Bu bisiklette ne var bu kadar diye soranlara sursen biraz alissan sen de inmezsin tepesinden diyorum.
Ikisinin de yeri ayridir. Motosikletle keyif almak için illa ki hiz rekoru kirmak gerekmiyor ve bence şartlar uygunsa(maddi-manevi) biraz düzgün bir motosikleti süren bir daha inmez tepesinden.
@ebayusuff saydığınız her şey otomobil için de geçerli neden hiç kimse otomobille bisikleti kıyaslamıyor o zaman aslına bakarsanız motorsiklet ile otomobilin kıyaslanması daha mantıklı
Bir önceki mesajında, senin mesajında saklı cevabı. İkisi de iki teker, işlevleri birbirine oldukça yakın da ondan. Araç biraz uzakta kalıyor. Şöyle ki mesela her ikisiyle dağ bayır patika yollardan gidebilirsin. Ancak aynı yollardan araçla gidemezsin. Her ikisi bakıma tamire ihtiyaç duyduğunda anlıyosan işten az buçuk, kendin hakkından gelebilirsin, idare edecek kadar. Ancak araç böyle değildir. Yeni model bir araç düşünün her yeri dijital bilgisayarlı. Dağda kaldın. Nasıl onaracaksın. Sonra araç her zaman daha maliyetlidir. Ancak diğer ikisi öyle değil vs. vs.
Bisikletim ile tura çıkarım tabii ki. Yüzünüze vuran rüzgarın kendi emeğinizin sonucu hak ettiğinizi bilmek daha mutlu ediyor. Yakıt derdi yok. Yoldaki her ayrıntıyı yaşıyorsunuz bisiklet ile. Bir yokuşu çıkarken evet burası gerçekten dikmiş diyebiliyorsunuz. Önünüzden uçan bir kelebeği cama ya kaportaya yapıştırmak durumunuz yok. Seyredebiliyorsunuz doyasıya doğayı. En önemlisi de koyduğunuz hedefe ulaşmanın verdiği başarmışlık hissidir. Gaza basarak değil emek vererek gezdiğiniz için de gittiğiniz her yerin tadını çıkartırsınız.
Motosiklet ile tur da güzel bir şey. Ama gerçekten verdiği haz hissi çok farklı. Motorun arabaya oranla en büyük artısı özgürlük hissidir.
Bisikletle rampa çıkarken yanımdan geçen motorbisikletlire gıcık oluyorum yalan yok Fakat bisiklet farklı spor yapıyorum mantığı ile yaklaşıyorum hem bisiklet ile tur daha ilgi çekici geliyor bana.
Bisiklet modern zaman küheylanıdır,atın nalıdır koşum takımlarıdır,dinlenmesine dikkat etmesi ve belli bir süre sonra insanı bisiklet sürer gibi yorması yüzünden bisikleti de ata benzetirim.daha 3000 yıl atla yatıp atla kalkan bir gün durduğu yerde içi daralıp başka yere kaçan bir millette bisiklet sevdasınında diğer milletlerden fazla olması beklenir haliyle ama nerdeee...
