Scudo Sports

Mosso yol bisikleti kadro boyu seçimi

mtbcanavarı

Daimi Üye
Tepki
151
İsim
mosso
Başlangıç
2007—08
Bisiklet
Kron
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Mosso 735 tca marka/model yol bisikletinde karar kıldım fakat kadro boyunda kararsızlık yaşadım
Boyum 1,78
İç bacak boyum 82-83 civarı
Ben 55 kadro siparişi verdim sportif anlamda zaten bir boy küçük alınması gerekiyor.Mosso kullanan veya kullanmayanlar fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.
Konu kirliliği olmaması açısından araştırdım ancak forumda güncel bir konu bulamadım.

.

Scudo
53-55 arasi tercih etmelisin 55 sanki biraz buyuk gelir gibi ama.Gule gule kullan

• Beğen
Tepkiler: mtbcanavarı
735TCA'nin kadro geometrisi bu sayfada:

(link)

55 listede yok. Diger kadro boylarina bakarak, 55 kadronun 550mm sele borusu ve 555mm ust boru olacagini soyleyebiliriz. Sele gidon arasi mesafe icin gidon bogazinin boyunu bilmek lazim, yuksek ihtimal 100mm veya 110mm olacaktir. 550mm ust boru ile birlikte bu mesafe cok fazla olur.

Ust borunun yerden yuksekligi bu semada yok. 82cm ic bacak boyu, buyuk kadronun yuksekligi icin az olabilir.

Senin yerinde olsam 52 kadro boyunu tercih ederdim. 735TCA almayi bende dusunmustum. Bu kadroda ust boruyu uzun tasarlamislar. 52 kadroda bile gidon bogazini degistirip gidonu yakina almak gerekebilir.

• Beğen
52 çok küçük olmaz mı 54 bence iyi gibi

her kadronun olculer ayni degildir. carraro'nun 52 kadrosu kucuk olur, mosso'nun 52 kadrosu kucuk olmaz "bence".
kullandigin diger bisikletlerin ust boru ve gidon bogazi uzunluklarina bakabilirsin.

• Beğen
@celikkadro
Dediğinizi çok iyi anlıyorum fakat internetteki ölçümlerde çıkan sonuç genelde 54 55 gibi ben 54 de karar kıldım siz 52 iyi dediniz bisikletçiye sorsam 56 bile olur diyor. Kafam karıştı

ben bugün bianchi touring 827 aldım boyum 1,71 bacak boyum 75 internet aramalarında bana hep 51 kadro önerildi ve hesaplandı ben de şüphelendim bir bayii giderek denedim 46 kadro bile büyük geldi fakat mecburen aldım onun için gidip denemeden sakın almayın.

• Beğen
Kadro boyu cogunlukla sele borusunun uzunlugu ile ifade edilir. Sele yuksekligi cok kolay ayarlandigi icin sele borusunun uzunlugu, bisikletin belli bir boya uygunluguna cok az etki eder. Kadro boyu hesabi yaparken bakilacak en onemli iki husus:

i- orta borunun yerden yuksekligi
ii- sele gidon arasi mesafe

orta borunun yuksekligini degistiremezsin. sele gidon arasi mesafe, gidon bogazinin uzunlugu ile bir miktar ayarlanabilir.

735TCA'nin olculerine bakinca 52 kadro M/L, 55 kadro L/XL gibi oluyor.

Orta borunun yerden yüksekliği'nin önemi nedir acaba? Bende boyuma göre büyük bir kadro kullanıyorum, bilgi amaçlı soruyorum. Teşekkürler.

@bilalcakar Bisikletinle yokus yukari gidiyorsun. Bir nedenle fren yapip durdun ve seleden indin. Orta boru yuksekse, hassas bolgeler icin sakata gelebilirsin. Neden yokus yukari dedim?
On teker havadayken orta boru oldugundan daha yuksekte olacaktir. Yokus yukari giderken durdugunda, iki ayaginda rahat bir sekilde yerde olmasi gerekir. Parmak uclarina yukselmen gerekiyorsa aman diyim hassas bolgelere dikkat.

Başka fikri olan yok mu kadro boyu hakkında

@gokberk88
Benim boy 178 o zamn bana 55 olur siz ne dersiniz

kadro seçimi hakkında bir bilgim yok o yüzden işinin ehli bir bisikletçi abimden deneyerek aldım bisikleti. Ama size 52 küçük gelirdi muhtemelen çünkü rahat bir sürüş geometrisi yok iki büklüm olurdunuz bisiklet üzerinde. Bence doğru tercih yapmışsınız :)

• Beğen
iç bacak boyu 70 cm olan birine mosso 50 kadro gider heralde değil mi?

Geri