Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso hangi ülkenin bisiklet markası?

@Orhanalkaya

Aynen,Türk malı(montajı) diyebileceğim sadece Salcano var Sedona,Kron Dolar bazında satıyor bisikletlerini.Bakalım bu yaz ne kadar satacaklar.

Scudo
@ismail soyalp

bu modeli de inceleyin:
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=127757
mosso ile aralarındaki en belirgin fark v fren olması, bu da hafiflik katar.
genel olarak birbirleriyle neredeyse aynı seviyedeler...

kron xc500 değil, xc750 bu iki bisiklete daha yakın olan kron modeli, yine de maşasıyla geride kalıyor... vereceğin paraya alabileceğin en iyi bisikleti istiyorsan kron'dan uzak dur bu üç model arasında.

mosso 7005 alüminyum triple butted kadro kullandığını iddia ediyor ama ben şüpheliyim
(link)
örneğin bu şehir-tur bisikleti 12 kg. muadillerine göre hafif ve ucuz. mosso'ların ağırlıklarını gerçekten tartıp gören ben henüz rastlamadım.
üç kez dipçiklenmiş bir kadro daha estetik ve boyutlu görünür ama bununki kaba ve dümdüz bir boru. kaynakları aşırı belirgin.
double butted kadro bile orta ve uç kısımlara el ile tıklatma yöntemiyle anlaşılıyor. farklı et kalınlığı farklı ses ve his verdiği için.
bu mossoları henüz canlı görme imkanım olmadı.
görüp bilen kullanan varsa yazsın bilelim ;)

Bende 2 ay önce Mosso 722 105 ile Kron rocket modeli arasında kalmıştım. Tercihimi mosso 722 105 ten yana kullandım. Daha önce hiç yol bisikletim olmadığı için çok bir şey söyleyemeyeceğim. Fiyat performans açısından mosso açık ara önde görünüyordu. Kadrosu MOSSO ALU RACE 7005 TRİPLE BUTTED diye geçiyor. Ama gerçekte 7005 mi dir. Değilse tespiti nasıl yapılır. Hiç bir fikrim yok. Bunun için fizikçi mi olmak gerekir kimyager mi yoksa metal mühendisi falan mı ( böyle bi meslek var mı onu da bilmiyorum). Yani şöyle bir fiyat performans araştırması yap. Fren vites sistemlerinin çıplak fiyatların karşılaştır. Ben öyle yaptım. 105 ful set bugün 1600 lira ben bisiklete 2000 lira verdim. Yani profosyonel değiliz. Şöyle bir bakıp her şeyini teşhis edecek yetenekte de değiliz. Böyle küçük analizler ile ve hangisini görüntü olarak şık buluyorsan ona göre karar vereceksin.

• Beğen
Tepkiler: samurusov
Açıkçası arkadaşlar ben Mosso bisikletten gayet memnunum. Şimdi kimse kendi malını kötülemez ama gerçekten kötüleyeceğim birşey bulamıyorum. Mosso DRE 301 modelini kullanıyorum.
Linki burada inceleyebilirsiniz: https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=118545

Şuan bisikletim 3000 kilometreyi 100-150 km geçti. Değiştirdiğim 2 parça var bunlardan biri zincir ve ön aktarıcı oldu. Kadro da herhangi bir sıkıntı vs asla yaşamadım. Birçok kez bayır aşağı ( herhangi bir yol yoktu dağ da ) uçmuşluğum oldu. Ve ben bu bisikleti 800 lira civarın da bir fiyata satın almıştım. Şunu söyleyebilirim. Mosso bisiklete güvenin. Şuan bunları yazıyorum ama tahminen size tatmin edici bir cevap vermemişimdir. Şöyle diyim. Güzel bisiklet güvenebilirsiniz.. Ağırlığı konusunda şunu söyleyebilirim. Tarttırmadım ama şunları okuyunca yakın zaman da tarttırmaya karar verdim. :) Sonuçları burada paylaşırım.

• Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
ama 2. el xc750 almış bulunkatayım artık :) teşekkürler yardımlarınız için

@MehmetAli07

bugün 771 smv gördüm elimle tarttım ön maşasına rağmen oldukça hafif bayide birde sedona 321 vardı kıyaslamak için onu da kaldırdım mosso bana daha hafif geldi kadroları 7005 alüminyum tıklatma vs. yaptım beğendim bu modeli alıcam sanırım.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Mosso alüminyum konusunda gayet başarılı bir firma. Aluminyum u işleyebilme konusunda iyi işler çıkarabildiğini düşünüyorum. Mosso profundty kadro kullanmıştım. Gayet güzel ve hafif bir kadroydu. Net ağırlığı 1280 gram. Ben bir arkadaştan 2. el olarak aldım. Sonra geri verdim. Sonra aynı kadro bir başkasına geçti alan kişi hala kullanıyor. hiç esneme yaptığı duymadım. rijitliğini kaybettiği gibi bir durum söz konusu olmadı. Ben şahsi görüşüm olarak mosso yu beğeniyorum. Almak isteyen arkadaşlara da fiyat performans konusunda uygunsa öneriyorum. Ayrıca mosso bir kaç firmanın daha kadrolarını üretiyor. Mesela 2009 model kronların kadroları mosso yapımıdır. Bisan Zeus serisi mtb kadrolarda mosso yapımıdır.

mosso 2670 deore almayı düşünüyorum. daha önce bu modeli kullanan ve öneren var mı?

Bende bu modeli almayı düşünüyorum acaba siz aldınız mı ya da kullanan herhangi birisi ile görüştünüz mü?

mosso bu forumda ve çevremde kullanılan bir marka. gayet sağlam ve kaliteli öyle vasat ve kalitesiz bir ürün değil güvenle alabilirsiniz.

Mosso 680 xc full xt bisiklet fiyat performans acışından rakibi muadili yok bence.. 3 bin tl alabiliyosun hemde taksitle
(link)
yanlız gercekten 10.8 kgmidir bilen tartan varmı aceba slx donanımlısına 12.3 kg dior slx ile xt donanım arasında 1500gr oynarmı bence oynamaz? arada 500 tl fark var

konu biraz mosso modellerine kaymış arkadaşlar dilerseniz bir babayiğit yeni konu açsın buraya tabela asarız şuraya taşındık diye :)

Peki sevgili Ustadlarıma ve Mosso kullanıcılarına bir sorum olacak ,

Tahminen bu haftasonu bir yol bisikleti alacağım ancak çok arada kaldım,

Mosso 722 Race Sora veya CARRARO CR-RACE 032

Boyum : 1.83
Kilo: 88

Kullanım amacı : Kondisyon tutmak

sizce hangisi olmalı. ?

mossonun claris yol bisikletini kullanan var mi. listemde olan bisiklet düşünülebilir mi. lastigi ilk defa duyuyorum jantida kendi üretiyor zaten.

d

Dosyalar

• Screenshot_2015-09-20-20-16-13.png
    Screenshot_2015-09-20-20-16-13.png
    31 KB · Okunma: 60
iki giriş seviyesi model begendim biri kron digeri mosso kron vites aktarıcıları daha düşük segmentte fakat mosso buna ragmen daha ucuz bi düşündürdü beni acaba daha mı kalitesiz diye size danışmak istedim yardımcı olursanız :)

Şu ana kadar kullanırken zevk aldığım bir marka tabiiki model çok fark ediyor.

Geri