@Fatih BASAK
Selam. Hayır arkadaş şunu demeye çalışmış..
Mosso gövdeleri üreten ülke bildiğiniz gibi Taiwan. Çin dahil birçok ülkeye (asya bölgesinde) avrupanın yakalayamayacağı miktarda satış gerçekleştiriyor mosso.
Bu seri üretim hızını ve kazancını iyi bir anlaşma yapmadan başka bir ülkeye devretmez. Ümit bisiklette resimlerde gördüğün Türkçesi Yağlı Kaynak sistemi yok olsa bile çok büyük eğitim ve yetenek gerektiriyor kaynak teknisyeni için. Yani kısaca Türkiyede bu üretimi şu an için yapan yok.
Bizim insanımız yatırım yapmaktan çekindiği için bu ürünleri çıkartamıyoruz; çok daha iyisini yapabiliriz..
Bir Aluminyum alaşım kaynağı çok zahmetli evrelerden geçer.
Tüplerin uygun çaplarda imali, montaj masaları, gazaltı kaynak makineleri, xray yada rontgen cihazı, penetrant (çatlak ve boşluk bulma)testleri,kaynak telinin yaptığınız alaşım tipine uygun(2016,6050,7005v.s) olması..Kaynak telleri ayrıca çok stoklanamaz korozyona uğrarlar.İşte bütün bunlar maliyettir ve taklit edilmesi tabiri uygunsa astarı yüzünden pahallıya gelir.
Daha onlarca ayrıntı var kafanı karıştırmayım. Bende Mosso Lead gövde kullanıyorum emin olun Trek,Giant,Scott gibi markalarla neredeyse eş değer.
Gönlünüz rahat olsun.
Görüşmek dileği ile..