tzeybek
Aktif Üye
- Tepki
- 179
- İsim
- Tamer Zeybek
- Bisiklet
- Cannondale
Rüzgar etkili olabilir. Diğer şartlar bunu uygunsa sistemde salınımı tetikleyen bir dış faktör lazım. Ben de bunu yaşarken aynı yokuş aynı yer vs vs yani tıpkı sizin gibi. Rüzgar şartları da değişiyor. Gidonu o gün fazla sıkmak yada boş bırakmak, düz bir çizgi şeklinde sürüş yapmak, tekere sürüşte bir yandan hafif çukura, taşa girmek gibi sayılacak çok sebep var. Sebepler çok ama ekipman bunu ne derece engelleyecek düzeydeyse yada tetiklemeye devam edecek sonuç bu şekilde belirgin oluyor. 5-6 kişi yokuş inerken (benim de bunu yaşadığım teker seti takılı) önümdeki arkadaş da oldu ben de olmadı. Ana sebepleri tekrar etmem gerekirse yumuşak maşa, teker seti, maşanın kadro bağlantı sisteminde gevşeklik. 1 yıl boyunca defalarca yaşadığım ve iniş kabusum olan bu derdi teker seti değişimi ile çözdüm. Aynı bisiklet(endurance) ve teker setiyle 3 yıl kadar sürüş yaptım ve hiç olmadı. Bisikleti değiştirdim ve daha sert bir modele geçtiğimde hiç yaşamadım. En son mayıs gibi başka bir bisiklet kullanmaya başladığımda hiç yaşamamışken 3 ay sonra belirtiler başladı. Kontrol ettirdiğimde maşanın furç takımında gevşeme olduğunu gördüm. Tüm sistem tork değerlerine göre kontrol edilip sıkılınca bir daha olmadı.