Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Lagerta 1524v mi Carraro SPORTIVE 224 mü? (Yardım)

Tepki
6
İsim
Umut Can Kurt
Bisiklet
Carraro
Herkese merhabalar arkadaşlar.

Öncelikle foruma yeni katılmanın ve yeni bir bisiklet almanın heyecanını yaşadığımı söylemek istiyorum. Böyle bir ortam benim gibi yeniler için büyük nimet :)

Sorum konu adında da belli olduğu gibi iki bisikleti arasından bir türlü çıkamadım. Teknik açıdan benim ilk baktığım şeyler 28" jantlar ve 24 vites olmaları oldu. Bu iki bisiklet arasından hangisini almak daha iyidir sizce? Nedenlerini söylerseniz bende öğrenmiş olurum :) Yardımlarınızı bekliyorum.
Not: 1.84 boyundayım ve şehir içinde sürüş yapacağım.

Lagerta: (link)
Sportive 224: (link)
Herkese bol sürüşler :)

Scudo
Hiç bakma onlara, hem ağır hem de amortisörlü. Sedona 410 al. Bugünlerde forumda pek revaçta. Ben de alıyorum yakın bakalım hayırlısıyla :)

• Beğen
Tepkiler: özlemalikaan
ben arkadaşa katılmıyorum, şehir içi kullanacaksanız KİLİTLENEBİLİR bir amartisör şart. bizzat kullanıyorum (cs224) bozuk yollarda ve kaldırımlarda el bilek ve jant hasarını inanılmaz önlüyor.

@Kuzey Ege

Fikriniz güzel ancak fiyat açısından yüksek kalıyor. 1000 lira bandında bir bisiklet bakıyorum. Teşekkürler :)

@umutcankurt pazarlikla 1000tl civarina abilirsin. Bende tavsiye ederim sedona 410u. Bulundugunuz yerde yollar cok engebeli degilse amatsorlu masa agirlikdan baska bisey degilmis onu anladim, heleki yokus cikarken.. Amatsor acikken neredryse 1.5x guc sardediyorum yokuslarda, psikolojik olabilir ama benim deneyimlerim bu sekilde.
Benim bisikletim mosso legarda 1521 msm v.

carraro 224 kullandım kardeşim, mosso nasıldır bilmiyorum ama carraroyu dağda taşta dahi çok güzel kullandım. evim baya yokuşlu bir yerde ve aylarca o bisikletle çıktım burlara üstüne uzun turlarımda oldu. düzgün kullanımda sıkıntı çıkarmayacak bir bisiklet. maşalı olması da artı bir güzelliği @umutcankurt şöyle bir şey tavsiye ederim sana: ikinciel. ikinci el bak ordan al ve ilerde beğnemzsen yada daha üstün bir performansa çıkarsan çok fiyat kaybetmeden satarsın.

Hocam carraro kalitesine gore pahali geliyor bana. Carraro force 612 kullanmistim. Baya bi sogudum. Dusuk sinif agir ve pahaliydi bence.

@umutcankurt Selam. Ben de Mosso Legarda 1521 MSM V kullanıcısıyım. Üç aydır kullanıyorum ve çok memnunum. Bununla birlikte elbette Carraro da memnun olunmayacak bir bisiklet değil. Bence amortisörlü alın, arada sitedeki bilgilere göre 800 gr. gibi bir şey oynuyordu. İstediğinizde maşayı kilitlersiniz. Maşa kilidi de gidondan zâten. Şehir içinde kullanıyorum ve amortisörü yokuşlar da dâhil kitlemedim henüz. Yağ gibi asfalt yok, yeri geliyor kaldırıma çıkıyoruz, yeri geliyor çukurlardan, topraktan geçmek durumunda kalıyoruz. Ayrıca ağırlık meselesine katılmıyorum. Kaliteli bir çelik bulsaydım çelik kadro üzerine toplardım bisikletimi. Sonuçta sağlamlık ve güven ilk tercihim. Şehir içinde kullanıyorum, çıktığım turlar en fazla git-gel 140-150 km. Ağırlığı takıntı yapmaya ve aradaki 800 gramı veyâ 1 buçuk kiloyu göz önüne alarak şehir içi kullanımı için kriter belirlemeye gerek yok bence. 13buçuk kilo bisikletim. Günde birkaç defâ 5 kat çıkarıp 5 kat indirdim bir ay boyunca. Neyse, bir üst model alsam ben 1524 alırdım. Karar sizin tabii. Carraro veyâ Sedona da olur, üçü de güzel bisiklet. Ucuzunu ve(yâ) renk, biçim, estetik olarak hangisi hoşunuza giderse onu seçmeniz de mantıklı.

Bu arada 1524 ile 224' ün teknik özelliklerine baktım da, fiyat denkliği gereği normal olarak arada pek fark yok. 224' ün lastikleri Michelin. 1524' te benim de kullandığım ve 3 ayda herhangi bir aşınma görmediğim CHAO-YANG marka lastikler takılı. Carraro Sele Royal kullanmış, nasıldır bilmiyorum, Mosso' nunki biraz sert bir sele. Mosso' nun elcikler de sert. Eldivensiz veyâ elcikleri değiştirmeden kullanmak zor. Bunlar da olumsuz tarafı. Ha ayrıca Mosso 1050 lira fiyat vermiş. 130-150 lira arasında bir indirimle alabilirsiniz diye düşünüyorum.

224' ü kullanan epeyce arkadaşımız vardı, her iki kullanıcı yorumlarını forumumuzda ilgili bölümlerde bulabilirsiniz. Seçmek de zor, kolay gelsin.

Herkese yorumları için teşekkür ederim. 1524 ile 224 arasında anladığım kadarıyla aman aman bir kriter farklılıkları yok. İkisi arasında maliyet odaklı bir seçim yapmak gerek anladığım kadarıyla. Kullanıcı yorumları dinlemek önemli :)
@7haiku @katran @Sarper Tuncer @kronik @drbekirr @Kuzey Ege

@umutcankurt aynen öyle dostum her iki bisiklette senin seçimin doğrultusunda memnun edecektir. İyi sürüşler kardeşim, selametle.

@umutcankurt Hârika! :) Hayırlı-uğurlu olsun; güle güle kullanın. Kazâsız-belâsız bol pedallamalar :)

• Beğen
Tepkiler: umutcankurt
bende almayı düşünüyorum yorumlarınız neler

Geri