Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Motosiklet hakında düşünceleriniz

Scudo
Günaydın forum..
"Bu arada İsmet abinin yaptıgı icrata bakılırsa 100cc motor ile yaptıgı hayli güzel ve zor bir iş."
Sanırım yazdıgım şu bölüm biraz , Türkiye , Dünya turuna çıkan bisikletçilere bariz hakaret sayıldı :)
@Ceyhun Özkan Düşünceleri gibi. Videodaki İsmet abinin Motorunun 60km/h hızla sabit olduğu doğanın zevkine vara vara bu turunu gerçekleştirdigi ,
Ayrıyeten İsmet Abinin bu denkli monoton hayattan çıkıp , Yaşıtları emekliligini kahvehanelerde kek çay yiyerek çürütürken. Gerçekleştirdigi bu güzel olayı sizlerle paylaşmak istedim..

Dosyalar

• çaycırenkliküçükebat.jpg
    çaycırenkliküçükebat.jpg
    99,3 KB · Okunma: 37
bir iki kez yazdım burada çekinerek, 40 yıla yakın motorcuyum, detaya girmeden 2 büyük cc motorum var. Üniversiteden itibaren tur düşüncem oldu motorla, hep istedim. Ama herseferinde olayın tur olmaktan çok kamp olduğuna karar verdim. neden; motorla yapılan turlarda aslolan yolda geçirilen zamandır (şuan bisiklet içinde düsturum bu) .ama ortalama güçte bir motorla bile 100 km/saat seyredebilirsiz. 3000 km yol gideceksiniz diyelim, yahu 2 gün sürer...😊...sinop planımı motorla yapmaya kalksam 1 günde bitiririm. ha, iş 200 km de bir kamp yapmaksa o zamanda şöyle bir durum oluyor; 24 saatin 1.5 saati motor üstünde, gerisi kampta...işte bu yüzden çok anlamsız geldi hep. ülke dışı turlarda durum farklı tabi, o arkadaşlara büyük saygım var.
1700 km aynı gün yapmışlığım var motorla. bu mesafe bisikletle fiziksel olarak günde 100 km ile 16 gün sürer. üstelikte etrafındaki her detayı okuya okuya..E hangisi TUR sayılmalı?

Öyle bir zamandayız ki her şeyi formal hale getirme çabamız var. Şu yaptığımız hobide bile hırslarımız, çoğu zaman da ihtiyaçlarımızın fazlasında mutluluk arıyoruz. Benim bu haberde gördüğüm, mutlu olmak için çok düşünmeden, pahalı outdoor mağazalarına girmeden, kendini en makul şekilde yollara vurup mutlu olan bir abimiz. Yol yapan bir çelik mtb evde yatan karbondan evladır. Tabi bu da benim gözümde. Duvara asıp karşısında viski içen adama da saygım sonsuz o da o şekilde mutlu oluyordur. Mutlu olmak gerçekten meziyet bu hayatta.

Konunun buraya taşınması da ayrı bir gariplik, şaşırmadım :) @sametmrc Hay ağzına sağlık hocam. Adam yaşıtları gibi kahvehane köşelerinde dedikodu yapıp zaman öldürmek yerine kendi çapında ve sizin de belirttiğiniz gibi imkanları elverdiğince bir tur veya konaklamalı gezinti yapmaya çalışmış, bence yapmış. Ama inatla neden başka yerlere çekiliyor, bu zihniyetleri anlayamıyorum. Neden bisiklet ile karşılaştırmalar yapılıyor, neden yeri burası değil gibi düşünceler peydah oluveriyor. Adam yaptığı icraatten mutlu olmuş, bunu insanlarla paylaşmak istemiş, bir forumdaş da bizimle tüm olay bu :) Mutluluk burada paylaştıkça çoğalmıyor anladığım...
İlk mesajımda da belirtmiştim, bazıları için takdir ve tebrik etmek zordur.

@Ceyhun Özkan bisikletle motosiklet arasında kedi köpek, arslan sırtlan ya da tavşan kaplumbağa tarzı bir rekabet olduğu için belki. bisiklet motosikletin meydan okuyan, başkaldıran versiyonu ( başka deyişle motosiklet bisikletin vazgeçmiş hali )...tepkiler motosikleti sevmeme değil, bisikleti çok sevme tepkileri...bence sempatik..😁

Yanlis anlamayinda bundan daha fazla kilometreleri insanlar bisiklet ile yapiyorlar, 100cc motor ile yapilmasi pek de hayret edilecek bir sey degil. Sonucta o motor 100-120 km/s hiz yapiyor ve ayrica pedal cevirmedigi icin yorulmada yok, gaza bas gitsin frene bas dursun.
Öyle de,en azından kahvede okeye dönmekten daha iyi bir şey yapmış sonuçta..
Düzgünce motor kullananların yanında olmak lazım..Sonuçta onlar da iki teker.. :)

Forumda başlığı gördükten sonra gidip izledim videoyu. Bence kesinlikle övgüyü hak eden bir hareket. Ne olursa olsun kahvehane köşelerinde okey döndüren yaşıtlarına nazaran, kendi halinde çok güzel bir tur yapmış amcamız. Ben saygı duydum, severek izledim. Konuşmasına, tavsiyelerine, içtenliğine de hayran kaldım.
Ben de her şeyi kötülemememiz gerektiğini, bisikletle kıyaslamanın da gereksiz olduğunu düşünüyorum. Herkesin kendi hayatı, kendi şartlarına göre mutlu olmaya çabalıyor.

