ince (25,4 mm) olaması. Mosso bu konuda biraz özensiz. Diğer markalar en düşük donanımlı bisikletlerinde bu çapta komplement kullanıyor. Sele borusu çapı 27.2 mm ve 56 kadroda 400mm uzunluğunda geliyor. Ayrıca selesi de vasat kalitede. Ancak bu eksilerin hiç birisi benim için sorun değil. Önemli olan kadro kalitesi ve donanım. Bunlar da beni oldukça tatmin etti. Bu bisiklet kullandığım ilk Mosso. Düşünen arkadaşalara şiddetle tavsiye ederim. Bu fiyata bu donanımda ki bir bisikleti gözü kapalı bir şekilde alabilirsiniz. Performansını ilk sürüş deneyiminizde farkedeceksiniz. Hoşça kalın..