Scudo Sports

Mosso town v 16

@Spartiat Burası uygun başlık mı bilemedim ama, yeri gelmişken belirteyim. Bitmez tükenmez danışmanlık yapma, insanlara yardım etme enerjinizi takdir ediyor ve devamlı olmasını temenni ediyorum. Forumu güzelleştiren üyelerden birisiniz. Sağolun, varolun.

Teşekkür ederim, bilmukabele.
Bilginin/tecrübenin/hafızanın kişide kalmasının büyük kayıp olduğunu düşünüyorum ve hala yapabiliyorken az çok anladığım konularda mümkün olduğunca ne biliyorsam/ne bulabildiysem paylaşmaya çalışıyorum.
Bazen olumsuz etkileşim de oluşabiliyor (*) tabii ama birilerine faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana.

Scudo
285140 dosyayı görüntüle
Arkadaşlar terndyoldan 1 hafta önce mosso Town aldım 3290 TL'ye (kargo dahil). Ben almadan önce forumları araştırdım ama kimse detaylı olarak yazmamislardi. Galiba çok yaygın değil bu bisiklet modeli. Arkadaşlar firenler tutmuyor çok basit firen koymuşlar çocuk bisikletine koyulandan. Katlandığı zaman taşırken açılıyor. Ve vitessiz olması Aman Allahım tam işkence. Göbekten vites takılır diyende var takılmaz diyende var takmak için arayış içindeyim olursa süper yoksa işkence. Açıkçası şuanda pişmanlığım var. Sırf bromton katlama özelliğine benziyor diye aldım ama sadece benzesin diye yapmışlar sanki. Eğer vites takilmazssa satarım diye düşünüyorum. Sorunuz varsa cevaplarım arkadaşlar
öncelikle hayırlı olsun. Araştırmalarım sonucu göbekten vites takılabiliyor. Fakat bulabilirseniz! Çünkü 28 delikli göbekten vites bulmak büyük eziyetmiş. Ben size şöyle yol göstereyim facebook üzerinden arama yerine bisikletin modelini yazın ve gönderileri arayın. Gönderiler arasında gezinirken aynı bisikleti kullanan kişileri göreceksiniz. Orda bi kaç kişi göbekten vites takmış. tecrübelerinden faydalanabilirsiniz. Ve katlama mekanizması hakkında da bilgi alabilirsiniz. Bi kaç yazısında montaj hatalarından bahsetmiş. Hatta özelden de soru sorarsanız belki cevap verir (kendisini tanımıyorum sadece bi kaç yazısını okudum. Cevap verip vermeyeceği veya nasıl bi dönüş yapacağı hakkında bilgim yok :) )
Bende alacağım ama dahon ile bunun arasında gidip geliyorum bir karar veremedim. Hatta alsam mı almasam mı çok mu gerekli diye kendime dert ediniyorum. :D
ayrıca ekleme yapayım katladıktan sonra açılmaması için seleyi tam pozisyon aşağı indirmeniz lazım galiba. Bu sayede arka tekrar öne düşmesin. ( sadece fikir yürüttüm)

• Beğen
Tepkiler: Şifo
Şu bisikleti nasıl bromptona benziyor diye alıyorsunuz anlamış değilim görselinde bromptona benzeyen arka raf aşşağı kırılması oda mekenizmaların görselde bile ne kadar kötü olduğu açık ve parça olarak dandik oldugu taklit oldugu için günceleyip tekrar piyasaya süreceklerini hiç sanmıyorum ki 2 yıldır ne güncellendi nede satıldı paranıza yazık sakın almayın. Bu paralara kron katlanırları var bir üst sekmentte carraro ve dahon var ha mosso diğer karlanıları var en azından onlara bakın alın derim buna hiç bulaşmayın :)
Ekleme yapayım tercihiniz bu ve bu tarz olursa hem yokuş hemde hız olarak işlevsel olur brompton diğer katlanırlardan farkı gercekten katlanır olması katlanmayı dert etmeyecekseniz bu tarz ikiye katlanan her bisiklet fiyat ve performans ürünüdür. Acılmasını engellemek için ise gidon ve arka jantlara katladığınızda cırt bant yaparsanır tasıdığınızda acılmaz .

Dosyalar

• 3696B286-0948-4579-B66D-2E804EEA29FA.jpeg
    3696B286-0948-4579-B66D-2E804EEA29FA.jpeg
    236,3 KB · Okunma: 64
  • D00E88B8-F085-4FBC-9321-F5D96CED79CD.jpeg
    D00E88B8-F085-4FBC-9321-F5D96CED79CD.jpeg
    155,1 KB · Okunma: 66
  • 803B74FF-91F2-45B2-8648-F2EF5079F7FB.jpeg
    803B74FF-91F2-45B2-8648-F2EF5079F7FB.jpeg
    92,4 KB · Okunma: 65
  • 9F441A56-8848-4D7A-BA41-A91B7B735431.png
    9F441A56-8848-4D7A-BA41-A91B7B735431.png
    98,7 KB · Okunma: 63
Herkese merhaba. Mosso town kullanıyorum bende 4 senedir. Frenleri degistirdim zaten bisiklet hafif olduğu icin problem cıkarmıyor. Ayrıca bunların amacı katlandıgında en az yol tutan bisiklet olmak. Yol yarış tur arazi tarzı bisikletlerimde var hepsinin amacı farklı. Ayrıca kıyasladığınız markayla arasında uc kat fiyat var ondan bence insaflı olun elestirirken. Benim sorum lastik konusu olacak. Piyasada 16x1.75 lastiklerden aldım kant olayı ilginc 16 gibi ama değil. Ayrıca lastik uzerinde yazan 16x1.3/8 lastik bulmak neredeyse imkansız. Deneyim yada bilginiz varmıdır lastk konusunda

...Piyasada 16x1.75 lastiklerden aldım kant olayı ilginc 16 gibi ama değil. Ayrıca lastik uzerinde yazan 16x1.3/8 lastik bulmak neredeyse imkansız. Deneyim yada bilginiz varmıdır lastk konusunda

Tam doğru çapta lastik bulmak için jantın ya da lastiğin üzerinde yazan ETRTO değerine bakın. XX-YYY formatındaki ETRTO değerinin YYY kısmı jantın mm olarak çapı. XX kısmı da jantta yazıyorsa jantın iç genişliği, lastikte yazıyorsa lastiğin dış genişliği. Lastiği ararken de bulduğunuz lastiğin ETRTO değerinin sizin jantla ya da önceki lastikle aynı olduğundan emin olun. Genişliği de tam önceki ya da orijinali gibi bulmak zorunda değilsiniz. 1 3/8", 35 mm'ye denk geliyor. İnç ya da cm cinsinden bu genişliğe yakın, ETRTO değerine göre kesin doğru çapta lastikleri alıp kullanabilirsiniz. İç piyasadaki 16" lastiklerin çoğu çocuk bisikletleri için. Düzgün bir 16" lastik için yurtdışına başvurmak gerekebilir.

Geri