Fikrimce motosiklet çok daha tehlikeli bir araç sonuçta her gün motosiklet kazalarını okuyoruz görüyoruz duyuyoruz Allah başa vermesin. Söz konusu bisiklet olunca işin için de ter var emek var vay be bunu ben yaptım demek var gaz kolunu açıp herkes A noktasından B noktasına gidebilir ama pedal çevirip gitmek herkesin harcı değildir. O yüzden bisiklet candır
Arkadaşım'ın 636sı var.Kendisi motor tutkunu.2 senedir ben de öyleydim açıkçası.Motorsiklet ehliyeti alacaktım ki, bizim kömürlükte duran bisiklet çalındı.3 yıldır falan oradaydı zaten.Sonra bi bisiklet alma hevesi geldi araştırdım araştırdım zamanla iyice böyle bi sempati olmaya başladı.İlk bisikletimi aldım, işte o an o hissettiğimi kimse anlayamaz O bisiklet Kron xc500'dü ve asfaltta uçuyordum resmen.Şimdi kim bilir yolla nasıl olur diyerek her geçen gün bisiklet tutkum daha ve daha artıyor.Motorsiklet hızlı götürebiliyor olabilir bir yere, trafik derdi olmayabilir, bisikletle benzer de olabilir ama bisiklet gerçekten çok ayrı bir olay.Derste konum olarak bisiklet tutkusunu anlatacağım insanlara aşılansın diye. .Bisiklet seninle bütünleşiyor, kendini kontrol ediyorsun bir bakıma,bir vücudun olduğunu hatırlıyorsun, yaşadığını yaşıyorsun.Mesele sadece rüzgar değil.Motorsiklet sadece taşıt bana göre.Gerçi anlamıyorum zaten nedir bu rüzgar yeme deliliği motorsiklette.Ayrıca kendim de sürdüm 636 az da olsa.Bisiklet çok çok ama çok ayrı bir şey bana göre.Bir insan nasıl yaşar sürmeden anlamak zor.
Motosiklet kullanmak için
Ehliyet
Ruhsat
Özel Kıyafet
Litresi 5 TL den benzin
Yağ
Motorlu Taşıtlar vergisi
Sigorta
Muayene vs.
Lazımdır oğlu lazımdır..
Bisiklet için yukarıdaki zamazimgoların hiç biri gerekmez.. Sadece sen ve o.. Kısacası özgürlük..
Dün bisikletin arkasına römorku bağlamış içinede semaver ile mangalı koymuş toplamda 100 km sürecek bir tura çıktık. Neyse efendim tam şehirin girişinde iki tane motor vııııraaaaaaaaaavnnnnnnnnn diye gazı kökleyip yanımızdan geçtiler. Yanımda ayhan ben hep söylerim bu motorcuların aklı eksik dedi. Bir kaza olsaki şehirin o kısmında başıboş köpekler olur zaman zaman, birisi yola çıksa artık otur adamların parçalarını topla. Neyse turu 24 km ortalama ile tamamlayıp akşam eve döndük. Şimdi gaz pedalına basacak kadar boyu olan herkes vııırrrrrrrrrrrraaaaaavvvvvvvvvvvvvvnnnnnnn diye motor sürebilir. Gördüğüm motorcuların bir kısmı amorf görünümlü çiko insanlardı. Ben böyle motorlu şeylerle kendine bir üstünlük payesi çıkarmaya çalışan insanatları bir türlü anlayamıyorum. Yani o aracı ittiren şey sen değilsinki değilmi yavrucum. Hüseyin bolt olursunda havanı anlarım. Adamın hüneri baba malı değil alın teri. Yapmayın etmeyin kardeşim koca dötünü kaldır bir ispor yap.
osmanbey-hacı osman arasında turluyordum, beşiktaşta trafikte beklerken yanıma 2015 model bir seat leon geldi araçta 2 genç vardı , son derece samimi bir şekilde biraz muhabet ettik ve sonra kapışalım mı dedi yolun ön, açık duruyordu sanırım ona güvenmişti. ok dedim bende Rumeli hisarına ilk giden beklesin. neyse bu arkadaşlar benim geçip basıp gitti. ben hiç bozmadım tempomu ortalama 25km hızla yoluma devam ettim. neyse ortaköyde trafik gene sıkıştı , hatta bi ara öyle sıkıştı ki bisikleti aldım omzuma kaldırımdan biraz yürüyüp devam ettim.
velasıl Rumeli hisarına gittim 15 dakika bekledim gelmelerini , arabadan camı açtı 'abi valla helal olsun' dedi.. eyvallah deyip yoluma devam ettim.
herkes nedenlerini yazmış ama içten içe bilinen bir gerçek de var.
bisiklet daha havalı :=)
bir adam motor ile İstanbul izmir yapabilir ama bisiklet ile yapınca ister istemez hayranlık uyandırıyor