Son düzenleme:
ismet abinin tüm videolarını izledim. sapanla ilgili bi video çekmiş. orada amacı neydi kafası neydi bi türlü anlayamadım :))))

Merhaba...57 yaşındayım.35 sene her türlü motoru kullandım.
Şimdi ise bisiklet..
Siz videodaki 'saf' duyguya bakın.Abartısız ve yalın..Bisiklette bana bu duyguları yaşatıyor şimdilerde..
Bana göre insanın ruhunun doyması ve kendine yalan söylememek asl olandır.

Mobiletler ve diğerleri olarak ikiye ayrılıyor.
Kendimi biliyorum son gaz gitmeden rahat etmem , bu yüzden dolayı motordan uzak kalıyorum. Çok tehlikeli benim için .

100 cc motorla uzun seyahat yapmak çok zordur.Tek silindirli motorcuğu tirim tirim titrer.Bisiklet ile bu titreşimi ancak Paris Roubaixinin pave sektörlerinde bulursunuz.Hatta forumun Paris Roubaix fatihi ,bayrak taşıyanı sayın @Cemal Ç. in Aranberg'te titreştiği gibi titreşir o 100 cclik motor.Bugün de rahatladım @Cemal Ç. ve Pari Rube'yi yani en sevdiklerimi cümle içinde kullandığım için ,kotamı doldurdum. :harika: :D
Aşağıdaki videoda kıpraşıp duran Cemal'i görebilirsiniz.
Bu arada video benim kanalımda. Kanalıma abone olmayı ve beğenmeyi unutmayın:huhuu:Hep bunu demek istemişimdir:D.Boşverin başka işiniz mi yok ,üye müye olmayın:D

İşe gidip gelmek için kullandığım 100 cc CG dedikleri tek silindirli motorum ve dağ bisikletim var. İnanın dağ bisikletim motordan daha rahat; tek silindirli motorlarda aşırı titreşim olur ve 20-30 dk motorla sürekli yol gitmek yerine bisikletle 80-100 km yol gitmeyi tercih ederim. Ki günde 70-80 km ile 350 km' lik tur yapmışlığım var. Ağabeyimizin motoru buradaki 3-4 binlik bisikleti olanların bisikletinden daha rahatsız inanın. Sürekli olumsuz eleştiri yapmak yerine imkanları yettiğince hayalini ya da hobisini gerçekleştirmesini takdir etmek gerekiyor. Harbiden çok kaba insanlar var içimizde.

Son düzenleme:
sayın @hakankcksrklk

Sürekli olumsuz eleştiri yapmak yerine imkanları yettiğince hayalini ya da hobisini gerçekleştirmesini takdir etmek gerekiyor. Harbiden çok kaba insanlar var içimizde.
yazmadan duramadım, bu kanıya sahip olmanıza sebep olan mesajlardan alıntı yapabilir misiniz? ben şahsen hepsini okudum güncel mesajların ama göremedim.
yani "sürekli" ve "kaba" olmak adına..

sayın @hakankcksrklk

yazmadan duramadım, bu kanıya sahip olmanıza sebep olan mesajlardan alıntı yapabilir misiniz? ben şahsen hepsini okudum güncel mesajların ama göremedim.
yani "sürekli" ve "kaba" olmak adına..

"Sürekli" yanlış olmuş, arada güzel yorum yapanlar da var ama bana göre; "100 cc motorla ben de yaparım, onun yaptığı da iş mi, ben bisikletle daha iyisini yaparım" gibi sözler çok kaba ve yanlış. Herkes aynı imkanlara sahip olmayabilir ya da herkes marka takıntılısı olmayabilir.

"Sürekli" yanlış olmuş, arada güzel yorum yapanlar da var ama bana göre; "100 cc motorla ben de yaparım, onun yaptığı da iş mi, ben bisikletle daha iyisini yaparım" gibi sözler çok kaba ve yanlış. Herkes aynı imkanlara sahip olmayabilir ya da herkes marka takıntılısı olmayabilir.
Birisi 100cc motor ile tur yapmayı "zor bir iş" diye paylaşırsa, aksini iddia etmek kaba veya yanlış değildir. Olayın imkan veya marka takıntısı ile ne alakası var, anlamış değilim.

Geri