Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso MONZA Cycle-Cross'uma kavuştum

@onurtungut

Merhaba Onur,

Bisikletin dört dörtlük, en güzel günlerde kullanmanı dilerim. Görüşlerimizi merak ettiğin için çekinmeden söylemek istedim, her gün işe gidip gelmek için cross bisiklet seni gerçekten rahat ettirecek mi? Bir de seleden memnun kaldın mı? Sağlıklı günlerde kullan...

• Beğen
Tepkiler: onurtungut
Scudo
@ilkerarslan Gerçekten açık olduğun için teşekkür ederim. işe gidip gelmek için aldım. Aslında yol bisikleti baktım ancak İzmirde yol bisikleti ile sorun (yollar bozuk)yaşayabileceğimi düşündüm. Bu sebeple cylecross a yöneldim. Hem hız hemde dayanıklılık olarka gayet tatmın edıcı. Sele konusuna gelınce cok rahat sayılmaz. Books'un yol ve cross için olan modelleri var ama fıyatları yuksek mantıklı bır sele secımı yapacagım gıbı gorunuyor.

• Beğen
Tepkiler: IlkerArslan
@onurtungut
Sorularıma yanıt verdiğin için ve iyi dileklerin için teşekkürler. Cevaplar yeterince tatmin edici oldu benim açımdan. :)

Bu arada eşinle birlikte ömür boyu mutluluklar dilerim.

• Beğen
@onurtungut

Bisikletine aşık olduğun her halinden anlaşılıyor Onur, bu kadar belli etmeseydin : )

Bence insanın bisikletini sevmesi, böyle özel bir bağ kurması çok çok önemli. O zaman bakım yaparken de turlarken de insan zamanın nasıl geçtiğini unutuyor...

Hem eşinle hem de bisikletinle Aşkınızın daim olmasını dilerim, bu vesileyle yeri gelmişken forumdaki herkes adına evliliğini de tebrik ederim dostum. Allah mesut etsin...

• Beğen
Hayırlı olsun. Maşallah, çok güzel görünüyor. İleride inşallah bende bir cylocross toplamayı düşünüyorum.

Guzel bisiklet, kazasiz belasiz guzel gunlerde pedallayin.

Sora, yarisa girmediginiz surece kendinden beklenen isi yapacak bir vites seti. Fazlasi ile yeterli olacaktir. Bisikleti iyilestirmek icin para harcayacasaniz jant ve lastik degisimi dusunebilirsiniz. Mosso'nun tekerlerinden benim bildigim herkes sikayetci. Bu kis mevsimini bu jantlarla gecirip, bahar aylarinda daha iyi bir jant seti almayi dusunebilirsiniz. Su anki jant setini de kis aylarinda kullanirsiniz. Yapacaginiz KM ve su anki lastiklerin islak zeminde yol tutusuna gore lastiklar icin de benzer bir degisim dusunulebilir.

• Beğen
@ilkerarslan Güzel dileklerin için teşekkür ederim :)

@celikkadro dediklerine katılıyorum. Lastik değişimini önemsiyorum. Daha konforlu ve zırhlı diye tabir edilen daha zor patlayan lastikler ile değiştirme planım var. Ancak jant değişikliğinin neden bu kadar önemsendiğini anlamadım. Ağırlık anlamında mı? yoksa sağlamlık ve ayar tutma açısından mı jant değişimi olmalı?

Hayırlı olsun, Bende Mosso Wildfire 3.29 var :)

• Beğen
Eşinize ve yol arkadaşınıza mutluluklar dilerim :) Cx lobisi olarak bir kişiyi daha aramızda görmek güzel:D

İzmir için yol bisikleti de alınabilirdi tabiki tercih meselesi, saf yol bisikletleri kadar hızlı olmada şehir içinde, biraz daha geniş lastik kullanımı, mtb jantı bulundurmaları, daha kısa fren mesafesi biraz daha agresif kullanımı şehir içinde yararlı olabilir ama konfor açısından pek birşey vaat ettiğini düşünmğyorum geometriler yol bisikletlerine yakın sayılır.
2500km dir cx kullanıyorum 2. fren kolları ancak düşük hızlarda işe yarıyor biraz hızlandığınızda direk dropbardan tutmak istiyorsunuz zaten, artık cx lerde de 2. fren kollarını görmez olduk pek takılmayın derim :)

keyifli sürüşler:rolleyes:

@onurtungut

Izmir'de deniz kenarinda bisiklete binmenin keyfini hayal etmeye calisiyorum. Ankara'da bunu hayal etmek bile cok zor.

Jantin kalitesi, saglamlik ve ayar tutmanin yani sira bisikletin akiciligini da cok etkiliyor. Jant gobeginin kalitesi ve gobegin etrafinda donen cemberin agirligi bisikletin kolay hizlanmasi ve hizini korumasinda direkt etkili. Mosso inatla en dandirik jant ve lastigi kullaniyor. Mosso'nun forumda konusulan modellerinde herkes jant ve lastiklerden sikayetci.

• Beğen
@celikkadro o zaman hemen jant araştırma olayına giriyorum. Bu arada göbekler shimano ama ne kadar iyidir bilmiyorum gerçekten. İzmir'de deniz kenarında bisiklet sürmek güzel ama birde insanlarımız saygılı olsa

Merhaba herkese. Konuyu uzun zaman sonra hareketlendireceğim, kusuruma bakmayın. Ben de bisiklet alma arifesindeyim ve hala kararsızım. @onurtungut mümkünse geçen sürede zarfında bisikletin hakkında biraz yorumda bulunabilir misin?

Geri